به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همزمان با اعیاد شعبانیه در دیدار با کارکنان سازمان پدافند غیرعامل در سالن شهید طهرانی مقدم این سازمان پس از شروع سال ۱۳۹۸ با اشاره نام گذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب و حادثه سیل در برخی استانهای کشور و اتفاقات روز کشور، اظهار داشت: از برکات این سال این است که ما سال جدید را با میلاد باسعادت حضرت امام علی (ع) شروع کردیم و بنده هم به نوبه خود سال جدید و میلاد با سعادت امام علی (ع)، مبعث پیامبر اکرم، اعیاد شعبانیه را به تمام همکاران و همرزمان عزیز تبریک عرض میکنم و امیدوارم بتوانیم از نعمات و برکات این ماه عزیز استفاده کنیم.
وی یاد آور شد: امام راحل و رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان همه را توصیه کردند به استفاده از ادعیه ماه رجب و ماه شعبان و آماده سازی خود برای ماه رمضان، ماه شعبان ماه خودسازی برای همه بندگان خداست بنده نیز از این فرصت استفاده میکنم و به نوبه خود همه شما را توصیه میکنم که از این ایام غافل نشوید و از آن نهایت استفاده برای خودسازی و پرورش سجایای اخلاقی را ببرید.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان این که کشور ما در نخستین روزهای سال جدید در بسیاری از نقاط با سیل مواجه شد، خاطر نشان کرد: سیل اخیر برای ما برکات و نعماتی را بهمراه داشت و از طرفی و به نوعی خساراتی و زیانهایی را ببار آورد که ما باید هر دوی آن را در نظر بگیرم و خداوند متعال را شاکر باشیم.
سردار جلالی یادآور شد: ۲۳ استان کشور در ایام تعطیلات سال جدید با سیل درگیر بودند، برابر پیش بینیها و بررسیهای سازمان هواشناسی کشور و همچنین سازمانهای هواشناسی جهانی ما در یک دوره ۱۰ و یا ۲۰ ساله خشکسالی قرار داشتیم و به تبع آن همه تمهیدات کشور برای خشکسالی در امسال و سالهای آینده آماده شده بود تا مقابل خشکسالی بتواند مقابله کند از این رو سیاستهایی که اتخاذ شده بود، بیشتر متناسب با یک دوره خشکسالی بوده تا مقابله با ترسالی و بارشهای عظیم امسال. در سال جدید دو رویکرد علمی و تخصصی از وضعیت اقلیمی کشور وجود دارد، بر این اساس این رویکردها اگر مفروض بگیریم که تغییرات اقلیمی ما طبیعی هستند، دو نظریه وجود دارد اول آن که دوره خشکسالی در کشور تمام شده و در سال ۱۳۹۸ دوره ترسالی شروع خواهد شده و نظریه دوم نیز میگوید، امثال استثناء بوده و ترسالی مختص به امسال خواهد بود و سال ۱۳۹۹ احتمالا ادامه دوره خشکسالی خواهد بود. طبیعتا نتیجه دقیق و بررسی این موضوعات را باید سازمان هواشناسی بررسی کند و پیش بینیهای خود را ارائه دهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر این که سازمان هواشناسی باید مطالعات علمی و دقیقی بر روی تغییر اقلیمی که بوجود آمده است انجام دهد، عنوان کرد: سازمان هواشناسی با مطالعات علمی و دقیق خود باید بگوید کشوردر دوره ترسالی قرار گرفته است و یا امسال فقط نحوه بارشها اینگونه بوده؟ تا برنامه ریزیهای کلان در کشور انجام شود چرا که اگر در دوره ترسالی وارد شده باشیم بسیاری از سیاستهای کلی کشور دستخوش تغییرات خواهد شد؛ لذا اگر ما آماده نباشیم بارندگی زیاد میتواند برای ما مشکلاتی را همانند اتفاقات و حوادثی که امسال بوجود آمد، ایجاد کند، طبیعتا تدابیر متناسب با دوران ترسالی و مقابله با پدیده سیلابها میتواند حلال بحرانها ناشی از حوادث در دوره ترسالی باشد، ولی اگر پیش بینیها حاکی از آن است که دوران خشکسالی ادامه خواهد داشت با توجه به بارشهای اخیر باید مدیریت منابع آب لحاظ شود. بنابر این برآورد اطلاعاتی و پیش بینی ملی نسبت به تغییرات اقلیمی برای کشور یک ضرورت جدی است و دستگاههای مرتبط و مسئول باید این برآورد را انجام دهند و نتایج این برآورد میتواند برای کشور بسیار ارزشمند باشد برای این که ما ادامه برنامهها جاری کشور را پیش ببریم و انجام این مطالعات میتواند بسیار برای کشور مفید باشد.
