به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور یکی از مهمترین آزمونهای زندگی هر فرد و جزو خاطرات فراموش نشدنی عمر تحصیلی او به حساب میآید؛ خاطراتی که میتواند شیرین و یا حتی تلخ باشد.
روش درست مطالعه برای کنکور، برنامهریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، داشتن هدف، دوری از استرس و اضطراب، توکل و ایمان به خدا، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و منابع کمک آموزشی مناسب و معتبر و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که باید در طول دوران مطالعه برای کنکور مدنظر گرفت و آن را رعایت کرد.
بیشتر بخوانید: چگونگی برگزاری کنکور در سال ۹۸ مشخص شد
در واقع کنکور را میتوان ثمره و نتیجه ۱۲ سال تحصیل در کلاس درس دانست که بخشی از زندگی و آینده فرد را رقم میزند و در این بین نکته مهم و قابل توجه چگونگی استفاده از این فرصت و تبدیل آن به نقطه عطف رسیدن به موفقیت است.
اسماعیل قربانی مشاور تحصیلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه جمع بندی اطلاعات در روزهای پایانی مانده به کنکور، اظهار کرد: جمع بندی و مرور اطلاعات در روزهای پایانی کنکور بسیار اهمیت دارد؛ این افراد باید در زمان باقی مانده ورودیهای اطلاعات جدید را ببندند و تا نزدیک امتحانات نهایی، ورودیهای اطلاعاتی جدید نداشته باشند.
وی بیان کرد: افراد کنکوری باید خود را به مطالبی که خواندهاند، قانع کنند و به فکر کسب اطلاعات جدید نباشند چرا که این اطلاعات جدید ممکن است اطلاعات قبلی را با مشکل روبرو کند و داوطلبان از اواسط اردیبهشت به بعد نباید هیچ گونه اطلاعات ورودی جدیدی داشته باشند.
قربانی ادامه داد: دانش آموزی که فشار روانی زیادی را تحمل میکند دیگر نمیتواند مطلب جدیدی را یاد بگیرد، پس افراد باید مطالب جدید را قبل از اردیبهشت ماه فراگیرند و دیگر در فصل امتحانات برای مطالب جدید زمان نگذارند.
این مشاور تحصیلی تصریح کرد: دانش آموزان پایه دوازدهم به دلیل اینکه امتحانات نهایی دارند باید در قدم اول خود را برای امتحاناتآماده کنند؛ این افراد اخیرا درگیر امتحانی به نام امتحان معرفی هستند، امتحان معرفی سیاست مدارس است و صرفا برای آمادگی فرد در امتحانات نهایی است.
وی اظهار کرد: سیاست برخی از مدارس این است که دانش آموز اگر نمره کافی در امتحان معرفی نگیرد، دیگر به امتحان نهایی راه پیدا نخواهند کرد که این سیاست تنها یک صحبت بوده است و بخش نامه آن رد شد.
قربانی ادامه داد: دانش آموزان هر نکتهای که بین درس خواندن خود برای امتحانات نهایی پیدا میکنند، میتوانند آن را علامت گذاری کنند و در زمان جمع بندی تنها این مطالب را بخوانند، این افراد باید از کتابهایی با حجم کم استفاده کنند تا در زمان کوتاه بتوانند درسهای مفید را بخوانند.
این مشاور تحصیلی تشریح کرد: در دوران جمع بندی به هر مطلبی که خوانده شده باید قانع بود و میتوان در این دوران بعضی از مطالب را که مهم است در یک برگه نوشت و در روزهای پایانی این مطالب را خواند؛ مهمترین مسئله در جمع بندی تندخوانی است و باید به دور از هرگونه وسواس و به عقب برگشتن باشد؛ دانش آموزان باید ماهیت مرور و جمع بندی را بدانند و تنها در ۴۵ دقیقه مطالب را جمعبندی کنند.
بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸| ۸ نکته کلیدی و مهم برای موفقیت در کنکور
وی اظهار کرد: اگر کنکوریها خود نمیتوانند جمع بندی را انجام دهند میتوانند از کتابهای کمک آموزشی استفاده کنند که از مطالب جمع بندی استفاده میکنند؛ دانش آموزان معتقدند اگر کنکورهای سالهای قبل را مطالعه کنند تعدادی از سوالات را یاد خواهند گرفت، اما باید گفت در کنکور سوالات تکراری در سالهای قبل نمیآید و این سوالات تنها کمک میکند که واوطلبتا با سوالات استاندارد کنکور آشنا شود.
قربانی گفت: نمی توان گفت در کنکور چند درصد از مطالب پایه دوازدهم میآید برخی از موسسات شایعه میکنند که به طور مثال ۶۰ درصد از مطالب پایه دوازدهم در کنکور میآید که اشتباه است.
این مشاور تحصیلی افزود: هرچه قدر به کنکور نزدیک میشویم باید کتابهای درسی از ما دور شود و مطالعه فقط به برخی از کتابهای خاص محدود شود؛ نکته مهم این است که تا اواخر خرداد حتما باید به نکات و مطالبی که یادداشت کردیم قانع باشیم و دور کتابهای اصلی را خط بکشیم.
انتهای پیام/