به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، مجتبی آغاز مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاتم گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خاتم در راستای تحقق شعار سال و اجرایی شدن طرح مبارزه غیرشیمیایی و شیمیایی پروانه چوبخوار پسته که آفت بسیار خطرناک است خواستار آمادگی کامل کشاورزان برای مبارزه به موقع با این آفت شد.
وی افزود: برای مبارزه و تعیین دقیق زمان ظهور آفت پروانه چوبخوار پسته تلههای فرمونیها درباغات پسته نصب شده است و ظهور حداکثری این آفت و زمان مناسب مبارزه شیمایی با آن اوایل اردیبهشت ماه است که این موضوع به اطلاع باغداران رسانده شده است و کشاورزان پس از تعیین زمان دقیق مبارزه از سوی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی نسبت به مبارزه اقدام کنند.
آغاز ظهار داشت: امسال علاوه بر تله گذاری، ردیابی آفت پروانه چوبخوار براساس مدل GDD زیر نظر محققین پسته کشور نیز در حال انجام است.
وی تصریح کرد: پروانه چوبخوار پسته یکی از آفات مهم درختان پسته است که طی سالیان اخیر به دلیل رعایت نکردن اصول باغبانی در بسیاری از باغات پسته به عنوان معضل جدی مطرح شده و هرساله خسارت زیادی به باغات پسته وارد می کند.
وی بهترین روش مبارزه با این آفت را هرس سرشاخههای آلوده در زمستان و همچنین مبارزه غیرشیمیایی از طریق نصب تلههای فرمونی عنوان کرد و گفت: با استفاده از روش تلههای فرمونی شکار انبوه آفت بدون استفاده از سموم انجام میشود و این یکی از راهکارهای شناسایی پیک پرواز پروانه چوبخوار پسته درباغات آلوده است.
آغاز افزود: پروانه چوبخوار پسته زمستان را به صورت لارو در داخل سرشاخهها به سرمی برد و در آخر زمستان، لاروهای کامل با ایجاد سوراخ روی شاخهها از آنها خارج شده و در محل مناسب تبدیل به شفیره میشوند و پس از چند هفته به صورت حشرات کامل ظاهر میشوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اظهارداشت: در صورتی که مبارزه به موقع شیمیایی درپیک پرواز پروانهها در باغات آلوده انجام نشود باعث ریزش محصول، سرخشکیدگی شاخه درختان، خشک شدن درخت، و کاهش تولید محصول در سالهای بعدی می شود و این آفت هرساله خسارت هنگفتی را بدلیل نبود مبارزه به موقع و اختصاصی به باغات پسته خاتم وارد می کند.
شهرستان خاتم دارای ١٧ هزار هکتار سطح زیرکشت پسته است که ١٢ هزار و ۵۰۰ هکتار آن بارده است و از لحاظ سطح زیرکشت و تولید محصول مقام اول استانی را دارا است.
انتهای پیام/ی