به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، عبدالکریم گراوند در جلسه کارگروه پژوهش و فناوری استان بوشهر با تاکید بر توجه به توسعه علوم و فنون دریایی نوین در اراضی ساحلی استان، بیان کرد: در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به استان بوشهر ظرفیتهای تولیدی و فناوری این استان مورد توجه قرار گرفت که برای عملیاتی شدن آنها باید پیگیریهای لازم صورت گیرد.
وی، یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر را پرورش آبزیان دانست و تصریح کرد: علاوه بر پرورش میگو و ماهی، ظرفیتهایی مانند پرورش و کشت گیاهان، جلبک، آرتمیا و دیگر تولیدات دریایی در استان بوشهر فراهم است.
استاندار بوشهر تولید جهانی جلبک دریایی را ۱۰۰ میلیون تن در سال دانست و افزود: این استان ظرفیت بسیار مهمی در پرورش و تولید این ماده غذایی دارد که همکاری شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها در فراهم شدن تولید جلبک دریایی در سواحل استان بوشهر ضروری است.
گراوند با تاکید بر معرفی ظرفیت جلبک دریایی و ویژگیهای غذایی آن تصریح کرد: دانشگاههای استان بوشهر باید با کار مطالعاتی و تولید یافتههای جلبک دریایی زمینه و بستر لازم را برای حضور سرمایهگذاران برای پرورش و کشت این ماده غذایی را فراهم کنند.
وی، پرورش آرتمیا را یکی دیگر از ظرفیتهای استان بوشهر دانست و تاکید کرد: زیرساختهای تولید این نوع آبزی پرورشی، در استان بوشهر فراهم است که باید از این قابلیت استفاده شود.
استاندار بوشهر با بیان اینکه پس از پایان برداشت میگوی پرورشی، نباید استخرها رهاسازی شود گفت: از استخرهای پرورش آبزیان در همه فصول سال باید استفاده کرد چراکه زمینه تولید و پرورش آرتمیا و کشت جلبکهای دریایی در استخرهای پرورشی استان بوشهر فراهم است که علاوه بر صادرات سبب اشتغال پایدار میشود.
گراوند، طرح توسعه سلولهای بنیادی در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و افزود: در اجرای طرح سلولهای بنیادی با همکاری شرکتهای دانش بنیان، دانشگاهها باید ۷۰ درصد سهم سرمایهگذاری را تامین کنند.
انتهای پیام/م