به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از فدراسیون دوومیدانی، مسابقات دو و میدانی قهرمانی آسیا برای بیست و سومین دوره از روز یکشنبه ۱ تا ۴ اردیبهشت ماه در دوحه قطر برگزار میشود و تیم ملی دو و میدان ایران با ۱۶ ورزشکار راهی این دوره از رقابتها خواهد شد. در نگاهی اجمالی به حضور کشورهای مختلف آسیایی در آوردگاه بومی قاره کهن، شبه قاره چین با کسب ۱۷ دوره قهرمانی همچنان به عنوان ابرقدرت در رقابتهای قهرمانی آسیا یکه تازی میکند.
با وجود اینکه کشور ژاپن برای چهار دوره متوالی از آغاز تاریخ برگزاری مسابقات دو و میدانی قهرمانی آسیا که در سال ۱۹۷۳ در ماریکینای فیلیپین برگزار شد و در دورههای سوم و چهارم سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۸۱ که در شهر توکیو میزبان این رقابتها بود، عنوان قهرمانی را به همتایان چشم بادامی چین واگذار کرد تا کش و قوس برتری دو و میدانی در این قاره به جایی رسد که کشورهند پس از ۱۷ دوره اقتدار چینیها در جدول رده بندی قهرمانی مسابقات آسیایی و در سومین دوره میزبانی این رقابتها در سال ۲۰۱۷، سدّی در برابر ابرقدرت دو و میدانی آسیا شده و عنوان قهرمانی را پس بگیرد تا برای نخستین بار بر سکوی قهرمانی مسابقات قهرمانی آسیا عرض اندامی کرده باشد.
آمار خیره کننده کسب ۳۰۸ مدال طلا، ۲۰۶ نشان نقره و ۱۱۳ مدال برنز و مجموع ۶۲۷ مدال و با آمار بیشترین جمعیت در کشورهای جهان از ۲۲ دوره مسابقات قهرمانی آسیا و کسب عنوان نخست در جدول رده بندی مدالی تیمهای آسیایی گواه این ادعاست که چین قدرت بی و، چون و چرای دو و میدانی آسیا در جهان است.
در این جدول، ژاپنیها با ۱۵۱ طلا، ۱۹۱ نقره و ۲۱۲ نشان برنز در جایگاه دوم هستند و هند نیز با ۸۵ مدال طلا، ۱۰۱ نشان نقره و ۱۲۴ مدال برنز، سومین تیم برتر آسیا از نظر ارزیابی مدالی به شمار میرود.
تیم ایران نیز با کسب ۱۷ مدال طلا، ۱۵ نقره و ۲۱ نشان برنز و مجموع ۵۲ مدال پس از کشورهای قطر، قزاقستان، عربستان سعودی، کره جنوبی، تایلند، بحرین و سریلانکا در جایگاه یازدهم جدول مدالی و رده بندی تیمهای دو و میدانی آسیا است.
در برگ برگ تاریخ مسابقات دو ومیدانی ایران از دیرباز تاکنون، قهرمانان ایران همواره با افتخار در پوشیدن لباس مقدس تیم ملی پا به عرصه رقابت با همتایان آسیایی پرداختهاند و بیتردید هر مقام و عنوانی که از آنها در تاریخ به ثبت رسیده، نشان از تلاش و ممارست آنها برای اهتزار پرچم میهن اسلامی و نام ایران عزیز است.
در این تاریخ پر پیچ و خم، افتخار کسب نخستین مدال طلا از ۱۷ مدال طلای کسب شده به تیمور غیاثی، اسطوره پرش ارتفاع ایران و آسیا تعلق دارد. او در اولین روز از نخستین دوره مسابقات قهرمانی آسیا (۱۹۷۳ فیلیپین) صاحب مدال طلا شد تا به عنوان نخستین مرد طلایی تاریخ رقابتهای قهرمانی آسیا لقب بگیرد. پس از او در دومین روز از ادامه این مسابقات، زنده یاد جلال کشمیری در ماده پرتاب دیسک طلایی شد تا نامی جاودان در تاریخ دو و میدانی ایران داشته باشد. مریم صدارتی نیز در جریان برگزاری همین مسابقات در ماده پرش ارتفاع با کسب مدال برنز، نخستین بانوی مدال آور ادوار مسابقات قهرمانی آسیا است. احسان حدادی، پرتابگر تمام نشدنی ایران نیز با کسب ۵ مدال طلای پرتاب دیسک (۲۰۰۵، ۲۰۰۷، ۲۰۰۹، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷) پرافتخارترین ملی پوش ایران در مسابقات قهرمانی آسیا محسوب میشود.
