آگهی‌های عجیب و غریب با سوءاستفاده از وضعیت داخلی بازار مسکن مشتریان را به خارج می‌فرستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ۱۲ ماه گذشته مسکن یکی از پرتلاطم‌ترین بازار‌ها را نسبت به دیگر کالا‌ها و مایحتاج مردم داشته است. بالارفتن قیمت ارز، افزایش نرخ آهن‌آلات و دستمزد کارگر از جمله عواملی بود که باعث بالا رفتن آمپر مسکن شده است. دلالان مسکن نیز بیکار ننشسته و با انتشار آگهی‌هایی مبنی‌بر خرید ملک در ترکیه با یک چهارم قیمت تهران، کیسه‌هایشان را برای پول‌های مردم بینوا دوخته‌اند. رییس اتحادیه مشاورین املاک می‌گوید این شرکت‌ها زیر نظر اتحادیه نیستند، اما اگر موردی ببینیم فوراً به اماکن گزارش خواهیم داد.

تبدیل یک آرزو  موضوع خرید مسکن را برای بسیاری از افراد

رشد ۸۰‌درصدی مسکن تنها در کمتر از سه ماه اضطراب عجیبی در دل اجاره‌نشین‌ها در کلان‌شهر‌ها ایجاد کرد. همین موضوع سبب شد بسیاری از مردم تهران در تابستان‌۹۷ توان تمدید اجاره‌خانه‌های خود را نداشته باشند یا دست کم به چند محله پایین‌تر از محل سکونت‌شان بروند یا به شهر‌ها و شهرک‌های اطراف تهران مهاجرت کنند. مهاجرت تهرانی‌ها به شهر‌های اطراف مانند پردیس، پرند و شهر‌های کوچک و حاشیه‌ای نیز در ایجاد حباب در بازار مسکن شهر‌های حاشیه‌ای بی‌تأثیر نبوده و قیمت املاک این مناطق را به حد زیادی بالا برده است. تاجایی که به‌طور مثال در بهار سال گذشته یک آپارتمان در منطقه‌۳ تهران متری ۹‌میلیون تومان به فروش می‌رسید، اکنون در محله‌های شهر پردیس هر آپارتمان متری ۹‌میلیون تومان به فروش گذاشته شده است. اگرچه کارشناسان پیش‌تر اعلام کرده بودند که قیمت نجومی مسکن حباب بوده و به‌زودی خواهد شکست، اما روند روبه‌رشد این بازار خبر از چیز دیگری می‌دهد.


بیشتر بخوانید: اجاره بهای مسکن در تابستان افزایش می‌یابد؟


بررسی‌ها در سال گذشته نشان از آن دارد که قیمت هر متر خانه در شهر‌های بزرگ بخصوص تهران به قیمت میانگین ۱۱ میلیون تومان رسیده و این موضوع خرید مسکن را برای بسیاری از افراد به یک آرزو تبدیل کرده است. ممکن است در مواردی بعضی سازندگان یا مالکان، قیمت‌های نامتعارف برای منطقه خود تعیین کنند، اما روند کلی بازار مسکن به سمت ثبات قیمت می‌رود. حداکثر رشدی که برای بازار مسکن می‌توان متصور بود همسطح تورم عمومی یا حتی پایین‌تر از نرخ تورم است و هیچ‌گونه جهشی در سال جاری اتفاق نخواهد افتاد.

در یک سال گذشته که نرخ مسکن در کشور افزایش فراوانی داشته است، شرکت‌های معتبر و غیرمعتبر فروش املاک در خارج از کشور در ایران رشد قارچ‌گونه‌ای داشته‌اند. استانبول، آنتالیا، دوبی و قبرس مقصد اصلی این مشاورین املاک به شمار می‌آید. وعده‌هایی نظیر اخذ اقامت دائم آغشته با تبلیغاتی از برج‌های لوکس حاشیه دریای مدیترانه بسیاری از ایرانیان را مجاب می‌کند تا با نصف هزینه خرید یک آپارتمان در پس‌کوچه‌های تنگ تهران؛ صاحب یک خانه با ویوی دریا شوند. در روز‌های گذشته تبلیغاتی از خرید یک خانه در ترکیه در فضای مجازی منتشر شد که به ادعای آن با یک چهارم قیمت یک خانه در تهران می‌توان با همان متراژ در استانبول خریداری کرد. یکی از مشکلاتی که در این نوع تبلیغات وجود دارد پنهان کردن بخشی از حقیقت از مشتری است.

