به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید باورکردنی نباشد که در دنیای هنر نیز رمز و راز، رسوایی و پیچیدگی موج میزند، اما ابن موضوع حقیقت دارد. بیشتر این مشکلات از آثار هنری ناشی میشود که ممکن است تقلبی باشند یا نتوان با قاطعیت خالق آنها را شناسایی کرد؛ برای مثال دستکم یکی از نقاشیهای پیکاسو چنین شرایطی دارد.
بیشتربخوانید: دانستنیهایی عجیب و باورنکردنی درباره دنیا/از رازی درباره افراد کوتاهقد تا استفاده از اشعه ایکس برای انتخاب کفش!
بدین بهانه در ادامه این مطلب میخواهیم شما را با برخی از عجیبترین اسرار مرموز و حل نشده دنیای هنر و آثار هنری آشنا کنیم.
نقاشی «سالویتور موندی» (salvator mundi) به معنای «ناجی جهان» در سال ۲۰۱۷ در حراجی کریستی در لندن به رقم باورنکردنی ۴۵۰ میلیون دلار به فروش رفت بیشتر به این خاطر که بسیاری لئوناردو داوینچی را خالق آن میدانند. اما برخی از کارشناسان هنری بر این باورند که تنها ۲۰ درصد از این نقاشی توسط خود داوینچی خلق شده است. با توجه به جزییات هنری و تکنیکهای نقاشی مشهود در کار، برخی کارشناسان استدلال میکنند که مابقی کار این تابلو توسط دستیار داوینچی، برناردینو لوینی، انجام شده است. کارهای برناردینو هرگز به قیمتی بیش از ۶۵۴.۵۴۵ دلار به فروش نرسیده است. علاوه بر این گفته میشود که داونیچی در طول عمر خود تنها ۱۵ تابلو را نقاشی کرده است.
اگر چه آدولف هیتلر نتوانست به مدرسه هنر راه یابد، اما در دوران جوانی اش تابلوهای چندی خلق کرد و کسانی هستند در سراسر جهان که پول خوبی (بین ۱۵۰ دلار تا ۵۱.۰۰۰ دلار) برای خرید تلاشهای هنری پیشوا هزینه خواهند کرد. اما ماه گذشته، پلیس آلمان بیش از ۶۳ نقاشی که امضای هیتلر را روی خود داشتند به ظن تقلبی بودن توقیف کرد. ظاهراً گروهی از کارشناسان برای بررسی آنها مشغول تحقیقات شده، اما تایید این که این اثار آبرنگ اثر آدولف هیتلر هستند یا خیر، کار بسیار دشواری است.
ونسان ونگ گوگ، نقاش پساامپرسیونیست هلندی در سن ۳۷ سالگی و در اثر شلیک گلوله از فاصله نزدیک توسط یک دانش آموز ۱۶ ساله کشته شد هر چند تاکنون فرض بر این بوده که وی به دلیل شرایط نامساعد روحی و عاطفی دست به خودکشی زده است. فیلم «در دروازهای ابدیت» (At Eternity’s Gate) با بازی ویلم دفو در نقش این نقاش رنج کشیده که چند ماه پیش منتشر شد ادعا میکند که ون گوگ خودکشی نکرده، اما مرگ او نتیجه قتل نیز نبوده، بلکه در اثر یک حادثه ناگوار کشته شده است و برخی کارشناسان کالبدشکافی نیز این نظر را تایید میکنند.
میکل آنژ یا همان میکل آنجلو بوناروتی مجسمه حیرت انگیز «داوود» (David) را با یک فلاخن در دست چپ ساخته و ظاهراً میکل آنژ بر این باور بوده که این شخصیت کتاب مقدس چپ دست بوده است. اما برخی کارشناسان بر این باورند که دست راست مجسمه نیز چیزهای زیادی برای گفتن دارد: دست راست مجسمه به مقدار قابل توجهی بزرگتر است به نحوی که آن را نشان دهنده قوی بودن دستهای داوود میدانند. برخی دیگر نیز ادعا میکنند بزرگی دست مجسمه داوود به خاطر رگهای بیرون زده او است که نشان میدهد او چیزی را محکم در دست گرفته است که شاید یک اسلحه دیگر باشد.
کاراواجو، هنرمند مشهور شخصیت دائماً دردسرسازی بوده است. در ابتدا او در سال ۱۵۹۶ مردی دیگر را در یک درگیری در رم به قتل رساند. هیچ کس نمیداند چه چیزی باعث درگیری بین هنرمند داستان ما و مقتول شده است، اما بسیاری مسائلی مانند پول، مشت زنی یا حسادت عاشقانه را باعث وقوع این درگیری مرگبار عنوان کرده اند. اما چیزی که بحث برانگیزتر جلوه میکند که بسیاری بر این باورند که کاراواجو مابقی عمر خود را به اظهار احساس گناه خود در نقاشی هایش گذارند که تاریخ دانان برخی از آنها را نشان اعتراف او به گناه میدانند. برخی از این آثار عبارتند از قتل سنت جان تعمید کننده و تصویرسازی او از جالوت مرده در قالب چهره خود کاراواجو.
شاید هم خشونت طلبیهای کاراواجو گناه شخصیت او نبوده است و شاید او تنها قربانی مسمومیت با سرب بوده که باعث ایجاد تغییرات در سیستم عصبی میشود. محققان و دانشمندانی که استخوانهای بجای مانده از کاراواجو را مورد بررسی قرار داده اند ادعا کرده اند که با ۸۵ درصد اطمینان میتوانند بگویند که آنقدر سرب در سیستم عصبی کاراواجو وجود داشته که باعث طبع پرخاشگرانه او شده و شاید همین مسمومیت باعث مرگ او شده است. اگر این نظریه درست باشد، به احتمال فراوان مسمومیت با سرب او از رنگهایی ناشی شده که کاراواجو استفاده میکرده و این رنگها به مقدار زیادی با بدن او تماس داشته اند.
نقاشی «نگهبان شب» (The Night Watch) اثر رامبراند یک گروه شبه نظامی را نشان میدهد که در تاریکی شب آماده عکس العمل میشوند، اما برخی بر این باورند که این نقاشی فاش کردن قتل یک افسر به دست افسری دیگر است.
در سال ۲۰۱۴، محققان اعلام کردند که زیر سطح نقاشی «اتاق آبی» (The Blue Room) پابلو پیکاسو، چهره مردی با پاپیون را یافته اند که چانه اش را روی دست هایش گذاشته است. اصلاً غیرمعمول نیست که یک هنرمند کتانهایی که برای نقاشیهای دیگر مورد استفاده قرار داده را بار دیگر استفاده کند، اما چیزی که مبهم است هویت این مرد است. هر چه باشد نمیتوان این نقاشی را تصویری از صورت خود پیکاسو دانست و برخی آن را متعلق به یک دلال هنری به نام امبروز وولارد میدانند که اولین نمایشگاه هنری پیکاسو در سال ۱۹۰۱ را برگزار کرد.
بنکسی (Banksy) هنرمند مشهور و جنجال آفرین این روزها از اوایل سال ۱۹۹۰ فعالیت داشته و آثار هنری خیابانی بسیار قابل توجهی را در نقاط عمومی مختلف تولید کرده است. اما هنوز هویت این هنرمند یا هنرمندان در هالهای از ابهام باقی مانده و کسی نمیداند بنکسی کیست. اما تحقیقات گستردهای که در سالهای اخیر صورت گرفته باعث شده برخی به این نتیجه برسند که بنکسی در واقع یک هنرمند خیابانی به نام کارلو مک کورمیک است.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/