به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته (۱ اردیبهشت) با حکم فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنهای، سردار حسین سلامی جانشین وقت فرمانده سپاه پاسداران، با یک درجه ارتقا به سرلشکری به سمت فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد.
در ادامه گزارشی از زندگینامه و مواضع سرلشکر سلامی را از نظر میگذرانیم:
* از قرارگاه نوح تا جانشینی فرمانده سپاه پاسداران
سردار ۵۸ ساله سپاه پاسداران در سال ۱۳۳۹ در روستای وانشان از توابع شهرستان گلپایگان در استان اصفهان به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۵۷ همزمان با سال پیروزی انقلاب اسلامی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد، اما با وقوع جنگ تحمیلی و آغاز انقلاب فرهنگی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست.
بیشتر بخوانید: ۲ مهارت فرمانده جدید سپاه پاسداران که تسلطشان را در حوزه خود اثبات میکند
وی پس از پایان جنگ دوره دانشکده فرماندهی و ستاد را گذراند و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی شد. همزمان با تدریس در دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه، از دانشگاه علم و صنعت نیز فارغالتحصیل شد. وی هماکنون عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی است.
سردار سلامی کنار برادرش امیر مصطفی سلامی
سرلشکر سلامی با آغاز جنگ تحمیلی به سپاه اصفهان پیوست. در کردستان و جبهه جنوب عهدهدار مسئولیتهای رزمی و فرماندهی مختلف کنار رزمندگان اسلام بود. عمده فعالیتهای وی در دوران دفاع مقدس مربوط به لشکر کربلا، لشکر ۱۴ امام حسین (ع) اصفهان و مسئولیت عملیات قرارگاه دریایی نوح میشود.
سردار سلامی پس از دوران دفاع مقدس از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ فرمانده دانشکده دافوس بود. وی معاونت عملیات ستاد مشترک سپاه را از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴، فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران از سال ۱۳۸۴ تا ۱۲ مهرماه ۱۳۸۸ و جانشینی فرماندهی کل سپاه و عضویت در هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی را در کارنامه دارد.
برادر وی امیر مصطفی سلامی، از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی و از مسئولان قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) است.
زمانی که سردار سلامی فرماندهی نیروی هوافضای سپاه را بهعهده داشت، سردار طهرانی مقدم از ایشان همواره با تکریم و احترام و بهعنوان انسانی استثنایی، دارای ظرفیتهای فوقالعاده و ذخیرهای برای انقلاب اسلامی یاد میکرد.
وی همچنین سال گذشته در تیرماه ۹۷، طی حکمی با حفظ سمت، سرپرستی معاونت هماهنگکننده سپاه را نیز بهعهده گرفت.
در ادامه به برخی مواضع انقلابی وی درباره مسائل داخلی و منطقهای و بینالمللی میپردازیم.
*۹ دی پایانی بر استراتژی نوین آمریکا
سردار سلامی در تاریخ ۷ دی ماه ۹۱ در سالگرد حماسه نهم دی، درباره این روز میگوید: ۹ دی نقطه آغاز بینالمللی کردن انقلاب اسلامی در چهره جدید و حادثهای بزرگ در تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی بود. میتوان تاریخ انقلاب را در امتداد آن به ماقبل و مابعد آن تجزیه کرد. آنچه در فضای پس از انتخابات سال ۸۸ اتفاق افتاد، دقیقاً الگوسازی راهبردی از حوادثی بود که قبل از آن توسط آمریکاییها در بخشهایی از عالم اتفاق افتاده بود.
وی با بیان اینکه وقتی داستان از جنس عاشوراست، ملت ایران جای مرگ و زندگی را عوض میکند، میگوید: شعارهایی که داده میشد مانند «نه غزه نه لبنان» یعنی دور کردن جامعه از ارزشهای پسندیده. تهاجم نرم و عملیات فرهنگی در این امتداد صورت میگیرد؛ بنابراین الگوی عملیاتی یعنی استفاده از آن نمادها و ریختن بخشی از جامعه به خیابانها، هدایت رسانهای آنها و استفاده از عوامل راهبر فتنهگر داخلی.
* تحقق پیشرفتها با تکیه بر اعتماد به نفس/ دشمنان میخواهند ما را از توانایی هستهای محروم کنند
سردار سلامی با اعتقاد بر اینکه پیشرفتهای کشورمان با تکیه بر اعتماد به نفس محقق شده است، میگوید: ما فکر میکردیم که نیروگاه را باید دیگران بسازند و ما از آن استفاده کنیم و دانش هستهای و هوا فضا نیز فقط در ذهنیت ما قرار داشت، اما امروزه ما ماهواره، پالایشگاه و نیروگاه میسازیم. ایران در حوزه هوا و فضا به دستاوردهای مهمی رسیده است و توانسته ماهواره در مدار زمین قرار دهد و این دستاوردها موجب شده تا دانشمندان کشور به دست دشمنان ترور شوند.
وی میگوید: دشمنان میخواهند ما را از توانایی هستهای محروم کنند، اما فرمول ۱+۵ ملت ایران را از گام نهادن در علوم هستهای باز نداشت و تسلیم اراده ملت شد.