بسیاری از مشتری‌ها اذعان داشته‌اند که خرید خانه‌شان به مراتب از آنچه روز اول با آن‌ها صحبت شده بود گران‌تر تمام شده است. علاوه‌بر این؛ زیبا و کم‌هزینه جلوه دادن این موارد سبب خروج ارز از کشور شده و حتی مشکلات فراوانی را به دنبال خواهد داشت. به‌عنوان مثال بسیاری از کشور‌ها از جمله ترکیه، تنها با خریدن یک ملک در خاک کشورش به افراد اقامت دائم نمی‌دهد و برای اخذ آن می‌بایست به مدت هشت سال، سالانه حداقل ۶ ماه آنجا اقامت داشته باشید و این موضوعی است که برای بسیاری از مهاجران که قصد مهاجرت دائم را ندارند مشکل‌ساز است. علاوه‌بر این در کشور‌های دیگر هم به‌دلیل تحریم‌هایی که در سطح جهان علیه ایران اعمال می‌شود خیلی اوقات امکان فروش ملک خریداری‌شده وجود ندارد. این موضوع در یکی دو سال اخیر برای بسیاری از ایرانیانی که در گرجستان ملک خریده بودند مشکل‌ساز شده است.

آقای مصطفی قلی‌خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: «این نوع تبلیغات و فروش املاک در خارج از کشور معمولاً توسط شرکت‌ها انجام می‌شود نه مشاورین املاک، وقتی که می‌گوییم این مراکز جزو شرکت‌ها هستند، یعنی مسوولیت با افراد دیگری است و ما اگر این شرکت‌ها را شناسایی کنیم برخورد خواهیم کرد.» وی افزود: «البته از این دست اقدامات غیرقانونی به وفور دیده می‌شود. مدتی پیش فردی به من گفت که خانه اجاره‌ای برای یک شب اجاره می‌دهند و شماره تماسی را به من داد که زنگ زدم پیگیری کردیم و متوجه شدیم یک اپلیکیشن بود که هیچ‌گونه احراز هویتی هم نداشت و این کار را انجام می‌داد. ما اگر اطلاع داشته باشیم که کدام شرکت‌ها دست به چنین اقداماتی می‌زنند برخورد می‌کنیم.»

قلی‌خسروی ادامه داد: «ما هیچ اجازه‌ای به هیچ مشاورین املاک نداده‌ایم که در این خصوص فعالیت کنند. یک زمان تب خرید در دوبی خیلی زیاد بود که ما هشدار می‌دادیم که خرید نکنند و همانطور که دیدید اقداماتی توسط دولت دوبی انجام شد که هزاران نفر مال‌باخته شدند. خرید ملک در ترکیه هم انواع گوناگونی دارد. مثلاً بعضی املاک توسط شهرداری ساخته می‌شوند و سندی ندارد و اقامت هم به این سادگی نمی‌دهد و باید در آنجا اقامت کنید.» خسروی با بیان اینکه در فروردین‌ماه معمولاً به‌دلیل قرار داشتن در تعطیلات، خریدوفروش ملک کاهش پیدا می‌کند، گفت: امسال به‌دلیل جهش قیمت‌ها و با توجه به نزولات جوی، کاهش قرارداد‌ها محسوس‌تر بوده است.

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

خانه همسایه غاز نیست

برچسب ها: مسکن ، مشاورین املاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کیان
۱۴:۴۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
با این قوانین متحجر برای بلند کردن مستاجر و بدو بدو و امین اموال بنظر من هیچ کس میل نداره دیگه اجاره بدهد مگر با تضامین قوی و سلب اختیار از مستاجر توسط خودش و توان شکستن درب و بیرون ریختن اسباب اگر مستاجر قصد ازار داشته باشد. همه جا هر 2 سال قوانین رو بازبینی میکنند ایجا هر 20 سال یا 40 سال !!!