شهرام عبدلی گفت: شخصیت امیر کبیر برای من مهم بود و علاقه داشتم که دین خود را ادا و به آن با زاویه‌ای جدید نگاه کنم.

شهرام عبدلی کارگردان و بازیگر نمایش «وقایع اتفاقیه» در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص این نمایش گفت: من دغدغه ماجرای قتل امیرکبیر را از دوران کودکی داشتم و این شخصیت ذهن مرا درگیر خود کرده بود. در تحقیقات تاریخی که انجام می دادم شخصیت امیر کبیر برای من مهم بود و علاقه داشتم به عنوان یک شخص ایرانی و کسی که در هنر فعالیت دارد , به این موضوع دین خود را ادا و به آن با زاویه ای جدید نگاه کنم.

خواستم دین خود را به شخصیت امیرکبیر ادا کنم

عبدلی درخصوص نمایشنامه « وقایع اتفاقیه» گفت: نمایشنامه های بسیاری به دستم می رسید , نمایشنامه ای که نمایش در نمایش و صرفا طنز مطلق بود که دل چسب من نبود. من طرح این نمایشنامه را به علی موسویان پیشنهاد دادم و ایشان آن را نوشتند.

وی افزود:علی موسویان صحنه به صحنه نمایشنامه را نوشته و برای ما آماده می کرد , البته بخشی از صحنه ها کمی تغییر داشت زیرا کارگردان بنا به تناسب صحنه و میزان سن، تغییراتی را وارد می کرد.

عبدلی با اشاره به طنزمطلق نبودن نمایش « وقایع اتفاقیه» بیان کرد: با تلخی نمی‌توان مسئله ای مهم  را بیان کرد و برخی اوقات به اشتباه فکر می کنیم که یک اتفاق جدی باید با تلخی و جدیت همراه باشد در حالیکه تماشاگر امروز حوصله چنین نمایش هایی را ندارد. ما باید در لایه ای از طنز و ماجراها حرف خود را به مخاطبان نمایش برسانیم.

کارگردان نمایش « وقایع اتفاقیه» درخصوص پیام نمایش خود گفت: هیچ زمان من پیام نمایش را به تماشاگران نمی گویم و این را باید تماشاگران از نمایش برداشت کنند. هرچیزی که قرار است به مخاطبان بگویم روی صحنه نمایش حاضر است, آن چیزی که مخاطب به فراخور حال خود , کتاب هایی که مطالعه کرده و  تجربه خود پیامی از این نمایش دریافت می کند. این همانند منشوری است که هر کسی از زاویه ای به آن نگاه می کند و نور از هر زاویه یک رنگی دارد.

عبدلی با اشاره به اینکه تعداد بازیگران نمایش « وقایع اتفاقیه» زیاد است, گفت: با گروه ۲ یا ۳ نفره کار می کنم اما تعداد بازیگران این نمایش زیاد بود . برای شخصیت های نمایش « وقایع اتفاقیه»  کاندیدهایی داشتیم که از میان آن ها بازیگران را انتخاب کردیم و اگر بازیگری از نقش نمایش دور باشد به عنوان یک کارگردان سعی می کنم که بازیگر را به شخصیت نمایش نزدیک کنم .

دانشجویان تئاتر با ما عناد و رقابت دارند

وی با اشاره به این که از دانشجویان تئاتری استفاده می کنم اما تا الان تجربه خوبی نداشته‌ام، بیان کرد: عده بسیاری از دانشجویان تئاتری فکر می کنند که با خواندن چندین کتاب بر همه مسائل مسلط هستند و می توان گفت که با نسل بازیگرانی مانند ما عناد دارند و رقابت می کنند ولی این طور نیست زیرا ما باید در کنار یکدیگر  ادامه دهنده راه هم باشیم همان گونه که ما ادامه دهنده راه نسل پیشین خود هستیم . تئاتری که از عبدالحسین نوشین ها و خیرخواه ها به سمندریان ها و علی رفیعی ها رسیده و همین طور ادامه دارد.

عبدلی ادامه داد: سال ها پیش هنرمندان بزرگی همچون مرحوم جمشید مشایخی , مرحوم عزت الله انتظامی و علی نصیریان در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه رفتند و بعد از ما هم نسلی جدید بر روی این صحنه ایفای نقش خواهد کرد. این نسل باید تجربیات خود را در اختیار نسل بعد از خود قرار دهد و بچه های این نسل باید تجربه کسب کنند که این به نفع خودشان است.

این کارگردان درخصوص استقبال مخاطبان از نمایش گفت: بازخوردهای خوبی دریافت کردم. من به این فکر می کنم کسی که نمایش را دیده راضی از سالن نمایش خارج شده یا نه؛ تکمیل سالن نمایش و نبود صندلی خالی برای من مهم نیست و برای من رضایت مخاطبان مهم است.

مریم معصومی، سولماز غنی، نصرت میرعظیمی، علیرضا ناصحی، بهناز بستان دوست، افشین غیاثی، علی بنایی، مهدی قمر، شهرام عبدلی , سیروس اسنقی ,محمدرضا شیرخانلو و مختار صاعقی بازیگران نمایش هستند.

گفتنی است نمایش « وقایع اتفاقیه»  از تاریخ ۸ اسفند تا ۳۰ فروردین هر شب ساعت ۲۱ در تماشاخانه سنگلج بر روی صحنه می رود.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: تئاتر ، بازیگر ، کارگردان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.