وی با اشاره به وظایف سازمان پدافند غیرعامل و سازمان مدیریت بحران کشور اظهار داشت: در مدیریت کلان بین ماموریتهای سازمان پدافند غیر عامل وسازمان مدیریت بحران در حوزه منشاء تهدیدات انسان ساخت و تهدیدات طبیعی کشور تفکیک مسئولیتهایی انجام شده است، ولی در برخی از موارد اشتراکاتی نیز وجود دارد، اکنون تمام ظرفیتهای کشور در وضعیت مقابله با حوادث قرار گرفته است لذا همه کشور تلاش میکنند تا با استفاده از تمام ظرفیتهای ملی کنترل و مدیریت سیلاب را داشته باشند که خسارات و تلفات را صفر و یا به حداقل برسانند. ظرفیتهای نیروهای مسلح، ظرفیتهای دستگاههای اجرایی، ظرفیتهای مردمی و بخشهای غیر دولتی شهرداریها و همه در قالب یک بسیج ملی شکل گرفته است تا اقدامات مقابلهای و پیشگیرانه را انجام دهند و طبیعتا الان زمان مناسبی برای پرداختن به ضعفها و اشکلات نیست و بایستی این روحیه ملی و همت ملی تقویت شود تا بتوانیم این حادثه را با حداقل خسارت و تلفات مدیریت کنیم و از منابع آب ایجاد شده بهره برداری نهایت بهره مندی را ببریم.
سردار جلالی یاد آورشد: وجه مشترک سازمان پدافند غیرعامل و سازمان مدیریت بحران «تاب آور بودن زیرساخت ها» هستند که هم از حوادث طبیعی و هم از حوادث غیر طبیعی میتوانند متاثر باشند و در جریان حوادث اخیر بخش زیادی از آسیبهایی که دیده شده متوجه به زیرساختهای کشور است، لذا برخی از این زیرساختها مثل پلها و جادهها، خطوط راه آهن، خطوط انتقال برق، آب، و ارتباطات در یک مانور جدی پایداری مورد آزمایش قرار گرفت، در این حادثه که مثابه یک رزمایش بزرگ عملکرد برخی از زیرساختها مثبت و قابل قبول بود و برخی دیگر به اشکالاتی بود که باید بررسی و نواقص رفع شود. امروز همه دستگاههای اجرایی کشور تلاش میکنند تا به نحوی این حادثه را مدیریت کنند سازمان پدافند غیرعامل نیز باید هرگونه که میتواند در این موضوع کمک کند تا از مشکلات و آلام مردم کم شود تا در آینده زیرساختها نسبت به حوادث مشابه پایداری بیشتری داشته باشند در این راستا سازمان پدافند غیرعامل میتواند با در اختیار گذاشتن تجارب و دانش متخصصان خود فعالیتهایی را انجام دهد تا زیرساختها از تهدیدات طبیعی و غیر طبیعی مصون باشند.
وی با اشاره به قطع شبکه ارتباطی دربرخی از استانها یادآور شد: با قطع ارتباط برای پایداری شبکه ارتباطی با استفاده از ارتباطات رزرو توانستیم شبکه ارتباطی استانهای حادثه دیده را دوباره به مدار برگردانیم و این نشان داد ایمنی درارتباطات و پیش بینی رزرو میتواند بسیار مهم باشد.
وی با تشکر از حضور برخی از معاونتهای سازمان در محل حادثه سیل و زیرساختهای حیاتی کشور و رصد وضعیت پایدار در این مناطق، گفت: بنده درخواستی که ازمعاونان سازمان پدافند غیرعامل دارم در حین حادثه و بعد از حادثه فعالیتهای خود را انجام دهند تا بتوانند یک آسیب شناسی دقیق نسبت به این موضوع انجام دهیم، امیدوارم در آینده و پس از اعلام وضعیت عادی و رفع بحران در مناطق سیل زده و درگیرسیلاب جلساتی با سازمان مدیریت بحران داشته باشیم تا بتوانیم یک برنامه مشترک برای موضوعات مشترک تعریف کنیم تا درمواقع اضطرار بتوانیم از این برنامه برای اقدام مشترک استفاده کنیم. اگر بخواهیم به مشترکات سازمان پدافند غیرعامل و سازمان و مدیریت بحران به صورت موردی و تیتروار اشاره کنم ۵ سر فصل مهم میتواند مشترکات ما باشد:
۱) استحکام بخشی به زیرساختهای حیاتی
۲) ارتقاء تاب آوری ملی و استانی و شهری
۳) ایجاد حداکثر هماهنگی در مدیریت و فرماندهی اقدامات مقابله، امداد و نجات (این هماهنگی باید در نیروهای مسلح، دستگاههای اجرایی، نیروهای مردمی و بخش خصوص ایجاد شود.)