در نگاهی گذرا به تاریخ حضور تیمهای ملی دو ومیدانی ایران در ادوار گذشته، و کسب عنوانهای مختلف در این جدول، بهترین مقام تیمملی دو و میدانی ایران از نظر رتبه به سال ۲۰۰۹ باز میگردد. جایی که تیم ملی کشورمان با مدالهای سجاد مرادی (۸۰۰ متر، طلا)، احسان حدادی (پرتاب دیسک، طلا)، محمد صمیمی (پرتاب دیسک، نقره)، هادی سپهرزاد (دهگانه، نقره) و لیلا رجبی (پرتاب وزنه، برنز) بر سکوی سومی تیمهای برتر دو ومیدانی آسیا ایستاد.
دو و میدانی ایران در سال ۲۰۰۷ صاحب بهترین نتیجه تاریخ از نظر تعداد مدال شده است. سالی که احسان حدادی (پرتاب دیسک، طلا)، محمدمحسن ربانی (پرش بانیزه، طلا)، رضا بوعذار (۴۰۰ متر، نقره) محمد عاکفیان (۴۰۰ متر، برنز)، سجاد مرادی (۸۰۰ متر، نقره – ۱۵۰۰ متر، نقره)، هادی سپهرزاد (دهگانه، نقره)، عباس صمیمی (پرتاب دیسک، نقره)، و لیلا ابراهیمی (۳۰۰۰ متر بامانع – برنز) ۹ مدال رنگارنگ را از شهر امّان کشور اردن به ایران به ارمغان آوردند.
تاریخ دو ومیدانی ایران در سال ۲۰۱۷ به بهترین عملکرد ارزش مدالی تیم ملی دو و میدانی ایران تغییر کرد تا با رویکردی جدید در زمینههای نخبه پروری، حمایت از استعدادهای ماندگار و برتر و ساماندهی مربیان داخلی صاحب ۴ مدال طلا و یک نشان برنز شود. در بیست و دومین دوره مسابقات دو و میدانی قهرمانی آسیا که به میزبانی هند در بوبان سوار از منطقه اودیشا برگزار شد، احسان حدادی (پرتاب دیسک، طلا)، حسن تفتیان (۱۰۰ متر، طلا)، حسین کیهانی (۳۰۰۰ متر بامانع، طلا)، علی ثمری (پرتاب وزنه، طلا)، مسلم نیادوست (۱۵۰۰ متر، برنز) صاحب مدال شدند تا تیم ملی دو ومیدانی ایران با کسب ۴ مدال طلا و یک نشان برنز با کسب بهترین نتیجه ارزش مدالی تاریخ ادوار برگزار شده رقابتهای قهرمانی آسیا در جایگاه چهارم قرار بگیرد. گفتنی است که ۴ مدال طلا از مجموع ۱۷ مدال طلای کسب شده تاریخ دو و میدانی ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا در بیست و دومین دوره این مسابقات کسب شده که به همین منظور میتوان به بهترین عملکرد از دیدگاه ارزش مدالی در طول تاریخ به آن پرداخت.
حال پس از ۲ سال از کسب بهترین نتیجه عملکردی دو و میدانی ایران، تیم ملی کشورمان با ۱۶ ورزشکار عازم دوحه میشود تا در بیست و سومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا بار دیگر بخت خود در رقابت برای کسب جایگاهی بهتر در جدول اسرار آمیز رده بندی تیمهای مدعی قاره کهن بیازماید.
مدالهای دوومیدانی ایران در طول تاریخ مسابقات قهرمانی آسیا:
۱۹۷۳ فیلیپین:
۱۹۷۵ کره جنوبی:
۱۹۸۳ کویت:
۱۹۸۷ سنگاپور:
۱۹۸۹ هند:
۱۹۹۱ مالزی:
۱۹۹۳ فیلیپین:
۱۹۹۵ اندونزی:
۱۹۹۸ ژاپن:
۲۰۰۰ اندونزی:
۲۰۰۲ سریلانکا:
۲۰۰۳ فیلیپین:
۲۰۰۵ کره جنوبی:
۲۰۰۷ اردن:
۲۰۰۹ چین:
۲۰۱۱ ژاپن:
۲۰۱۳ هند:
۲۰۱۵ چین:
۲۰۱۷ هند:
انتهای پیام/