به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پیروز حناچی در ارائه گزارش ۱۰۰ روزه عملکرد شهرداری تهران در دوره مدیریت خود خبر از ادامه و تکمیل طرح تملک باغهای پایتخت از محل اخذ جریمه قطع درختان داد، که از دستآوردهای شهرداری تهران در اجرای این طرح، میتوان به خرید باغ مستوفیالدوله در منطقه ۱۴ و باغ عبقری در منطقه ۲ اشاره کرد.
زهرا صدر اعظم نوری عضو شورای شهر تهران در گفتگو باشگاه خبرنگاران جوان، در توضیح کیفیت اجرای این طرح گفت: در ابتدا باید گفت که طرح صیانت از باغات، اشجار و فضای سبز پایتخت در دستور کار شورای پنجم شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفت و شورا به طور جد به دنبال انجام این طرح است.
وی ادامه داد: تمام تلاش صورت گرفته در یک و نیم سال گذشته شورای اسلامی شهر تهران بر این اساس بود که درختی قطع نشود و تبدیل به فضای تجاری و یا واحد مسکونی نشود.
وی با بیان اینکه تهران به عنوان یک کلان شهر درارای میلیونها پلاک ثبتی است، گفت: در پایتخت میلیونها پلاک ثبتی است که در حال ساخت و ساز هستند و این ساخت ساز گاهی موجب میشود چند قطعه درخت قطع، خشک و یا جابجا شود که قانونگذار در پیش بینی این اتفاق برای آندسته از مواردی که قطع درخت بصورت غیر عمد است، بر اساس تعرفه مصوب شورای اسلامی اخذ جریمه را پیش بینی کرده است.
زهرا صدر اعظم نوری با تاکید بر اینکه قطع عمد درخت جرایم سنگین قضایی، چون حبس دارد، افزود: شورای اسلامی شهر تهران از طریق کمیسیون مربوطه اقدام به شناسایی و بررسی مواردی میکند که عمدی در قطع آن درخت وجود ندارد و بعد از اطمینان از این موضوع اقدام به اخذ جریمه مالی میکند و اگر به صورت عمد اقدام به قطع اشجار و فضای سبز از طرف شخص و یا نهادی صورت بگیرد طبق تبصره ۱ ماده ۶، شخص یا نهاد متخلف به اخذ جریمه سنگین مالی و حبس محکوم میشود.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان فهمید اقدام به قطع درختان به صورت عمد و یا غیر عمد بوده است، گفت: شما یک ملکی را در نظر بگیرید به مساحت ۱۰۰ متر مربع که میخواهد اقدام به ساخت و ساز کند، در این مورد مشخص است که اگر چند عدد درخت در اطرف این بنا وجود داشته باشد، درختان مزاحم نقشه ساخت و ساز آن بنا هستند و قطع آن تعداد و یا جابجایی آنها به صورت غیر عمد است و در مقابل مثال قبل، زمینهای چند هکتاری را در نظر بگیرید که صدها اصله درخت در آن وجود دارد که میتوان با نقشه مناسب ساخت و ساز، از قطع درختان داخل ملک جلوگیری کند، اگر صاحب ملک آن تعداد درخت را از بین ببرد به طور حتم این کار وی عمدی است.
وی در توضیح میزان درآمد حاصله از محل اخذ جریمه قطع درختان گفت: در بودجه سال ۹۷ مقرر شد، ۵۰ درصد از درآمدهایی که از محل اخذ جریمه قطع درختان حاصل میشود، پس از وصول برای خرید و تملک باغات شخصی برای حفظ اشجار و فضای سبز پایتخت هزینه شود و این مبلغ در بودجه سال ۹۸ شورای اسلامی شهر تهران بصورت ۱۰۰ درصد پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: این بدین معناست که در سال ۹۸ تمام جرایم وصول شده از محل قطع درختان صرف خرید و تملک باغ ها، اشجار و فضای سبز پایتخت خواهد شد.
عضو شورای اسلامی با اشاره به دو باغ عبقری در منطقه ۲ و باغ وثوقالدوله در منطقه ۱۴ که از محل اخذ جریمه قطع درختان، از بنیاد مستضعفان خریداری شد، بیان کرد: با توجه به کمیسیون ماده ۷، در حال حاضر مقدمات خرید و تملک باغ نظر در منطقه ۱۰ پس از کش و قوسهای فراوان انجام شده است و در منطقه ۸ تهران نیز یکی از این باغها توسط شهرداری تهران خریده شده است.
صدر اعظم نوری در توضیح میزان این درآمدها گفت: این درآمدها در سال ۹۷ مبلغی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان بود که به صورت تمام حاصل شد و در سال ۹۸ پیش بینیهای صورت گرفته شورای اسلامی شهر تهران این است که مبلغی بالغ بر ۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از طریق اخذ جریمه قطع درختان در پایتخت حاصل شود و در کنار این مبلغ دو ردیف بودجه دیگر هم وجود دارد که آنها هم دارای رقمهای چشمگیر و قابل توجهی است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره محل جمعآوری این جریمهها گفت: در خزانه شورای اسلامی شهر تهران، صندوقی در نظر گرفته شده است که کلیه جریمههای وصول شده از محل قطع درختان با عنوان «تملک باغ ها» واریز میشود و کل این مبالغ وصول شده فقط صرف خرید باغهای پایتخت خواهد شد.
انتهای پیام/