خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره کنترل روغن موجود در غذا، اظهار کرد: اغلب متخصصان تغذیه توصیه می کنند تا کسانی که قصد کاهش وزن دارند چربی دریافتی بدنشان را محدودتر کنند اما چربی نباید از تغذیه آنها حذف شود چرا که برخی چرب ها برای سلامت دستگاه عصبی و عملکرد مغز ضروری هستند.
وی بیان کرد: به طور کلی هر فرد باید حدود ۱۵ درصد از کالری دریافتی روزانه خود را از روغنهای مفید دریافت کند و وجود این ماده غذایی در تغذیه همه افراد ضروری است اما باید تحت کنترل باشد.
رحمانی گفت: بهترین منبع برای تامین اسیدهای چرب ضروری بدن روغن زیتون است، مغزها هم از منابع مفید تامین اسیدهای چرب هستند که علاوه بر تامین چربی مفید بدن میتوانند منبع خوبی برای جذب ویتامین E باشند؛ این ویتامین از ویتامینهای محلول در چربی است و تنها از طریق برخی منابع خاص از جمله مغزها تامین میشود.
این متخصص تغذیه بیان کرد: چربیها علاوه بر بهبود عملکرد سیستم مغز و اعصاب باعث عملکرد صحیح امعاء و احشاء، افزایش انرژی و غیره میشود؛ هر فرد عادی به طور متوسط باید حدود ۲ قاشق غذاخوری در روز روغن مفید دریافت کند در غیر این صورت عملکرد بدن او دچار اختلال میشود.
وی درباره بهترین روغن برای مصرف روزانه گفت: بهترین منبع برای چربی مفید روغن زیتون است و بعد از آن میتوانید از منابع دیگری مثل روغن کانولا، روغن سویا، روغن آفتابگردان و غیره بهره ببرید؛ اما روغن های جامد باید به طور کلی کنار گذاشته شوند؛ اگر قصد کاهش وزن دارید روغنهای حیوانی را هم فراموش کنید اما کسانی که در وزن ایده آلشان قرار دارند میتوانند از روغن های حیوانی هم استفاده کنند.
رحمانی با تاکید بر اینکه کمتر از ۷ درصد از انرژی بدن ما از طریق روغنها تامین میشود، گفت: خواه ناخواه مقداری چربی حیوانی در رژیم غذایی ما وجود دارد برای مثال حتی خالصترین قسمت گوشت که هیچ گونه چربی در آن وجود ندارد از ۴ درصد چربی برخوردار است؛ لبنیاتهای کم چرب هم مقداری چربی دارند اصطلاحا به این چربیها، چربیهای اشباع گفته میشود که ورود بیش از حد آن به بدن می تواند مشکل ساز باشد.
این متخصص تغذیه تشریح کرد: بدن انسان به طور کلی میتواند چربیهای اشباع را بسازد پس نیازی به دریافت این موارد از منابع خارجی ندارد تمامی مواد مثل تخم مرغ، گوشت، لبنیات و غیره مقداری چربی اشباع در خود دارند.
وی تصریح کرد: اسیدهای چرب امگا۶ و امگا ۹ در اغلب روغنها وجود دارد اما نیاز اصلی بدن ما اسید چرب امگا ۳ است که کمتر در مواد غذایی یافت میشود؛ یکی از بهترین منابع تامین آن اسید چرب روغن زیتون است و همیین امر باعث میشود روغن زیتون در راس روغنهای پیشنهاد شده برای مصرف قرار بگیرد.
رحمانی یادآوری کرد: گاهی برخی افراد غیرمتخصص روغن کنجد را برای مصرف روزمره پیشنهاد می کنند در حالی که از نظر تامین اسید چرب امگا ۳ که عامل اصلی برای انتخاب روغن است روغن زیتون در اولویت روغنهای مصرفی قرار میگیرد.
انتهای پیام/
بهترین روغن دنیا طبق گفته اهل بیت (ع) روغن حیوانی هس نه چربی تو بدن ایجاد میکنه نه رگها رو منبسط میکنه ونه هیچ مشکلی مثلا روغن زرد بومی خودمون که باید از گاو های زرد و قهوه ای وسیاه گرفته بشه نه از گاو های سیاه سفید سرطانزا
و اینم بگم که کلا شیر رو باید با چربیش خورده بشه
چگونه امکان دارد تخمه آفتابگردان کیلویی ۳۰۰۰۰ تومان باشد ولی روغن کیلویی ۷۰۰۰تا ۱۰۰۰۰ تومان؟!!!
معلومه که داخلش روغن صنعتی مثل پالم و ...قاطی می کنند؟!
بهترین روغن روغن زیتون و بعد روغن ارده کنجد است.