۴) سامانههای رصد و پایش و هشدار تهدید
۵) آمادگی ها، رزمایش هاو تمرینات
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره مجدد به پیش بینیهای سازمان هواشناسی، اظهار داشت: بنا به لزوم مقابله با خشکسالی آب پشت سدها ذخیره شده بود تا در سال ۱۳۹۸ مشکلی در تامین آب شرب مردم نداشته باشیم، این پیش بینیها نشان داد که ممکن است تا اندازهای در حوزه تغییرات اقلیمی ما دچار غافلگیری شده باشیم. البته این یک موضوع مهم است و در این خصوص بسیاری از اساتید حوزه اقلیم شناسی و هواشناسی نیز در اینباره ابهاماتی دارند که باید تحقیقات جدی را در این خصوص انجام دهند و ریشه این تغییرات را پیداکنند، البته زیرساختهای تشخیص سازمان هواشناسی نیز باید تقویت شود.
در این حوادث نکات بسیار خوب و قابل توجهی پیش آمد، خاصیت این حوادث نیز مثل دفاع مقدس است که به موجب بحرانها، تجارب ارزشمندی حاصل میگردد، از این رو یکی از این تجارب ارزشمند این بود که در مردم ازاین حادثه عظیم یک "حس مشترک"در کمک و یاری هموطنان ایجاد شد و تجربه ارزشمند دوم ایجاد "قدرت بسیج شوندگی" در شرایط خاص بود. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که دستوری که فرماندهی معظم کل قوا به ستاد کل نیروهای مسلح دادند و در ادامه "حضور بموقع نیروهای مسلح" در تمامی صحنهها نشان داد که نیروهای مسلح کشوراعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و بسیج همه حامی ملت و کشور هستند و همین حضور موجب همبستگی و اعتماد به همراهی نظام با مردم ودر نهایت تقویت بسیج شوندگی نیروهای مردمی و اجرایی و نظامی شد.
سرتیپ پاسدار دکتر غلام رضا جلالی با اشاره به اقدام اخیر آمریکاییها در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تروریستی [ Office of Foreign Assets Control](FTO) عنوان کرد: آمریکاییها سه لیست (FTO)، [Specially Designated Nationals And Blocked Persons List](SDN) و [Specially Designated Global Terrorist](SDGT) برای اعمال تحریمهای خود دارند هر یک از این لیستها معنی و مفهوم خاص خود را دارد. قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست (FTO) پیامدها و مفهومهای بسیار زیادی دارد که در این راستا باید کشور نیزمقابل این اقدام آمریکاییها اقدامی درهمین سطح و متناسب با آن را انجام دهد دلیل این که باید اقدام متقابل و متناسب صورت گیرد نیز این است که، چون ما در کشور برخی زیرساختها را نداریم و بایستی سطوح تحریم و لایههای برخوردی توسط مجلس و شورای عالی امنیت ملی متناسب و متقابل با آنچه که آمریکاییها در برابر بکار گرفته اند تعریف کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورعنوان کرد: آمریکاییها نیروی رسمی و نیروی نظامی یک کشور را در لیست تروریستیی قرار دادند که در آن لیست داعش، القاعده، حماس و حزب الله وجود دارند! سپاه که امروز بزرگترین قویترین مقابله کننده با تروریستها است و وجه قالب آن مقابله با تهدیدات تروریستی در حوزههای داخلی، شهری، تهدیدات تروریستی هواپیما ربایی، تهدیدات تروریستی حوزه دفاعی و مبارزه با گروههای تروریستی منطقهای مثل داعش و تکفیریها است، این را هم باید گفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنها نیروی نظامی است که توانسته مستقیما با داعش مبارزه کند وآن را به صورت کامل شکست دهد. این اقدام نشان میدهد که آمریکاییها چه تعریفی از مفهوم تروریست دارند، سپاه پاسدارانی که در راس مبارزه با تروریسم منطقهای است توسط آمریکاییها در لیست تروریستها قرار میگیرد، این بدین معناست که مفاهیم نظام لیبرال دموکراسی دچار یک چالش جدی شده است.
