به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه هنگام ورزش ذخایر گلیکوژن (کربوهیدرات) ماهیچه به عنوان سوخت مورد استفاده قرار میگیرد، توصیه کرد تا برای بازسازی ذخایر گلیکوژن پس از ورزش، مواد غذایی دارای کربوهیدرات بالا مصرف شود.
فاطمه نوری پور گفت: در صورتی که این مواد غذایی بعد از ورزش مصرف شود ساخت گلیکوژن در ماهیچه افزایش مییابد؛ بنابراین توصیه میشود تا ۱۵ دقیقه پس از ورزشهای سنگین یک وعده غذایی یا میان وعده مصرف شود.
او افزود: مصرف مواد غذاییای که قند خون را سریعتر افزایش میدهند مانند موز، خرما، سیب زمینی یا ماکارونی باعث افزایش بیشتری در ذخایر گلیکوژن ماهیچه بعد از ورزش میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: در صورتی که مواد غذایی دارای کربوهیدرات با تاخیر مصرف شوند بازسازی ذخایر گلیکوژن عضله به تعویق میافتد.
نوری پور یادآور شد: مصرف میزان کم مواد پروتئینی مانند تخم مرغ، ماست، پنیر و کره بادام زمینی در کنار مواد غذایی دارای کربوهیدرات پس از ورزش ممکن است سرعت بازسازی ذخایر گلیکوژن ماهیچه و بازسازی عضله را افزایش دهد.
او توضیح داد: مصرف امگا ۳ پس از ورزش ممکن است درد و التهاب عضلات را کاهش دهد و در صورت آسیب به مغز هنگام ورزش، بهبود را تسریع میبخشد؛ بنابراین مصرف منابع غذایی امگا ۳ مانند بذر کتان، گردو، بادام و توفو پس از ورزش پیشنهاد میشود.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی مصرف منابع طبیعی نیترات را نیز باعث بهبود عمکرد ورزشکاران عنوان کرد و توصیه کرد: مواد غذایی مانند چغندر، آب چغندر، اسفناج، کاهو و کرفس قبل، هنگام و بعد از ورزشهای استقامتی طولانی مدت مصرف شود.
انتهای پیام/م