کارشناس مسائل بین الملل گفت: کاخ سفید خواهان بلند نشان دادن صدای مخالفین جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های منطقه است.

آمریکا برای نفوذ به حوزه امنیت ایران سرمایه عظیمی خرج کرده است / واشنگتن خواهان بلند نشان دادن صدای مخالفین جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های منطقه استبه گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سیاست "تغییر رژیم ایران" از سوی واشنگتن موضوع تازه‌ای نیست که ایرانیان از شنیدن آن متعجب شوند ؛ این سیاستی که  آشکارا در 40 سال گذشته از سوی تمامی دولت‌های دموکرات و جمهوری‌خواه کاخ سفید و هم‌پیمانانش در منطقه دنبال شده است. اما آنچه این موضوع را در سال 1396 بر سر زبان‌ها انداخت، بیان این سیاست به طور علنی و آشکار از زبان دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل و اخیرا این مساله از سوی مایک پمپئو وزیر خارجه واشنگتن نیز بیان شده است.مایک پمپئو در یک سخنرانی در تگزاس اعلام کرد که آمریکا حداکثر فشار را برای تغییر ماهیت نظام جمهوری اسلامی وارد خواهد کرد.

فیروز دولت آبادی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تغییری در رویکرد واقعی آمریکا اتفاق نیفتاده چراکه عملکرد خصمانه آن‌ها ازابتدای انقلاب آغازشد و با اعمال تحریم‌ها موجب توقف تحویل خرید‌های تسلیحاتی یا خرید‌های تکنولوژیک ایران شدند که همچنان متوقف مانده است.

وی افزود: جنگ تحمیلی عراق با ایران تصمیم صدام نبوده است ؛ در این مورد مستندات زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها او را تشویق، ترغیب و حمایت کردندکه این کار را انجام بدهد  علاوه بر این به او اجازه استفاده از سلاح‌های شیمیایی را دادند و  از سقوطش در جنگ جلوگیری کردند.

دولت آبادی تصریح کرد: آمریکایی‌ها کودتا‌هایی را در ایران طراحی کردند و سازماندهی‌هایی را در اوایل انقلاب و در حال حاضر برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران انجام می دهند بنابراین تمام عملکرد‌ها واشنگتن طی دوره طولانی تا به امروز همچون خصمانه بودن، تلاش برای سرنگونی، کودتا و جابه جایی حکومت در ایران غیرقابل کتمان است.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به دلیل اصلی مواضع اخیر کاخ سفید در رابطه با ایران تاکید کرد: منطقه از لحاظ تسلط سیاسی و امنیتی در موقعیتی قرار گرفته است که قدرت و نفوذ ایران قابل کتمان نیست؛ منطقه در شرایطی است که ژئوپولتیکی منطقه با سیاست خارجی ایران پیوند عمیقی پیدا کرد و در حقیقت در سراسرخاورمیانه و بخش‌هایی از شمال آفریقا این قدرت هژمونی از ایران می‌بینیم چیزی که آمریکایی‌ها علی رغم تلاش‌های طولانی موفق به انجام آن نشدند.

وی با بیان اینکه خلاء امنیتی اسرائیل به اندازه‌ای آشکار شده است که دیگر قابل پرکردن نیست، تصریح کرد: صهیونیست با کمک کشور‌های عربی نظیر عربستان و امارات تلاش کرد خلاء‌هایی موجود در سیستم امنیتی خود را برطرف کند، ولی موفق نشد همچنین مهم‌ترین استراتژی این کشور‌ها تسلط داعش به حوزه نفوذی جمهوری اسلامی ایران بوده است.

دولت آبادی در ادامه گفت: آمریکا برای نفوذ به حوزه امنیت ایران سرمایه عظیمی از لحاظ نیروی انسانی، موضع تسلیحات و حمایت‌های لجستیکی یا حمایت‌های اطلاعاتی خرج کرد، ولی کاملا شکست خورد، همه‌ی این افراد در روستایی محاصره و قدرت عمل ندارند.

کارشناس مسائل بین الملل عنوان کرد: مجموعه‌ی تلاش‌های واشنگتن نشان می دهد که کاخ سفید چیزی برای پنهان کردن ندارد؛ و اظهاراتشان بیشتر از آن که حقیقتی برای اجرا باشد، تلاش‌های مذبوحانه‌ای برای کشور‌هایی است که فریب سیاست‌های واشنگتن را خورده و به دشمنی با ایران برخاستند، امروز شاهد از بین رفتن سرمایه‌ای که در راه این گذاشتند، و در حال فاصله گرفتن از آمریکا هستند را امیدوار نگهدارند.