دکتر جلالی هشدار داد: آمریکاییها حمله وحشیانه و تروریسیتی یک فرد حامی ترامپ را به صفوف نمازگزاران در نیوزیلند تروریستی نمیدانند و کسی که با امثال این تروریستها و تکفیریهایی که جان، مال و امنیت مردم یک کشور را تهدید میکنند و از بین میبرند مبارزه میکند را تروریست میدانند، اینها نشان میدهد که معنی تروریست در نظام لیبرال دموکراسی و سردمداران آمریکایی متناقض است با آن چه در همه جهان به عنوان تروریست شناخته میشود. این اقدام میتواند پیام بسیار مهمی برای دیگر ارتشهای جهان داشته باشد، اگر آمریکاییها به خودشان اجازه دهند که ارتش رسمی یک کشور را در لیست تروریستی قراردهند و دیگران نیز آن را بپذیرند، احتمال آن وجود دارد که ارتش کشورهای دیگر مثل روسیه، چین، سوریه، عراق و... نیز در لیست تروریستی قرار بگیرد و اگر این موضوع باعث شود که ارتش کشورهای مختلف در لیست تروریستی آمریکا قرار بگیرند موجب ایجاد یک جنگ جدید درعرصه بین المللی میشود و قطعا نظام دیپلماسی و سیاسی حاکم در جهان با این اقدام خدشه خواهد شد.
وی ضمن قدردانی از اقدام سریع شورای عالی امنیت ملی در انتشار بیانیه ضد آمریکایی خاطر نشان کرد: بیانیه رسمی شورای عالی امنیت ملی که درآن ستاد فرماندهی نیروهای آمریکایی مستقر در غرب آسیا موسوم به «سنتکام» و نیروهای وابسته به آن را به عنوان تروریست معرفی کرد، موجب میشود تا تمام مناطق حوزه نفوذ جمهوری اسلامی ایران درغرب آسیا شکارگاه تروریستهای آمریکایی باشد و این تبعات حداقلی است که برای آنها پیش بینی میکنیم. آمریکاییها بزرگترین تولید کننده و حامی تروریستها هستند، آقای ترامپ فراموش کرده که چندی پیش در مناظرات انتخاباتی خود با خانم کلیتون افشا کرد که تروریستهای منطقه غرب آسیا در سوریه و عراق را خود دولت آمریکا واوباما تولید کرده و حمایت میکند، اکنون نیز همین آمریکاییها هستند که عوامل انتحاری داعشی در سوریه را در آغوش خود پرورش و آموزش میدهند، همین آمریکاییها هستند که داعشیها را با امکانات پروازی خود از سوریه به جنوب افغانستان انتقال دادند. همه این موضوعات باز هم نشان میدهد تعریف آمریکاییها از تروریست با آن چه در جهان است چقدر متفاوت و البته متناقض است.
سردارجلالی گفت: این اقدام آمریکاییها موجب شد تا اعتماد مردم به نیروهای مسلح عمیقتر و بیشتر شود. البته در جریان حوادث سیل در کشور یکسری از خباثتها در داخل و خارج از کشور نیز عیان شد و همه متوجه شدند که چه کسانی از آب گل آلود ماهی میگیرند و به دنبال منافع شخصی خود هستند و هیچ یک از درد و رنجهای مردم برای آنها اهمیتی ندارد، ضد انقلاب در جریان حوادث سیل و رنج مردم نشان داد که دست از خباثتهای خود برنداشته اند و هنوز در مسیر غلط خود حرکت میکنند. حقیقتا اوج نامردی و خباثت نسبت به مردم این است که یک ملت را در این شرایط رنج و دردو وفور مشکلات تحریک و ناامید کنی و از آزار مردم با انتشار اخبار کذب، شایعات و القای نا امیدی و سلب اعتمادشان دست برنداری.
