کوروش صمدپور متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استفاده از طلا در خوراکیها اظهار کرد: مدتی میشود که برخی رستورانهای به اصطلاح لوکس در سطح کشور با ادعای مفید بودن، غذاهایی را با پوشش طلا به مشتریان خود عرضه می کنند.
وی تشریح کرد: طلای خوراکی پیشنیه ای قدیمی در بسیاری از کشورهای جهان دارد؛ در بسیاری از مناطق دنیا طلای خوراکی را به عنوان یک افزودنی به غذاها اضافه میکنند اما باید توجه داشته باشید که این طلا باید استانداردهای لازم را داشته باشد .
این متخصص تغذیه بیان کرد: استفاده از طلای خوراکی در کشورهای آسیایی به خصوص کشورهایی مانند ژاپن و هند شیوعی بسیار دارد و اغلب خوراکی هایی مانند انواع دسر، شیرینی، شکلات، بستنی و حتی سوشی با روکشی از طلا عرضه میکنند.
صمدپور گفت: طلای استفاده شده در این خوراکیها فرآیند خاصی را طی می کند تا در نهایت به صورت پودر یا ورقههایی نازک در اینگونه خوراکی ها استفاده شود.
وی افزود: به طور کلی طلا فلزی خوراکی نیست و بلکه باید مراحلی ویژه را طی کند تا بتوان آن را به صورت خوراکی استفاده کرد، این فلز به صورت عادی فلزات سنگینی را به همراه دارد که در صورت ورود به بدن ممکن است زیان بار باشد.
این متخصص تغذیه درباره فواید و یا مضرات استفاده از طلا در غذا اظهار کرد: خوردن طلا به طور کلی علیرغم هزینه بالایی که برای شما به همراه دارد هیچگونه ضرر یا فایده ای برای بدن ندارد و تا به حال هیچ مدرک اثبات شده علمی برای تایید حرفهای فروشندگان این محصولات مبنی بر فواید خوردن طلا وجود ندارد.
صمدپور با اشاره به جذب نشدن این فلز در بدن تصریح کرد: در همه جوامع افرادی وجود دارند که با توجه به دارایی خود میل به استفاده از اینگونه غذاهای لوکس و گران قیمت دارند اما توجه داشته باشید که اگر طلای استفاده شده در این محصولات فاقد استاندارد لازم بوده و فلزات سنگین موجود در آن به خوبی جدا نشده باشد، برای بدن زیانبار خواهد بود.
وی با تاکید بر بیفایده بودن این ماده یادآوری کرد: فلز طلا به طور طبیعی با فلزات سنگینی مانند مس همراه است که ورود آنها به بدن، هرچند به مقدار کم زیان بار خواهد بود و نیاز است تا حتما به صورت استاندارد تهیه شود.
انتهای پیام/