فردین آقابزرگی، کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن ابراز خرسندی از رکوردشکنی بازار سرمایه و رشد ۲۰۱ هزار پلهای شاخص بورس گفت: وجود چندین فاکتور از بازه زمانی یک ماه گذشته منجر شده است که بورس اوراق و بهادار این روزها شاهد رشدهای پیاپی باشد.
وی افزود: یکی از این دلایل، افزایش نرخ محاسباتی از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی در سود و زیان و عملیات شرکتهاست که در شاخص بورس بسیار تأثیرگذار است. در حقیقت پیش بینی می شود اختلاف قیمت ارز آزاد با ارز نیمایی و محدودیت تهیه این نوع ارز منجر خواهد شد تا بازار سرمایه شاهد ورود سرمایههای جدیدی باشد.
آقابزرگی ادامه داد: دومین دلیلی که منجر به رشد چشمگیر شاخص بورس در این روز شد، تحلیلهای اقتصادی است که از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار ارائه شده است، این آمارها فعالان اقتصادی را که در بازار سرمایه حضور ندارند، مجاب میکند که بازار سرمایه محل مناسبی برای ورود نقدینگی و دوری جستن از راکد نگهداشتن پول در یکجا است.
بیشتر بخوانید: بورس در درخشانترین روز به پله ۲۰۱ هزار واحدی رسید
وی افزود: تحلیلهایی نظیر رشد اقتصادی منفی ۳.۸ درصد اقتصاد ایران در سال ۹۸، تورم ۳۷ درصدی در سه ماهه پایان سال ۹۷ و کاهش ارزش پولی این پیام را به فعالان اقتصادی و حتی مردم عادی جامعه منعکس کرد که به دنبال کسب سود در بازاری غیر از بازارهای ریالی و غیر رسمی بروند.
آقابزرگی تأکید کرد: متأسفانه یا خوشبختانه در کشور بازار متشکل و قانونمندی بهجز بازار سرمایه نداریم، عدم وجود ثبات در بازارها نقدینگی را به سمت بازار سرمایه متمرکز و جذابیت بورس را برای سرمایه گذاری بیشتر کرد. نکته جالب این است که ثبات در نرخ commodity یا همان کالای اولیه و نفت این اجازه را به نقدینگی میدهد که از چرخش در سیستم بانکی به سمت بازارهای قانونمندتر و پرسودتر حرکت کند.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: همه این دلایل منجر شد تا بورس از رکورد تاریخی خود به میزان ۱۹۷ هزار که در سال گذشته تجربه کرده بود به راحتی و قدرت از مرز ۲۰۰ هزار واحدی عبور کند، پیش بینی میکنیم اگر روند شاخصهای اقتصادی نظیر تورم، روابط سیاسی و بانکی تقریبا در ثبات باقی بمانند، بورس رشد بیشتری را تجربه کند، البته در این بین قطعا برخی از نزولها نیز وجود خواهد داشت.
آقابزرگی در پایان گفت: سرریز شدن نقدینگی به سمت بازار سرمایه، کمتر از ۱۵ روز کاری منجر شد تا بورس به ۱۳ درصد بازدهی در شاخص کل برسد. کمرنگ شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی در بازارها و معاملات با نرخ نیمایی هم یکی از دلایل رشد بازار سرمایه در معاملات است.
انتهای پیام/