وی در ادامه یادآور شد: ما در سال گذشته در همین ایام مواجه بودیم با طراحی دشمن برای این که نظام جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را نبیند و افرادی در آمریکا شعارهایی دادند که کار انقلاب اسلامی در تابستان تمام است وقتی این اتفاق نیافتاد گفتند در زمستان و بعد هم گفتند در ۲۲ بهمن نظام جمهوری اسلامی به پایان خود خواهد رسید، همه ضد انقلاب با تمام توان خود در برابر ایران ایستادند و همه تلاش خود را کردند، اما حضور حماسه ساز مردم در ۲۲ بهمن نشان داد که تمام این صحبتها کذب محض بوده است و به لطف خدا و زعامت رهبری معظم انقلاب امام خامنهای عزیز هر روز پایههای این انقلاب استوارتر خواهد شد و صحبتهای بی اساس دشمنان انقلاب در واقع هیاهوی برای هیچ بوده است. بنده در خاطر دارم که رهبری معظم در ابتدای سال گذشته به این موضوع اشاره کرده بودند که دشمن نزدیک میشود، ولی کاری از پیش نخواهد برد و سوره مبارکه الشعراء آیه ۶۲ قالَ کَلّا ۖ إِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدینِ﴿۶۲﴾ (موسی) گفت: «چنین نیست! یقیناً پروردگارم با من است، بزودی مرا هدایت خواهد کرد!» تلاوت کردند و فرمودند" بنده به شما میگویم که مردم بدانید که خدا با ماست و به ما کمک خواهد کرد. " ما باید خدارشاکر باشیم که یک رهبر بینا و هوشیار، هشدارها را به ما میدهند و در کنار آن راهنماییهای لازم را نیز میکنند و امید میدهند که خداوند پشتیبان این ملت و کشور است، این در واقع نشان دهنده این است که کسانی که سال گذشته تعابیری همچون تابستان داغ و زمستان داغ را بکار میبردند بر باطل هستند و کاری نمیتوانند از پیش ببرند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: در واقع ما در سال ۱۳۹۷ یک جنگ تمام عیار در حوزه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیت روانی در بستر مردم را با موفقیت پشت سر گذاشتیم، در سال ۱۳۹۸ نیزهمین تهدیدات وجود خواهد داشت و ما باید برای مقابله با این تهدید خودمان را آماده کنیم. در واقع در سال گذشته یکی از عملیاتهای پیچیده دشمن با موضوعیت کنار گذاشتن دولت توسط برخی گروهای داخلی و خارجی توسط رهبری معظم و با حمایت قاطع ایشان از دولت منتخب باعث شد تا جریان دوقطبی که دشمنان درصدد بودند، ایجاد نشود و این عملیات دشمن خنثی گردد. رهبری معظم در سال گذشته بارها توصیه کردند که دولت یک دولت مشروع، قانونی است و همه باید به دولت کمک کنند؛ و به دولت هم گفتند اختیاراتی که برای پیش برد اهدافتان دارید را اعلام کنید تا اقدامات لازم برای بهتر شدن اوضاع اقتصادی انجام شود، دولت هم پیشنهاد ایجاد ستاد تدابیر ویژه اقتصادی در شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور بود را داد که توسط رهبر معظم انقلاب با آن موافقت شد تا تصمیات این ستاد به دور از گرههای قانونی اجرا شود، درخواست بعدی اختیاراتی فراتر بود که رهبری معظم این اختیاراتی را به سران سه قوا برای تصمیم گیری بهتر تنفیذ کردند، این تنفیذ اختیار دو خاصیت داشت، خاصیت اول آن بود که به دولت کمک کرد تا از موانع اقتصادی پیش رو عبور کند و اشکالاتی که بعضا ممکن است در آن وجود داشته باشد را مرتفع سازد، خاصیت دوم این بود که کل پروژه دوقطبی سازی دشمنان را خنثی کرد و این یک تدبیر بسیار استراتژیک بود که توسط رهبری معظم اتخاذ شد.
وی در ادامه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جدید اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند سال ۱۳۹۸ سال فرصتها است، این که ما بفهمیم که مفهوم فرصت و تهدید در بیان معظم له چیست نیاز به تحلیل دارد، اما در علم استراتژیک تهدید و فرصت به یکدیگر بسیار نزدیک هستند، به عنوان مثال دربرخی از کشورها مثل چین معتقد هستند، به هیچ عنوان تهدیدی وجود ندارد و در واقع فرصتهای خطرناک وجود دارد و اگر از فرصتها خوب استفاده کنیم همه منافع آن برای ما حاصل خواهد شد و اگر از فرصت استفاده مناسبی نکنیم آن فرصت تبدیل به تهدید میشود و علیه ما بکارگیری میشود. ما برای هر مشکلی در کشور چند راهکار داریم و همه این راهکارها در داخل کشور هستند و اگر تصمیم به موقع و دقیق بگیریم قطعا تهدیدات به فرصتها تبدیل خواهند شد همانطور که رهبری فرمودند که اگر ما بتوانیم کار جهادی و کار علمی متقن انجام دهیم تهدیات را میتوانیم به فرصت تبدیل کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به فرازی دیگر از بیانات معظم له عنوان کرد: رهبری در دیگر بیانات خود فرمودند که "سال ۱۳۹۸ سال گشایش برای مردم است"بنابراین میتوان بسیاری از اموری که برای مردم اتفاق افتاده است را با رویکرد گشایش امور رتق و فتق کرد. ایشان فرمودند؛ "تحریمها عمدتا فرصت محور است" بنظر بنده نگاه به یک پدیده میتواند بسیار مهم باشد، این که ما تحریم را تهدید فرض کنیم و جلوی آن غش کنیم و یا آن را فرصت فرض کنیم و بتوانی با آن مشکلات را حل کنیم بسیار متفاوت است. " به عنوان مثال حذف خام فروشی نفت از چرخه اقتصاد بسیار مفید است و این جز تصمیمات نظام، اما اگر در این مسیر دشمن فروش نفت را تحریم کرد و اجازه فروش آن را از ما سلب کرد، این به این معناست که ما در مسیر اهداف خود راه حلهایی را پیدا کنیم که بتوانیم نیازهای اقتصادی و مالی خودمان را تامین کنیم و بعبارتی تحریمها را دور بزنیم.