وی افزود: در حقیقت رابطه اسرائیل با عربستان، امارات و با کشو‌های عربی با هم تنش‌های شدیدی دارد آن‌ها شش سال قبل برای سرنگونی بشار اسد تلاش کرده بودند که ترکیه، عربستان، امارات و بخشی از کشور‌های اروپایی مثل انگلیس را در کنار هم قرار بدهند، اما شکست خوردند لذا واشنگتن امکان کنترل امنیت منطقه را نداشته و بنابراین تلاش‌های تبلیغاتی در سیاست نه تنها حاکی از قدرت نیست بلکه نشان از ضعف و شکست سیاست‌های آمریکا است.

دولت آبادی با اشاره به شکست سیاست‌های ۴۰ سال گذشته کاخ سفید در قبال جمهوری اسلامی ایران، توضیح داد: با مقایسه‌ای متوجه می‌شویم که کشور ما زمین‌ها، ژئوپولتیک و نیرو‌های آماده برای مقابله با سلطه آمریکا در اختیار دارد همچنین نیرو‌های بازدارنده‌ای که اسرائیل برای تحقق آرزوی رویای نیل تا فرات در سرزمین‌های ۱۹۵۶ داشت ناکام ماند و با این تفاصیل واشنگتن قابلیتی برای اداره  خاورمیانه، حتی منطقه خلیج فارس را ندارد.


کارشناس مسائل بین الملل به دلایل حمایت و سرمایه گذاری آمریکا روی اپوزوسیون‌ها و منافقین پرداخت، خاطرنشان کرد: زمان سکونت منافقین در عراق ارتش داشته و از حمایت‌های صدام و واشنگتن برخوردار بودند با این حال قادر به انجام کاری جز ترور‌های کور نبودند.

 

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها خواهان بلند نشان دادن صدای مخالفین جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های منطقه و بخشی از جریانات سیاسی بین المللی هستند در حالی که این اقدامات یک هیاهو و اقدامی تبلیغاتی بوده وهیچ ارزشی ندارد.

 

دولت آبادی با اشاره به جنگ روانی آمریکا و راه مقابله با آن عنوان کرد:قدرت جمهوری اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست همان طور که آمریکا و ترکیه آن زمان، عربستان، اسرائیل، امارات، انگلیس و جریانات دیگر همه بیش از چهل هزار نیروی مسلح را در سوریه و نزدیک شصت هزار نیروی مسلح رو در عراق سازماندهی کردند برای رفتن بشار اسد، سقوط دولت قانونی عراق و تجزیه آن همه‌ی این‌ها بودند، اما فقط جمهوری اسلامی ایران ایستاد که بشار اسد ماند.


وی در ادامه یاد اور شد: جمهوری اسلامی ایران هزاران کیلومتر آن طرف‌تر چنین حکومتی را حفظ کرد پس برای حفظ حکومت در ایران مشکلی نداریم چرا که انقلاب ما یکی از بزرگترین قدرت‌ها از لحاظ سیاسی، نظامی و امنیتی است.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: هرچند ضعف‌هایی در بخش های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ما وجود دارد، ولی آن چیزی که به بنیان نظام سیاسی برمی گردد، در جمهوری اسلامی ایران فوق العاده قدرتمند و هر روز قوی‌تر حل می‌شوند .


دولت آبادی گفت: فضای سیاسی کشور ما تحت تاثیر بحران‌های ناکارآمدی اقتصادی در نهاد‌های دولتی، دستاورد‌های سیاسی امنیتی کشوررا هم تضعیف می‌کند، ولی اگر مشکلاتی در این بخش‌ها باشد هم با قدرت به کارشان ادامه میدهند و به اساس نظام نمی‌توانند لطمه بزنند.


وی در ادامه مطرح کرد: سیاست خارجی ما باید از این حالت منفعل، افسرده و شکست خورده در بیاد و از دستاورد‌های نظام سیاسی ما در منطقه بهره بگیرد همچنین از آن‌ها برای افزایش پرستیژ و اعتبار ملی و اعتماد به نفس ملی استفاده کند.


این کارشناس مسائل بین الملل افزود: سیاست خارجی ما درگیر یک مسئله فرعی است و با اساس سیاست که توجه به منطقه، همگرایی با منطقه، تلاش برای خنثی سازی سیاست‌های تخریبی در منطقه است، فاصله دارد و خودش را درگیر یک مسئله تضعیف شده بی ارزشی همچون برجام و نتایج گذشته آن کرده است.

دولت آبادی خاطرنشان کرد: برجام تمام شد و ما باید به کار اساسی خود که بنیان‌های اقتدار ما را در سطح منطقه افزایش می دهد بپردازیم و از این قابلیت برای که امنیت منطقه تنها با ایران قابل تحقق، استفاده کنیم لذا این امنیت مخل آسایش همسایه گان ما نخواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار