به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،عقیل اقدسی مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران گفت : تراز فعلی آب دریاچه ارومیه در مقایسه با اول مهر ۹۷ نیز یک متر و ۱۷ سانتی متر افزایش دارد.
وی با بیان اینکه مساحت دریاچه ارومیه نیز در حال حاضر نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۶۴۷ کیلومتر مربع و نسبت به اول مهر سال گذشته، یک هزار و ۲۰۱ کیلومتر مربع افزایش نشان میدهد، اظهار کرد: البته با افزایش مساحت دریاچه به میزان تبخیر دریاچه نیز افزوده میشود.
وی افزود: حجم آب دریاچه ارومیه سی ام فروردین ماه سال گذشته یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون مترمکعب بود که این رقم امروز به سه میلیارد و ۸۴۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی ادامه داد: حجم آب دریاچه ارومیه امروز نسبت به زمان مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون متر مکعب و نسبت به اول مهر سال گذشته، ۲ میلیارد و ۷۹۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۷۲ در حد فاصل یکهزار و ۲۷۴ متر تا یکهزار و ۲۷۸ متر متغیر بود، اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ کاهش متوسط سالانه ۴۰ سانتی متر و در مجموع ۸ متر از تراز دریاچه ارومیه به ثبت رسید.
پس از تصویب طرح نجات دریاچه ارومیه و با وجود تغییر نداشتنب چشمگیر بارشهای حوضه در چهار سال گذشته تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز احتمالی از روند گذشته با افزایش ۹۰ سانتیمتری همراه شد که این نشان دهنده توقف روند کاهشی و تثبیت وضعیت دریاچه است.
دریاچه ارومیه یکی از مهمترین و ارزشمندترین زیست بومهای آبی در شمالغرب ایران است که ۵۵۰ گونه گیاهی یک ساله و چند ساله در ناحیه اکولوژیک آن شناسایی شده و پوشش گیاهی بیشتر این منطقه شامل گونههای شورپسند، خشکی دوست و آبزی است.
این دریاچه به دلیل برخورداری از ویژگیهای طبیعی و اکولوژیکی منحصر به فرد از سال ۱۳۴۶ به عنوان پارک ملی و به همراه جزایر کبودان و قویون داغی جزو مناطق حفاظت شده اعلام شد.
دریاچه ارومیه در سال ۱۳۵۴ به عنوان سایت رامسر (تالاب بین المللی) ثبت و در سال ۱۳۵۶ از سوی یونسکو جزو مناطق حفاظت شده نیز اعلام شد.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است.
انتهای پیام /ا