سردار جلالی خاطر نشان کرد: کشورما قابلیتهای آشکار و قابلیتهای پنهانی دارد یک ازاین قابلیتها قدرت بسیج شوندگی است که در جریان حوادث سیل اخیر خودش را بخوبی نشان داد، ظرفیت بسیج شوندگی میتواند بسیاری از قابلیتهای پنهان ما را بروز دهد ضمن این که بسیاری از ظرفیتهای ما آشکار است یکی دیگر از ظرفیتهای دیگر ما ظرفیتهای علمی و دانشی است ما در مواجه با تمامی مشکلات داخلی این قابلیت را داریم تا از ظرفیت علمی و دانشی کشور برای رفع همه مشکلات کشوراستفاده کنیم. نیروهای مسلح ما در حوزه دفاعی مرزهای تحریم را جابجا کردند ما در حوزه موشکی درلایه تحریم بودیم و در این شرایط موشکی را تولید کردیم کاملا ایرانی و بومی بود، لذا اگر ما از ظرفیتهای آشکار و پنهان خود در زمینههای مختلف استفاده کنیم تحریمها به فرصت تبدیل خواهند شد.
وی با اشاره به نام گذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب، گفت: رهبری در نام گذاری سال ۱۳۹۸ بسیار هوشمندانه این انتخاب را انجام دادند «رونق تولید» به حق که میتواند بسیار از مشکلات کشور را حل کند «رونق تولید» میتواند مشکلات اقتصادی وتحریمها را رفع کند، بنظر بنده اساسیترین راه مقابله با تحریمها «رونق تولید» است با «رونق تولید» میتوان مشکل معیشت و اشتغال را حل کرد، امروز داشتن شغل واجب حیاتی برای هر بشراست، هیچ خانوادهای و هیچ جوانی نمیتواند بدون شغل زنده باشد، زندگی بسازد و زندگی کند ما با تولید داخلی بر همه مشکلات اینچنینی میتوانیم فائق بیایم، این که صحبت از تولید داخلی میکنیم چیز تازهای نیست ما قطعات فنی و پیچیدهای را در داخل کشور تولید کردیم و به مرز صادرات رسیدیم، در دفاع مقدس ما از سه کشور (کره شمالی، لیبی و سوریه) موشک را به التماس و با مشکلات فراوان میگرفتیم، بعد از جنگ تحمیلی ما موشکهای تولیدی خودمان را به سوریه ایها فروختیم بعبارتی نیاز خودمان را به فرصت تبدیل کردیم و امروز میتوانیم صادرات نیز داشته باشیم، باید توجه داشته باشیم ما یک بازار ۸۰ میلیونی در داخل کشور داریم که میتوانیم کلیه نیازهای داخلی کشور خودمان را تامین کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، تصریح کرد: اولین الزام برای «رونق تولید» این است که "مسئولان ما جنگ اقتصادی را باور کنند"و بپذیرند که ما درحال جنگ هستیم، باوربه این معنا که بدانیم و یقین داشته باشیم که اگر یک جنسی که مشابه داخلی دارد را بخریم پول آن در جیب دشمن میرود و اگر در شرایط جنگ به دشمن کمک کنم یعنی به کشور خیانت کرده ام، باور به این داشته باشیم که ما در جنگ اقتصادی هستیم، یعنی؛ اجازه اشراف اطلاعاتی به سامانههای مالی و بانکی و اقتصادی ما از طریق fatf و پالرمو خیانت است، اگر جنگ اقتصادی را باور داشته باشیم این اجازهها را به هیچ وجه به دشمن نخواهیم داد، کاری که ما باید انجام بدهیم این است که در شرایط جنگ اقتصادی بایستی کالای خارجی را خودمان تحریم کنیم. اگر ما بخواهیم در جریان جنگ اقتصادی پیروز شویم باید با کالای ایرانی زندگی کنیم، بنده میتوانم با قاطعیت بگویم که فاصله محصولات داخلی و محصولات خارجی آن چنان نیست که نتوان آن را برای زندگی مطلوب انتخاب کرد.