* نه کسری موشکی داریم و نه فقدان نیروی انسانی/ رشد قدرت دفاعی یک پدیده توقفناپذیر است
فرمانده سپاه پاسداران در بهمن ماه سال ۹۱ و در مراسم بزرگداشت شهید حسن شاطری میگوید: ما امروز بر منافع استراتژیک دشمن مسلط هستیم و در مؤلفههای استراتژی در هر نقطه که دلمان میخواهد عمل میکنیم. این سازههای قدرت ماست که نیرومند شدهایم. ما دوران مظلومیت دفاع مقدس را پشت سر گذاشتهایم و امروز ملت ما از یک اقتدار عظیم هم در عمق و هم در ظاهر قضیه برخوردار است. ما امروز نه کسری موشکی داریم و نه فقدان نیروی انسانی. رادارهای ما به بهترین شکل عمل میکنند و این قدرتها ناشی از دو عامل است که یکی عمود خیمه انقلاب اسلامی است و دیگری قدرت ظرفیتی است که در اتحاد، همدلی و یکدلی ما معنا میشود.
سردار سلامی همچنین در بهمن ماه ۹۱ در حاشیه رزمایش بزرگ پیامبر اعظم بسیجیان استان هرمزگان درباره توان دفاعی ایران میگوید: در آینده نزدیک شاهد توانمندی صنایع داخلی و صنایع وزارت دفاع در پرتاب ماهواره به فضا خواهیم بود. توسعه و رشد قدرت دفاعی یک پدیده سیال و توقف ناپذیر است و در سالهای اخیر با رشد و روزآوری تجهیزات دفاعی و رزمی شاهد افزایش قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در ارتباطات، جنگال، پدافند هوایی، نبردهای زمینی، شناورها، موشک اندازها، سیستمهای دفاع هوایی و نبردهای زمینی هستیم.
* سوریه باتلاق مجددی برای غربیها میشود/ ۴ موضوع کلیدی خاورمیانه چیست؟
با گذشت چندسال از بحران سوریه و بازگشت تروریستهای پرورش یافته در دامان غرب به کشورهای اروپایی و انفجارهایی که در این کشورها رخ میدهد، پیشگویی سردار سلامی را به یاد میآورد که درباره جنگ سوریه گفته بود: حمله نظامی به سوریه، باتلاقی مجدد برای غربیها در منطقه، همانند اتفاقات افغانستان و عراق و حتی از آن بسیار شدیدتر ایجاد میکند. نیروهای مداخلهگر در درون این باتلاق دچار فرسایش و زوال قدرت خواهند شد چرا که این قدرتها هم اکنون بخشی از توان خودشان را در این صحنهها گسترش دادهاند و این توان به فرسایش رفته است.
فرمانده سپاه پاسداران درباره منطقه غرب آسیا ابراز میدارد: به صورت طبیعی منطقهای که به نام خاورمیانه یا به عبارتی جهان اسلام و در ادبیاتی دقیق، به غرب آسیا معروف است دارای ۴ موضوع کلیدی است. راهبرد نظام سلطه و به ویژه امریکا حول محور این ۴ موضوع کلیدی شکل گرفته و در جریان است: اسلام، انرژی، ژئوپولیتیک و امنیت رژیم صهیونیستی.
وی معتقد است: این ۴ موضوع اساسی، پیکره بندی و اسکلت اصلی راهبردهای امریکا را در این منطقه شکل داده است. شکستهای استراتژیک امریکا حول این ۴ هدف کلیدی عامل تغییر و چرخش سیاستهای امریکا در مناطق گوناگون خاورمیانه و جهان اسلام شده است.
* به برکت نور، ولی فقیه پیش میرویم/ در این جهان در مقابل هیچ قدرتی کوتاه نمیآییم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «آن بیست و سه نفر» میگوید: داشتن یک رهبر بزرگ به مفهوم قد کشیدن یک ملت در تراز آن رهبر است و امروز به برکت نور هدایت، ولی فقیه در عرصهی علم و فناوری پیش میرویم، سینه فضا را میشکافیم، ماهواره به فضا میفرستیم و در دانش هستهای در تراز قدرتهای پیشرفته میرسیم. بهگونهای میشود که جهان قدرتمند بسیج میشود تا ما را از رسیدن به این شاخصهی بزرگی محروم کند و باز ما میایستیم.
وی در این مراسم افزود: نهضت تولید علم، اقتدار علمی، جهاد و مدیریت جهادی، همت و اراده، عزم مضاعف، انسجام ملی، همگامی، همدلی و همزبانی مفاهیمی است که با آن زندگی میکنیم و مطمئن هستیم در این جهان در مقابل هیچ قدرتی کوتاه نمیآییم.
*تعامل با رسانه ها؛ ویژگی بارز فرمانده کل سپاه
یکی از ویژگیهای سردار سلامی حضور وی در برنامههای صدا و سیماست که در آن به تحلیل دقیق اوضاع منطقه و جهان و ارائه دیدگاههای نظامی دقیق و موشکافانه جمهوری اسلامی میپردازد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/