به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، خورخه آرهآز، وزیر امور خارجه ونزوئلا، در گفتگو با شبکه پرس تیوی، با اشاره به فشارهای آمریکا علیه کاراکاس اعلام کرد دولت واشنگتن نمیتواند با قلدربازی بر جهان حکومت کند.
او درباره دخالتهای آمریکا در ونزوئلا گفت: مقامات آمریکایی بارها گفتهاند که تمامیگزینهها روی میز است؛ اما حقیقت این است که آنها راهحلهایی همچون دیپلماسی و گفتگو را از روی میز خود برداشتهاند. به عبارتی، آمریکا تمامیگزینههای متمدنانه را حذف کرده و صرفا تلاش میکند تا دولت مادورو را که تنها دولت قانونی در ونزوئلاست به طرق مختلف و با استفاده از ابزارهایی که در دست دارد، سرنگون کند.
وزیر امور خارجه ونزوئلا در خصوص نشست گروه موسوم به «لیما» که برای حل مساله ونزوئلا برگزار شد، گفت: اعضای این گروه را کشورهای وابسته به واشنگتن تشکیل میدهند و برکناری نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، از قدرت را دنبال میکنند. این کشورها که کسی جز دونالد ترامپ رهبری آنها را بر عهده ندارد، استراتژی تحریم همه جانبه دولت ونزوئلا را تنها راه موجود میدانند. در واقع، این اقدام نوعی بازی بچهگانه است که به هیچ عنوان در جهان متمدن کنونی قابل پذیرش نیست چرا که در روابط بینالملل، حد و مرزهایی وجود دارد که اجازه دخالت در امور کشورها را به دیگر کشورها نمیدهد و هرگز نباید از این خطوط قرمز عبور کرد.
آرهآزا افزود: چنین رویکردهایی را نباید به خوآن گوایدو و یا هنری راموس آلوپ نسبت داد، این مسائل از افکار و سیاستهای افرادی همچون ترامپ، پنس، پومپئو و بولتون نشات میگیرند. آمریکاییها هرگز به مردم ونزوئلا و درد و رنج آنها اهمیتی نمیدهند و برایشان مهم نیست که مادورو خوب است یا بد؛ در واقع، آنها نفت ونزوئلا را میخواهند و تصمیم گرفتند تا مادورو را برکنار کنند و از هیچ کوششی برای دستیابی به این هدف خود فروگذار نمیکنند.
او در خصوص ادبیاتی که مقامات آمریکایی علیه ونزوئلا در شبکههای اجتماعی به کار میبرند، عنوان کرد: این ادبیات کاملا ضد دیپلماتیک است. زمانی که سخنرانیها و توئیتهای مقامات آمریکایی را درباره ونزوئلا میخوانم، برایم قابل باور نیست که این کلمات از سوی کسانی مطرح میشود که به نوعی، از اعضای یکی از مهمترین و قویترین دولتها در جهان هستند. اما با این حال، بسیاری از افرادی که برای کاخ سفید کار میکنند، چنین ادبیاتی را قبول ندارند. معتقدم که این افراد متعلق به یک باند و گروهی هستند که قدرت را در آمریکا در دست گرفتند، اما قطعا این روند تداوم چندانی نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه ونزوئلا درباره اتفاقنظر احزاب دموکرات و جمهوری خواه در خصومت علیه ونزوئلا علیرغم اختلافاتی که میان این دو حزب سیاسی وجود دارد، گفت: تفاوت چندانی میان سیاستهای دموکراتها و جمهوریخواهان در قبال کشورهایی همچون ونزوئلا وجود ندارد، چرا که نظام و سیاست حاکم بر آمریکا به گونهای است که اجازه انقلاب و استقلال را به کشوری که خود از آن به عنوان حیاط خلوت آمریکا یاد میکردند، نمیدهد. آنها میخواهند از این طریق بر منابعی همچون نفت، گاز، آب، طلا، آهن و ... تسلط داشته باشند که ما را در برابر خواسته خود میبینند.
خوزخه آرهآزا اتحادیه اروپا را مطیع آمریکا توصیف و خاطرنشان کرد: اگرچه ممکن است کشورهای اروپایی در جلسات خود با برخی مسائل با آمریکا همسو نباشند، در مورد مسئله ونزوئلا، آنها کاری را انجام میدهند که رئیس جمهور ترامپ از آنها میخواهد و این موضوع باعث تاسف است.
او در ادامه گفت: آمریکا واقعا فکر میکند که پلیس جهان است، اما این درست نیست. البته قبول دارم که آنها قدرت زیادی دارند و با استفاده از ابزارهای مختلف، بر کشورهای جهان فشار میآورند، اما به طور خاص در مورد گروهی که هماکنون قدرت را در آمریکا در دست دارند، باید بگویم که نمیتوانند با این قلدربازیها بر جهان رهبری کنند.
وی ادامه داد: اگرچه ممکن است برخی کشورها ضعیف باشند، اما شأن و منزلتشان به آنها این اجازه را نمیدهد تا قوانین بینالمللی را نادیده بگیرند. به اعتقاد من، دیگر نمیتوان کشوری را وادار کرد تا رئیس جمهوری خودخوانده را در کشوری دیگر که اقدامیعلیه قوانین بین المللی انجام داده، به رسمیت بنشاسند. اما آمریکا به تلاش خود ادامه میدهد و از طرق مختلف همانند وعده کمکهای مالی، همکاریهای بیشتر و یا تهدید به قطع کمکها و روابط درصدد دستیابی به اهداف خود است.
وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت: ما کشور و مردمی مستقل هستیم و اگرچه ممکن است اختلاف نظرهای در میان ما وجود داشته باشد، اما هرگز تن به خواستههای آمریکا و متحدانش نخواهیم داد و در برابر آن تسلیم نخواهیم شد. ما میتوانیم راه حل تمام مشکلات خود را از طریق قانون اساسی و گفتگو پیدا کنیم. گروه مخالف دولت میبایست با ما به گفتگو بنشیند و من معتقدم که این امر بزودی محقق خواهد شد، مگر آنکه آمریکا بخواهد کار دیوانهواری انجام دهد و جنگی نظامی را علیه ونزوئلا به راه بیاندازد. ما هرگز به دنبال جنگ نیستیم، اما اگر چنین اتفاقی بیافتد، میبایست واکنش نشان دهیم و در برابر آن مقاومت کنیم. درخواست ما از جامعه بین المللی این است که در گام نخست، گزینه نظامی را از روی میز بردارند و در مرحله بعدی، تحریمهایی را که بر زندگی مردم ونزوئلا تاثیر منفی گذاشته، رفع کنند.
او درباره بحران اقتصادی در ونزوئلا نیز گفت: ما یک دولت بیعیب و نقص نیستیم و همانند دیگران، انسان هستم. اما سعی داریم تا مدل جدید اقتصادی خود را پیاده کنیم. البته ممکن است در این راه، تصمیماتی گرفته باشیم که ما را به نتیجه مطلوب نرسانده باشد، اما میتوانم بگویم که سهم اشتباهات ما تنها ۲۰ درصد و یا کمتر است. دلیل عمده بروز چنین وضعی در ونزوئلا، تحریمها هستند.
انتهای پیام/