به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یحیی جمور، معاون فنی سازمان نقشه برداری کشور در نشست بررسی مدیریت سیلاب و اطلاعات مکانی اظهار کرد: سازمان نقشهبرداری کشور به همراه سازمان مدیریت بحران، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و سایر ارگانهای مسئول به صورت شبانهروز به تهیه نقشههای هوایی در مقیاسهای متفاوت برای بررسی علل و جلوگیری از سیلابهای شدید فعالیت میکرد.
وی افزود: گستردگی و پیشرفت سیل توسط نقشه بردارهای هوایی مشخص و در نقشههای ۱.۲۵ هزارم هوایی به ثبت رسانده و کمتر از ۴۸ ساعت در اختیار سازمان مدیریت بحران و مراجع ذیربط قرار دادیم. این نقشه برداریها از سیل استان گلستان آغاز و در ۲۲ استان تحت تاثیر سیل انجام شد.
بیشتر بخوانید: سازمان هواشناسی ۵ روز قبل از سیل هشدار داده بود
جمور تاکید کرد: سازمان نقشه برداری به دلیل ویژگیهای حاکمیتی که داشت، نتوانست با شرایط فعلی با سرعت پاسخگوی نیاز نهادهای مدیریتی باشد، زیرا نیازمند تامین بودجه لازم برای تهیه نقشهها در پهنههای خشکی است، اما هنوز این اعتبارات تامین نشده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه شورای عالی مدیریت بحران، سازمان نقشه برداری را به عنوان عضو رسمی نمیشناسد و این یک خلأ است که باید به آن توجه داشت. عواملی نظیر کمبود نیروی انسانی متخصص، ایستگاههای جزر و مدی و غیره از جمله مواردی است که نیاز به بهسازی و نوسازی دارد.
معاون فنی سازمان نقشه برداری کشور تصریح کرد: سازمان زیرساخت ملی دادههای مکانی، بیش از یک دهه است بدون مدیریت صحیح رها شده و حتی به سازمان نقشه برداری محول نمیشود.
معاون فنی سازمان نقشه برداری کشور نسبت به مخاطرات جدی فرونشست و رانش زمین هشدار داد و گفت: لازم است سازمان برنامه و بودجه و ستاد مدیریت بحران در این باره با جدیت بیشتری بیاندیشند.
وی همچنین در پایان از لزوم تامین بودجه لازم برای به روز رسانی دادههای مکانی در سازمان نقشهبرداری کشور به منظور پاسخگویی به طیف نیازهای گسترده در مدیریت بحران در کشور سخن گفت.
انتهای پیام/