به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، توسعه صنایع کوچک و متوسط ؛ راهکار رونق تولید شنبه ۲۴ فروردین ماه با حضور نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و معاون امور صنایع وزارت صنعت ،معدن و تجارت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در ابتدا با اشاره به اینکه تولید باید به صورت رقابتی و باکیفیت فزاینده باشد گفت: متاسفانه دولت در فضای حاکم بر بازار دخالت میکند و این مسئله سبب سلب تولید رقابتی میشود لذا اگر تولید رقابتی را میخواهیم باید سرکوب قیمتها را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری در کشور مزیتهای بسیار خوبی وجود دارد افزود: اگر فردی سرمایه لازم را داشته باشد میتواند از طریق بازار سرمایه منابع اش را درگیر فرآیند تولید کند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه کشور ظرفیت افزایش تولید را دارند و ما مشکل بازار را نداریم خاطرنشان کرد: امکان صادرات محصولات و کالاهای ایرانی فراهم است اما مشکل اصلی در تعدد دستورات ، تصمیمات یک شبه و فضای نا اطمینان است.
وی با اشاره به اینکه موضع بخش خصوصی و تولید کنندگان در بحث رونق تولید با وزارت سمت یکسان است افزود : دولت نباید در بازار دخالت داشته باشد.
سلاح ورزی با اشاره به اینکه امکان افزایش توان تولید در مقطع فعلی وجود دارد ادامه داد : باید اصلاحاتی در نظام بیمه به وجود آید به طوری که بخش خصوصی و تولیدکنندگان نجیبی در کشور داریم که سقف آرزوهای شان اجرای قانون است پس اگر قانون اجرا شود وضعیت بهتر خواهد شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: طبق قانون، مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان باید ظرف ۳۰ روز استرداد شود این در حالی است که یک صادر کننده بر اساس این قانون نمیتواند استردادی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد مزیت نباید در بازار دخالت کرد گفت: بازار مکانیزمی دارد که میتواند خود را به تعادل برساند، پس باید تقسیم کار ملی صورت گیرد و نظام مالیاتی، تامین اجتماعی، بانکی و فضای مقررات اصلاح شود.
سلاح ورزی با اشاره اینکه تولید باید رقابت پذیر باشد اظهار کرد: در اندازه گیری شاخص کسب و کار تعداد مراجعات متقاضی سرمایه گذار و هزینه کسب و کار باید مورد توجه قرار بگیرد.
فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه برنامه با اشاره به اینکه باید شرایط را به گونهای فراهم کرد تا سرمایه گذاران در حوزه تولید کشور ورود پیدا کنند خاطرنشان کرد: برای این منظور در سال ۹۸ به دنبال مجموعهای از اقدامات هستیم تا بتوانیم به رونق تولید بپردازیم، رونق تولید نباید محصور و محدود به سال ۹۸ باشد بلکه باید این روند در سالهای دیگر نیز تداوم پیدا کند لذا ما برای اینکه بتوانیم به تولید رونق ببخشیم یکی از فضاهای آن مربوط به بازار است که باید شرایط مهیا شود تا محصولات ایرانی را جایگزین محصولات خارجی کنیم.
وی با بیان اینکه باید بپذیریم که در همه حوزهها افراد متخصص وجود دارد گفت: معنای دقیق تولید فقط بحث فعالیتهای درونی یک بنگاه نیست. توفیق در تولید در بحث تدارکات و فضای بعد از آن است که میتواند موفقیت کسب و کار را بیش از گذشته رقم بزند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه باید ظرفیتهای موجود در کشور را مد نظر قرار دهیم گفت: باید به بررسی این موضوع بپردازیم که در چه کالاها و محصولاتی میتوانیم به رقابت بپردازیم لذا باید در حوزهای ورود پیدا کنیم که واردات در آن قابل توجه است از سوی دیگر باید میزان وابستگیها را نشان داد، ما میتوانیم در برخی از حوزهها به صورت خاص ورود پیدا کنیم که یکی از این حوزه مربوط به صنعت غذایی کشور است به طوری که در این حوزه دانش، تجربه، مواد اولیه و بازار را داریم پس میتوانیم ارزش بیشتری برای کشور در تولید و صادرات فراهم کنیم.
