به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سید محمود طاهری،مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه قم عصر سه شنبه در جلسه کارگروه آلودگی هوای استان قم با بیان این که همه سوخت تحویل شده به نیروگاه حرارتی قم بر اساس برنامه ریزیهای ملی است، گفت: این نیروگاه مازوت سوز نیست و حدود ۲۰ درصد سوخت تحویلی به آن یورو ۴ بوده است.
طاهری مصرف روزانه نفت گاز در نیروگاه حرارتی قم را به تنهایی ۲/۵ برابر مصرف نفت گاز در استان قم دانست و گفت: مصرف این میزان سوخت در یک نقطه متمرکز، قطعا این امر باعث افزایش آلودگی هوا در قم میشود و باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
او همچنین اظهار کرد: شرایط توزیع بنزین و نفت گاز یورو چهار در استان قم نسبت به پارسال روند بسیار مثبتی داشته و از ۲۰ درصد به بیش از ۷۰ درصد رسیده است، اما اختصاص میزان بیشتر سوخت یورو چهار نیازمند مکاتبات و پیگیری است.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم نیز در این نشست گفت: بر اساس گفته مسئولان، این نیروگاه حرارتی برق در هنگام کمبود گاز، میتواند کاهش فعالیت جدی و نقش کمتری در آلودگی هوای شهر قم داشته باشد.
علیرضا نصیری افزود: گازرسانی به نیروگاههای حرارتی در فصول سرد سال به دلیل نیاز جدی در بخش خانگی کاهش مییابد، اما در همین شرایط مقدار گاز مناسبی در اختیار نیروگاه سیکل ترکیبی قم قرار گرفته است.
او با اشاره به استفاده نکردن از مازوت در نیروگاه حرارتی قم عنوان کرد: این نیروگاه در شرایط کمبود گاز، از سوخت نفت گاز استفاده میکند، اما مقدار تخصیص یافته نفت گاز را باید مدیریت میکردند تا فعالیت خود را با کاهش ظرفیت ادامه میدادند.
مدیرعامل شرکت گاز استان قم همچنین از همکاری نکردن واحدهای صنعتی در محورهای جاده کاشان، کوه سفید و رحمت آباد در استفاده از سوخت گاز خبر داد و گفت: برخی واحدهای صنعتی در این محورها برای آن که سهمیه سوخت مایع آنها قطع نشود، با ما همکاری نمیکنند.
او با بیان این که در حال حاضر ۳۷ جایگاه CNG در استان قم فعالیت میکنند، آمادگی شرکت گاز برای توسعه این جایگاهها را مورد توجه قرار داد و گفت: به منظور صرفه جویی مصرف انرژی در حوزه مصرف گاز شهری، موتورخانههای واحدهای مسکونی و تجاری بدون هزینه اصلاح و بهینه سازی میشوند.
انتهای پیام/ش