به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار مسکن از نمونه بازارهایی به شمار میرود که از گذشته، سرمایه گذاری در آن با جذابیتهای خاص خود همراه بوده، اما شرایط موجود در حوزه مسکن چندان مطلوب نیست، زیرا بسیاری از انبوه سازان و فعالان عرصه ساخت و ساز آنچنان که باید دل به کار نمیدهند و ضریب انجام معاملات و خرید و فروشها آنچنان که باید چنگی به دل نمیزند و به تبع در چنین شرایطی، سرمایه گذاران با در نظر گرفتن خواب عمیق سرمایه خود در این بخش، از فعالیت کافی همانند سالهای نه چندان دور که زمینه ساز فرصتهای شغلی متنوع و متکثری بود اجتناب و پرهیز میکنند.
این در حالی است که متاسفانه به دلیل برخی از سیاست گذاریهای غلط، بازار مسکن در طول بیش از ۵ سال گذشته شرایط مناسبی نداشته و در سال گذشته با جهش قیمتی بیش از ۹۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو شد که این امر موجب ایجاد خسارتهای فراوانی برای اقتصاد کشور و مردم شد.
در این رابطه احمد سرحدی، کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: یکی از نکات مثبت حوزه مسکن طرح مسکن مهر معطوف میشد که البته به دلیل اجرای نامطلوب آن در برخی مناطق، مشکلاتی به اقتصاد کشور تحمیل کرد، اما نباید این طرح، با نگاه و نگرش سیاه و سفید مورد ارزیابی قرار میگرفت.
بیشتر بخوانید:چه زمانی برای فروش مسکن مناسب است؟
این فعال در حوزه مسکن در ادامه بیان کرد: برای تحلیل واقعیت این طرح میباید با دیدی منصفانه به بررسی آن پرداخت، اما متاسفانه در برخی اظهار نظرها به نحوی موضع گیری میشود که گویی پروژههای مسکن مهر مملو از خسارت و زیان به کشور بود در حالیکه در سایه همین طرح ها، فرصتهای شغلی بسیاری ایجاد شد و جویندگان کار بسیاری در حوزههای مرتبط با ساخت و ساز مسکن و بخشهای خدماتی، مشغول به فعالیت شدند.
سرحدی یادآور شد: از دیگر سو، با مصالح تعبیه و استفاده شده در مساکن مهر، چرخ بسیاری از واحدها و کارخانجات تولیدکننده مصالح ساختمانی میچرخید و گردش مالی مطلوبی در این حوزه در جریان بود.
وی تصریح کرد: متاسفانه این طرح با تصمیماتی نادرست ملغی شد در صورتی که باید با اصلاح نواقص آن، بصورتی اصولی استمرار پیدا میکرد تا بواسطه آن، علاوه بر توسعه فرصتهای شغلی، در بخشهای متعدد، بسیاری از خانوارهای نیازمند، مالک و صاحب خانه شوند.
این کارشناس بازار مسکن توضیح داد: بنا بر گزارشهای موجود، بازار مسکن به صورت مستقیم برای ۳۰۰ شغل و به صورت غیر مستقیم برای هزار شغل اشتغالزایی میکند و بدون تردید، غفلت از چنین ظرفیت ویژه و بالقوه ای، مصائب بسیاری برای اقتصاد کشور در پی خواهد داشت.
در چنین شرایطی، انتظار میرود پیش از انکار چنین نارساییهایی، در صدد حل و فصل و حداقل تعدیل و کاهش آن باشیم به علاوه در شرایطی که برخی از کارشناسان همچون علی قائدی معتقدند در فقدان رونق مسکن، رشد و شکوفایی اقتصادی ناممکن است، انتظار میرود سیاست گذاری دستگاههای ذی ربط، به نحوی تنظیم و طراحی شود که حصول رونق در بخش مسکن در صدر و اولویت برنامههای دستگاههای ذیربط اقتصادی کشور قرار گیرد.
منبع:میزان
انتهای پیام/
من خودم چند سال مشاور مسکن بودم و دیدم چطور یه عده قیمتها رو بالا میبرن . یه شگرد اینه که به صورت دسته جمعی شروع میکنن توی سایتها قیمت بالا روی املاک میزارن مثلا پنجاه آگهی در یک روز مالکین هم که مرجع استعلام قیمتشون همین سایتها هستن خود به خود قیمتهاشون رو بالا میبرن ویک موج راه میفته بعد خودشون به صورت صوری چند قرارداد تنظیم میکنن وبه خریدارها نشون میدن وقسم آیه میخورن که این قیمت معامله شده ودر اصطلاح قیمت رو جا می اندازن . ولی بدونید این قیمتها کاذبه ومثل سال 1392 قیمتها شدیدا افت خواهد کرد گول این بازیهارو نخورید تاریخ نوسانات املاک در ایران رو مطالعه کنید. ملک به زودی وارد دوران رکود خواهد شد وقیمتها حداقل 50 درصد در طی دوسال آینده افت خواهد کرد.