سردار جلالی، اظهار داشت: "ما باید جنگ اقتصادی را مقدس بدانیم" بنده از علمای قم سوال پرسیده ام که اگر در شرایطی که ما کالای داخلی داشته باشیم اجازه استفاده از کالای خارجی را داریم؟ حضرت آیت الله یزدی فرمودند: اگر استفاده کنید قطعا حرام است، تفاوت استفاده از این حرام و حرامهای دیگر چیست؟! در خرید و استفاده از ملزومات زندگی در شرایط کنونی نیزهمین است استفاده از کالای خارجی در صورت وجود مشابه داخلی حرام است. ما باید برای تحقق «رونق تولید» از زندگیهای اشرافی و خوی اشرافی گری به شدت دوری کنیم، افتخار به اشرافی گری برای دوران قبل از اسلام است در جامعه اسلامی اشرافی گری ممنوع است، حالا اگر کسی یک روزی انقلابی بوده و امروز تبدیل شده به یک شخصیت اشرافی و برای خود الزامات زیادی را تعریف کرده است باید در انقلابی گری آن فرد شخص شک کرد، در تعریف نیروی انقلابی وابستگی به مال، ثروت، پست و مقام نیست. الزام آخر هم قناعت و کم مصرف کردن است که متاسفانه بعضا برخی از ما آن را رعایت نمیکنیم، این نیازمند یک رویکرد فرهنگی در الزام پیاده سازی موضوع رونق تولید هستیم
وی تشریح کرد: رهبری فرمودند در پدافند غیرعامل باید یک جدیت در اعمال ملاحظات پدافندغیرعامل اتخاذ شود، ایشان اصرار دارند که همکاری دو طرفه سازمان پدافندغیرعامل با دستگاهها و ارگانها چه نظامی و غیرنظامی ایجاد شود، ما در بخش تعامل و همکاری با ارگانهای نظامی طرحی را به ستادکل ارائه دادیم.
سردار جلالی عنوان کرد: بنا به تعبیر رهبر معظم انقلاب اهمیت پدافند غیرعامل روز به روز بیشتر خواهد شد و باید بررسی کنیم که چرا هر چه از موضوع پدافند غیرعامل از میگذرد اهمیت بیشتری برخوردار میشود، شاید بدلیل پیچیده شدن تهدیدات و علوم و فناوریها است و یا شاید به دلیل نزدیک شدن تهدیدات و یا شاید موارد دیگر باشد که باید همه این موارد مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار گیرد. رهبری عزیز فرمودند که حتما یک رویکرد علمی و پژوهشی در حوزه پدافند غیر عامل پیگیری شود، بنابراین بنده چند نکته که به عنوان رویکردهای پدافند غیرعامل در سال جدید خواهند بود را خدمت شما عرض میکنم، سازمان پدافند غیرعامل در سال ۱۳۹۸ یک تغییر رویه خواهد داشت.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل تشریح کرد: سازمان پدافند غیرعامل در مواجه با زیرساختها بر اساس طبقه بندی حیاتی، حساس و مهم امورات را پیگیری میکند لذا بایستی در سال جدید میزان جدیت خود را در هر یک از زیر ساختها متناسب با طبقه بندی و در سطح خود پیاده سازی و دنبال کنیم، در طبقه بندی حیاتی پیگیری ما باید با بالاترین جدیت دنبال شود تا جایی که حتی اگر مسئول و هرشخصی که مجری آن است کم کاری و یا آن امور را اجرا نکرد آن فرد را در تاحد پیگیری قضایی و یا تشکیل پرونده برای او در سیستم قضایی پیگیری نماییم، لذا اگر الزامی را در پدافند غیرعامل برای دستگاه و یا شخصی در راستای قانون ایجاد شود، باید آن پیگیری کنیم تا حصول انجام کار برای ما محرز شود در همین راستا برای زیرساختهای حساس تمام الزامات قانونی را برای انجام فعالیتهای پدافندغیرعامل پیگیری ودنبال خواهیم کرد و برای حوزههای مهم با رویکرد ایجابی جلو خواهیم رفت.
