به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه میدانیم که برخی از کارمندان یک شرکت بهتر از بقیه هستند، اما اگر شما یک کارمند مشکلآفرین باشید چه؟
کارمند مشکلآفرین به این معنی نیست که شما بد، تنبل یا ناموفق هستید؛ به این معنی است که رفتار، خوی و منش شما با سیستم عمومی شرکتی که در آن مشغول کار هستید همخوانی ندارد. یعنی گرایشات شما با تیپ مدیرتان یکی نیست. در این حالت احتمالا شما در محلی اشتباه مشغول به کار هستید.
اگر احساس میکنید که کارهایتان آن طور که باید درست پیش نمیرود باید دلیل و ریشه اصلی این امر را پیدا کنید و قدمهای لازم برای اصلاح اوضاع را بردارید.
اما قبل از چنین کاری باید مشخص کنید که آیا کارمند بدی هستید یا خیر.
در زیر ۹ نشانه کارمند مشکل آفرین را برایتان نوشتهایم تا بهتر و بیشتر بتوانید خود را در محل کار بشناسید. با شناخت ایرادهای احتمالی خود میتوانید تمهیدات لازم برای اصلاح آنها را در دستورکار خود قرار دهید.
۱- شما وقتشناس و خوشقول نیستید
اگر همیشه دیر سر کار حاضر میشوید، به ضربالجلهای پروژهها توجهی ندارید، آخرین نفری هستید که وارد جلسهها و نشستها میشود و مواردی از این دست باید بدانید که کارمند مشکل آفرینی هستید. عادت داشتن به تاخیر و دیر کردنهای همیشگی نشان میدهد که شما برای وقت دیگران ارزشی قایل نیستید و این نشانه خوبی نیست.
۲- پیوسته در حال عذرخواهی کردن هستید
یک ضربالمثل لاتین هست که میگوید: «کسی که برای کارهای خود عذرخواهی میکند یعنی خود را مقصر میداند (به خود تهمت میزند)». هرگز برای توجیه کردن اشتباههای خود دست به دامن عذرخواهی کردن نشوید. یعنی با یک معذرت خواستن، خود را بی تقصیر نشان ندهید و در عوض سعی کنید اشتباه خود را اصلاح کنید.
۳- شما به ندرت کار خلاقانه انجام میدهید
اگر کسی هسیتد که فقط وظایفی که به او محول شده است را درست انجام میدهد و هیچ کار اضافهتری را نمیتواند یا نمیخواهد انجام دهد، در دسته کارمندان نه چندان خوب دستهبندی میشوید. کار کردن برای شما یعنی ساعت کاری تمام شود و هر ماه هم حقوقتان را بگیرید و تمام. برایتان مهم نیست که کار جدید یا نوآوری در شغل خود داشته باشید. اگر وظیفهای غیر از آنچه دارید به شما محول شود حتما عصبانی و برافروخته خواهید شد.
۴- از غیبت کردن و شایعهپراکنی لذت میبرید
پشت سر همکاری که ناراحتتان کرده یا در حقتان اجحاف کرده غیبت نکنید. با این کار فقط وجهه خود را خراب میکنید. شایعهپراکنی و غیبت در محل کار چیزی جز خراب شدن چهره فردی که غیبت میکند بدنبال ندارد. از آن پرهیز کنید.
۵- مطمئن هستید که از بقیه بهتر هستید
خیلی خوب است که اعتمادبهنفس داشته باشید، شاید در بعضی جاها و در برخی کارها از بقیه باهوشتر باشید، اما این را بدانید که هیچکسی دوست ندارد با یک همکار خودخواه و خودبزرگبین همکار باشد. لازم نیست هوش و ذکاوت خود را نادیده بگیرید، اما دلیلی هم وجود ندارد که به خاطر آن بقیه را تحقیر کنید یا نگاهِ از بالا به دیگران داشته باشید. افتاده، اما باهوش باشید.
۶- به چشمانداز و ارزش شرکت خود باور ندارید
احساس میکنید که چشمانداز و اهدافی که شرکتتان تعیین کرده بیارزش و بیهوده است و مدیر خود را یک احمق بیسواد فرض میکنید. اگر چنین باوری دارید پس وقتش رسیده که بدنبال شغل دیگری باشید، زیرا در این حالت فقط وقت خود را تلف میکنید و کار مفیدی در راستای بهبود شرایط شغلی انجام نمیدهید.
۷- به طور کاملا واضح کارایی شما کمتر از بقیه است
آیا ممکن است که همه همکاران شما بیش از اندازه پرتوان و پرمهارت باشند؟ بدون شک خیر. پس وقتی شما در کار از بقیه ضعیفتر هستید مطمئن باشید که شما یک ایرادی دارید و باید هر چه سریعتر آن را کشف کرده و برطرف کنید.
۸- همیشه بدنبال راهی برای فرار یا بیرون رفتن از دفتر هستید
اگر اغلب مواقع حواستان به ساعت است تا سریعتر تایم اتمام کار برسد و سریعا محل کار را ترک کنید، یعنی یک کارمند مشکلآفرین هستید. شما جزو کسانی هستید که همیشه سعی میکنند از زیر بار مسئولیتهای خود شانه خالی کنند. هرگز به اندازه کافی کار نمیکنید و یک نقصی در کارهایتان وجود دارد. این نشان میدهد که تعهد کاری ندارید و این نشانه خوبی نیست.
۹- با هیچ کسی در محل کار نمیتوانید کنار بیایید
آیا ممکن است یک نفر با هیچ کدام از همکاران خود کنار نیاید؟ بدون شک خیر. اگر احساس میکنید که از همه بدتان میآید و با هیچ کدام از همکاران خود نمیتوانید ارتباط درستی برقرار کنید مطمئن باشید که ایراد در خود شماست نه دیگران!
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/