مقیمی با اشاره به اینکه در بحث پوشاک به اندازه کافی در کشور ظرفیت وجود دارد اظهار کرد: واردات پوشاک اکنون ممنوع اعلام شده و لذا به دنبال این موضوع میزان قاچاق کاهش یافته است لذا همه دستگاهها و نهادهای مربوطه میتوانند در این حوزه به صورت خاص ورود پیدا کنند به طوری که در این رابطه پتانسیل و علاقه مندیهایی وجود دارد که میتواند حاشیه سود خوبی را به وجود آورد، پس باید مجموعه اقدامات در دستور کار قرار بگیرد تا بتوانیم به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه برخی از واحدهای غیر فعال در فضای امروز کشور قابلیت راه اندازی را دارند گفت: باید در بحث رونق تولید تقسیم کار ملی صورت گیرد. رونق تولید وظیفه تعدادی از دستگاهها و نهادها در حوزههای خاص نیست بلکه همه باید دست به دست هم دهیم تا تولید رونق پیدا کند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه باید بازنگری در مقررات صورت گیرد گفت: ما به دنبال ایجاد کمیتهای در مجموعه وزارت صمت ایجاد کردهایم به طوری که این کمیته به نام کمیته اتاق فکر تولید است که از سال گذشته در چندین جلسه برگزار شده است و در آن از نقطه نظرات کارشناسان و مسئولین مربوطه استفاده میکنیم.
مقیمی با اشاره به اینکه فرآیندهای اجرایی در سطح حاکمیت باید مورد بازنگری قرار بگیرد گفت:ما به دنبال شفاف سازی در بحث رونق تولید هستیم به طوری که باید در سال جاری مجموعهای از پروژهها را تعریف کنیم که وقتی به کل آن نگاه میکنیم ببینیم سبب رونق بازار شده است.
محمد علی عزیز محمدی معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی از اهواز با اشاره به اینکه در سطح کشور ۸۱۱ شهرک صنعتی فعال است گفت: در این شهرکها بالغ بر چهل و سه هزار و ۴۵۸ واحد صنعتی تا پایان سال ۹۷ پروانه بهره برداری با برآورد اشتغال مستقیم ۸۷۶ هزار نفر اخذ کرده اند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ هزار مورد از اینها عملا از فعالیت کافی برخوردار نبودند افزود: با عنایت به تلاشهای صورت گرفته خوشبختانه سال گذشته هزار و ۸۹۶ واحد به چرخه تولید برگشتند که ۳۰ هزار و ۸۶۲ اشتغال جدید از طریق آنها حاصل شده است؛ علاوه بر این ۲۳۷۰ واحد جدید صنعتی به بهره برداری رسیده است.
محمدی با اشاره به اینکه ۶ هزار و ۴۶۹ واحد با ظرفیت بالای ۷۰ درصد فعال هستند افزود: ۱۲ هزار و ۵۳۳ واحد صنعتی با ظرفیت بین ۵۰ تا ۷۰ درصد نیز فعال هستند و بیش از ۱۳ هزار واحد با ظرفیت پایین ۵۰ درصد به کار خود مشغول هستند.
معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه امسال در ۳۱ استان برش استانی در نظر گرفته شده است گفت: ما به دنبال ارتقاء راندمان شهرکهای صنعتی هستیم باید حدود ۱۰ هزار واحد صنعتی که فعال نیستند به چرخه تولید بازگردد.
وی با اشاره به اینکه اولین و مهمترین مقوله در بحث تولید بازار است افزود: در ۱۵ کشور همسایه در مقوله بازارهای صادراتی تلاشهای خوبی صورت گرفته است، سال گذشته صرفاً از ناحیه واحدهای صنعتی صنایع کوچک بالغ بر ۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار صادرات داشتیم در این راستا کنسرسیومهای صادراتی سال گذشته ۲۸ مورد ایجاد شد و برای سال جاری به دنبال ارتقاء این میزان هستیم.
انتهای پیام/