وی در ادامه افزود:، چون سازمان پدافندغیرعامل یک سازمان پیشران در علم و تکنولوژی است باید رویکرد خود را بیش از آنچه که در سال گذشته بوده نسبت به مسائل علمی و دانشی معطوف نماییم، در مجموعه و سازمان پدافند غیرعامل نباید خستگی بوجود بیاید در ذات سازمان پدافند غیرعامل خستگی و واماندگی و ناامیدی مطلقا وجود ندارد و حتی باید با تلاش مضاعف و انرژی بیشتر فعالیتها درسال جدید دنبال شود، در سازمان پدافندغیرعامل کلمه نمیتوانیم وجود ندارد، همانطور که «امام عظیم الشان فرمودند: ما میتوانیم» بنده هم به تاسی از ایشان عرض میکنم: «ما میتوانیم» به شرط آن که توکل، تلاش، پشتکار و امید و ایمان خودمان را تقویت کنیم. برخی از رویکردهای سازمان پدافند غیرعامل همانطور که در سال گذشته اعمال شد ادامه پیداخواهد کرد، سازمان پدافندغیرعامل در سال گذشته تا حدودی جوان شد و قطعا در سال جدید نیز این روند جوان شدن ادامه پیدا خواهد کرد منتها به صورت تدریجی و به صورت انتقال تجربه این کار انجام خواهد شد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل ادامه داد: در سال گذشته سازمان پدافندغیرعامل در ستادکل نیروهای مسلح به عنوان سازمان پیشرو و موفق ارزیابی شد، در هیمن راستا سازمان پدافند غیرعامل توسط رئیس ستادکل نیروهای مسلح تشویق شد به اعتبار این موضوع در روزهای پایانی سال مدیران میانی سازمان را بر اساس ارزیابی طرح و برنامه سازمان پدافندغیرعامل و بازرسی تشویق کردیم. در سال جدید نیز برنامهها محور فعالیت معاونتها و قرارگاهها هستند و طبق آن برنامهها ارزیابی خواهند شد.
وی خاطر نشان کرد: در سال جدید معاونت اطلاعات وعملیات برآوردی از تهدیدات و حوادث پیش روی کشور در سال ۱۳۹۸ با همکاری همه معاونتها و قرارگاهها تهیه و تدوین کرده است، این برآرود اطلاعاتی و عملیاتی این پیام را به ما میدهد که سازمان پدافند غیرعامل در سال جدید نباید دچارغافل گیری شود این برآورد به همه معاونتها و قرارگاهها ابلاغ شده است، اولین اولویت آن این است که هر آنچه در این برآورد اطلاعاتی و عملیاتی ارائه شده توسط قرارگاههای مربوطه مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد و پیش بینیها و آمادگیها لازم را کسب کنند. سازمان پدافندغیرعامل بنا به الزامی که دارد باید کلیه امور در این سازمان را مبتنی بر انجام فعالیتها به صورت کاملا علمی و دانشی پیگیری کند لذا بایستی دانش خود را در حیطه کاری سازمانی خود به روزکرده و از دانش روزدنیا در پیش برد اهداف و شناسایی تهدیدات نهایت استفاده را کنیم. در این راستا کارشناسان این سازمان توسط معاونت آموزش دورهها و کلاسهای آموزشی متناسب با دانش روز را سه ماهه نخست سال جدید خواهند گزراند تا یک آموزش ضمن خدمت همگانی در راستای بروز شدن در اطلاعات و دانش علمی در سطح کارشناسان ایجاد شود.
رییس سازمان پدافند غیر عامل خبر داد: در سال ۱۳۹۸ ما باید از همه ظرفیتهای فناورانه که در مرحله نخست ۱۵ نرم افزار و سامانه پشتیبانی است رونمایی خواهیم کرد و مورد بهره برداری قرار خواهیم داد که مبنای برنامههای اجرایی سال جدید در سازمان پدافندغیرعامل خواهد بود این نرم افزارها در چهار فاز پیاده سازی، آموزش و بهره برداری آزمایشی و درنهایت بصورت کامل وعملیاتی اجرایی خواهد شد، خبر بعدی که باید به همکاران و همرزمان گرامی بدهم این است که در سال جاری سازمان پدافند غیرعامل یک شبکه اجتماعی درون سازمانی با عنوان «شبکه ارتباطی سلمان» را طی دو الی سه ماه آینده طراحی و راه اندازی خواهد کرد که یک جمعیت ۲۰۰-۳۰۰ هزار نفری اعم از شرکت ها، دانشگاه ها، اساتید، دانشجویان، کارکنان، مدیران، مسئولین در آن سازماندهی خواهند شد و میتوانند از ظرفیتهای آن در راستای ارتباطات درون سازمانی امن، فعالیتهای پژوهشی، فرهنگ سازی، برگزاری همایشهای مجازی، آموزشهای مجازی و استفاده از اخبار، جراید الکترونیکی و دیگر خدمات آن بهرهمند گردند.
سردار جلالی در پایان اولین جلسه دیدار با کارکنان سازمان پدافند غیرعامل در سال ۱۳۹۸ ضمن تبریک مجدد سال جدید، اعیاد شعبانیه و آرزوی توفیق روز افزون برای کشور و تمام زحمت کشان نظام مقدس جمهوری اسلامی برای سلامتی فرماندهی کل قوا دعا کردند.
انتهای پیام/