به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ویزا، گذرنامه و تغییر ارز، برای کسی که میخواهد به خارج از کشورش سفر کند، نیاز همیشگی به شمار میرود، اما ورود به شهر «کیدزانیا» که دولت قطر به تازگی افتتاح کرده، به همه موارد یاد شده نیاز دارد. کیدزانیا شهر مستقل کودکان و تحت مدیریت آنان است و برای ورود به آن ویزا و گذرنامه نیاز است.
اما ایده تأسیس این شهر از کجا آمده است؟!
کودکان از جنگها و کشمکشهای دنیای بزرگسالان رنج میبرند؛ بنابراین، باید برای آنها شهری ویژه ساخت؛ شهری که از جنایت و نفرت خالی باشد و بر پایه محبّت، همکاری و شناخت یکدیگر بنا شود، این شهر برای فرار کودکان از دنیای دردآور کنونی است. کودک شما برای ورود به این شهر باید به فرودگاه رفته و مدارک لازم را ارائه بدهد.
گردش در این شهر از فرودگاه کیدزانیا آغاز میشود که وسط آن هواپیمای ایرباس ۳۸۰ قرار دارد. بعد از آن باید اقدامات ورود را انجام داده و مدارک ورود را به دست بیاورید. در نزدیکی دروازه ورودی تابلوی یادگاری روز استقلال کیدزانیا نصب شده، تصویری از سه کودک که پرچم شهر را به دست گرفته اند. در نزدیکی تابلو نیز گروه خوش آمدگویی با کلمه «کای» از شما استقبال میکنند. کای در زبان شهر کیدزانیا یک کلمه خوش آمدگویی است.
یک تابلوی دیگر نیز پس از تابلوی یادگاری توجهات را به خود جلب میکند و روی آن حقوق کودکان و چند قانون شهر نوشته شده است: تو حق بودن داری، تو حق بازی کردن داری، تو حق داری که خلاق باشی، بدانی و مشارکت کنی.
بانک کیدزانیا اولین جایی است که به چشم میخورد. در اینجا پولها را باید تغییر دهی، چرا که پول مرسوم قطر در این شهر رایج نیست و باید به جای آن پولی به نام «کیدزوس» بگیری، اگر پولت تمام شد، باید در ازای آن کار کنی و کیدزوس بگیری.
شهر یک اداره دفاع شهری دارد. کودکی به نام «جاسم منصور» مدیر آنجاست. خبر یک آتش سوزی خیالی به او ابلاغ میشود. جاسم با گروه دفاع شهری با تجهیزات خاموش کردن آتش راهی آنجا میشوند. آنها پیش از رفتن، اورژانس کیدزانیا را خبر میکنند. مأموریت جاسم و همکارانش هنوز تمام نشده، آنها درباره علت و اسباب آتش سوزی زیر نظر یک متخصص کیدزانیایی تحقیق میکنند و به تحلیل حادثه میپردازند تا دلایل آتش سوزی را دانسته و از بروز دوباره آن در آینده جلوگیری کنند.
عدهای از بچهها هم در خبرگزاری کیدزانیا مشغول به کارند. آنها خبر آتش سوزی را میگیرند و آن را با شفافیت کامل برای شهروندان کیدزانیا منتشر میکنند. جزئیات وقوع آتش سوزی، خسارتها و چگونگی جبران آتش سوزی توسط آنها اطلاع رسانی میشود.
رضا عبدالمنعم مدیر بازاریابی این شهر میگوید ما در این شهر دورههای آموزشی برای بچهها برگزار میکنیم تا مشارکت اجتماعی را بیاموزند، و با عشق به زندگی، عشق به شغل و همگرایی زندگی کنند.
او میگوید اهداف و رسالت شهر کیدزانیا با چشم انداز ۲۰۳۰ قطر همخوانی دارد و هدف از آن ساخت جامعهای یکدست و هماهنگ در قطر از طریق آموزش کودکان است. کودکان از ۴ تا ۱۴ ساله میتوانند در این شهر حاضر شوند و در شغلهای واقعی نقش آفرینی کنند. در این شهر تفریح و شادی با سرگرمی در هم آمیخته است.
او میگوید، این شهر گام مهمی برای آماده سازی جوانان آینده است و ما با ۴۲ تأسیسات داخل شهر ابزارهای لازم را در اختیار کودکان قرار داده ایم تا محیط واقعی کار را آزمایش کنند.
کیدزانیای دوحه در پارک «اسپایر زون» و در مساحتی ۵۵۰۰ متر مربعی قرار گرفته است. کیدزانیا یک کمپانی خصوصی مکزیکی است که مراکز زنجیرهای سرگرمی را در ۱۶ نقطه در سراسر دنیا اداره میکند. هر کیدزانیا مدل کوچکی از یک شهر واقعی با ساختمانها، فروشگاهها، تئاترها با وسایل نقلیه و عابرین پیادهای که در خیابانها تردد میکنند طراحی شده است.
کیدزانیا شهربازی نیست بلکه یک شهر واقعی است که به بچهها یاد میدهد چگونه زندگی و با مشکلات دست و پنجه نرم کنند، مشاغل مختلف را بشناسند و در همین راستا با مؤسسههای مختلف قطری همکاری کنند. در کیدزانیا کودکان دست بندهای الکترونیکی دارند که به والدینشان اجازه میدهد موقعیت کودکان خود را از راه دور مکان یابی کنند.
منبع:تابناک
انتهای پیام/