به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کویی یکی از آشهای معروف مردم گیلان است که برای تهیه آن از کدو حلوایی استفاده میشود. برای دانستن روش پخت این آش خوشمزه با ما همراه باشید. برای درست کردن آش کویی در ابتدا برنج را به همراه کدو میپزیم. بعد از پختن کامل مواد شیر را به همراه نمک اضافه میکنیم و زیر شعله را کم میکنیم و اجازه میدهیم تا آش جا بیفتد. برای سرو آش میتوان روی آن را با شکر و دارچین تزئین کرد.
مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:
کدو حلوائی ۲ کیلوگرم برنج
۱ لیوان شیر
۲ لیوان نمک
نصف قاشق چایخوری
شکر و دارچین به مقدار کافی
کره ۵۰ گرم
طرز تهیه:
برنج را میشوئیم. کدو را قطعه قطعه میکنیم. پوست قطعهها را میکنیم.
تخم و ریشه داخل کدو را میگیریم. برنج و قطعههای کدوی پوست گرفته و کره را با ۴ یا ۵ لیوان آب کاملا میپزیم. آش را گاهی هم میزنیم تا تمام مواد خوب له شود. شیر و نمک را اضافه میکنیم.
برای آنکه آش کاملا جا بیفتد باید حرارت زیر دیگ ملایم باشد. آش را در ظرف میکشیم.
طرز تهیه :
روی آن دارچین و شکر (آنقدر که شیرین بشود) میپاشیم. حال آش کدوی ما برای خوردن آماده است. به عوض شیر در آخر کار میتوان ۲۰۰ گرم مغز گردوی سائیده شده را به آش اضافه کرد و آش را بعد از چند جوش که زد برداشت.
بیشتر بدانید خواص دارویی کدو حلوایی
کدو تنبلهای کشور ما دو نوعاند: نوع اول کاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باریک و انتهای پهنی دارند و شکلشان نامتقارن است. شاید باور نکنید که نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد، به طوری که تحقیقات نشان داده است بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است.
به غیر از استفادههای خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده میشود.
روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته میشود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد. مطالعات جدید هم تا حدودی این نظریه را تایید کردهاند و حتی یک دارو برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است. روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب میشود. این اسیدهای چرب ضروری، در بافتهای بدن هم کاربرد دارند.
به غیر از درمان بزرگی خوشخیم پروستات (که تقریبا اثرات آن ثابت شده است)، استفادههای دیگری هم برای تخمههای کدوحلوایی عنوان میشود؛ مثل درمان افسردگی، درمان سنگ کلیه، برطرف کردن انگلها و عفونتهای گوارشی. اگرچه این درمانها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشدهاند، اما خاصیت ضدانگل بودن تخم کدو یک عقیدهی قدیمی است.
کدو حلوایی اثرات مفیدی بر عملکرد مثانه دارد.
وجود اسید آمینهی تریکپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه میکند و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال انجام است.
منبع: تبیان
انتهای پیام/