آیت‌الله نوری همدانی گفت:از اهداف مهم انقلاب اسلامی بازآفرینی علوم اسلامی است که در دانشگاه‌ها باید این موضوع تبیین شود.

تعلیم و تربیت باید بر مبنای نهج‌البلاغه باشد/بازآفرینی علوم اسلامی از اهداف مهم انقلاب اسلامی استبه گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ آیت‌الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید شامگاه چهارشنبه در دیدار جمعی از طلاب شاغل به خدمت در ۴۰۰ واحد دانشگاه آزاد، این دانشگاه را یکی از دانشگاه‌های تأثیرگذار و مهم دانست و اظهار داشت: امام راحل عنایت ویژه‌ای در تأسیس این دانشگاه داشتند، همچنین آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در تأسیس و مدیریت آن سهم به‌سزایی داشتند که نباید این زحمات را فراموش کنیم.

وی  با بیان اینکه بنا به فرموده امام راحل کتاب نهج‌البلاغه دارای محتوای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است، گفت: تعلیم و تربیت انسان‌ها باید بر اساس این کتاب باشد.

این مرجع تقلید افزود: در اوایل جلد دوم بحارالانوار در چاپ جدید، روایتی از حضرت فاطمه زهرا (س) نقل‌شده که از طرف خداوند جوایزی به علمای شیعه داده می‌شود، اما هر چه علم این افراد بیشتر بوده و ارشاد مردم بیشتر باشد جوایز این افراد نیز افزایش می‌یابد.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان روایتی از امام صادق (ع) ابراز کرد: بر اساس این روایت، علمای شیعه مرزبانان اسلام هستند که در آن طرف مرز شیاطین با اشکال مختلف وجود دارند، این علما مانع می‌شوند از اینکه شیاطین صدمه‌ای به مردم برسانند، آگاه باشید کسانی که این گونه مرزبان هستند فضیلت این افراد بیشتر از کسانی بوده که از ابدان و مادیات دفاع می‌کنند.

وی یکی از وظایف علما و اساتید شیعه را بازآفرینی تمدن اسلامی دانست و عنوان کرد: بنا بر آیه هشتم سوره منافقین، خداوند عزت را از آن مسلمانان قرار داده است، روزی که در کل اروپا و آمریکا یک کتابخانه‌ای وجود نداشت در بلاد اسلامی کتابخانه‌های معتبر بسیاری وجود داشت.

آیت الله نوری همدانی به وجود دانشمندان معتبری همچون زکریای رازی در بلاد اسلامی اشاره کرد و گفت: باید فکر کنیم ریشه افول اسلام در میان سایر کشور‌ها چه بوده است، رژیم سلطنتی یک رژیم نامشروع بوده که قدرت‌ها را به دست گرفته و مردم را زیر سیطره خود قراردادند، رفته‌رفته در میان مردم قشر‌هایی به وجود آمد که با همین سلاطین مربوط مردم تحقیر می‌شدند، در نتیجه انحطاط و افولی در میان مسلمانان به وجود آمد.


وی با تاکید بر اینکه اصطلاحات تمام علوم ذاتاً عربی است، ادامه داد: ریشه علوم مختلف مثل حساب، هیئت و ستاره‌شناسی و طب عربی هستند، زمانی که این علوم در دست مسلمین بوده سکولار نبودند و علمای مسلمان در تمام این علوم قدرت الهی را تبیین و تشریح می‌کردند.

این مرجع تقلید  عربی را زبان قرآن و اسلام دانست و تصریح کرد: سید حسن صدر در کتاب خود گفته تأسیس علوم اسلام هر چه که هست تماماً عربی بوده است، بعد‌ها در علوم اسلامی افول به وجود آمده و کم‌کم سلاطین بر کشور اسلامی مسلط شدند.

آیت الله نوری همدانی یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی را بازآفرینی علوم اسلامی دانست و تاکید کرد: در دانشگاه‌ها باید این موضوعات برای دانشجویان تبیین و تشریح شود.

وی با تأکید بر توجه ویژه به علم فقه عنوان کرد: باید این علم را در ده فصل معارف کلامی، عبادی، اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی، جهادی و .. مورد توجه قرار دهیم.

انتهای پیام/ش

دیدار جمعی از کارکنان دانشگاه آزاد با آیت الله نوری همدانی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار