به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، علی حسین احدی عالی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل افزود: طرحهای آبیاری تحت فشار در اراضی خرد کشاورزی و در سطح پروژههای ملی و عمومی در حال اجرا بوده و در این زمینه محدودیت اعتباری وجود ندارد و بایستی اراضی مستعد شناسایی و مطالعه گردد.
وی اظهار کرد: تاکنون در حدود یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی خرد کشاورزی شهرستان اردبیل و در یک هزار و ۸۸۵ هکتار از پروژههای ملی اراضی پایاب سد یامچی، سیستم آبیاری تحت فشار اجرا شده و به کشاورزان تحویل داده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل ادامه داد: در سال گذشته، این مدیریت جهت افزایش راندمان آبیاری در سطح مزرعه، اقدام به تشکیل ۳۲ پرونده در سطح ۵۶۵ هکتار نموده که جهت بهره مندی از تسهیلات یارانهای به صندوق حمایت از بخش کشاورزی معرفی شده است.
احدی عالی در خصوص اجرای سیستم آبیاری موسوم به کم فشار نیز گفت: تاکنون سیستم آبیاری کم فشار درسطحی معادل ۹ هزار و ۶۱۰ هکتار از روستاهای تابعه این شهرستان اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه راندمان آبیاری در بخش کشاورزی به روش سنتی حدود ۴۰ درصد میباشد افزود: اجرای سامانههای نوین آبیاری به منظور استفاده بهینه از منابع آب موجود و مقابله با خشکسالی و افزایش راندمان آبیاری به میزان ۷۵ درصد در روش آبیاری بارانی و ۹۰ درصد در روش قطرهای، کاهش هزینههای آبیاری، سهولت انجام عملیات زراعی، مقابله با علفهای هرز مزرعه، جلوگیری از فرسایش خاک و زهدار شدن اراضی و نهایتا افزایش محصول در واحد سطح به کشاورزان توصیه میگردد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل یادآور شد: کشاورزان محترم میتوانند جهت اجرای سیستم آبیاری تحت فشار و کم فشار به مراکز جهاد کشاورزی حوزه روستای خود مراجعه نموده و نسبت به تکمیل فرم تقاضا نامه وسایر مدارک مورد نیاز جهت تکمیل پرونده اقدام نمایند.
احدی عالی اظهار کرد: استقبال کشاورزان از این طرح و استفاده از آن در اراضی کشاورزی منجر به بهره برداری صحیح از منابع آبی و تاثیر مستقیم در افزایش تولیدات کشاورزی و تحقق اهداف اصلی تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری میگردد.
انتهای پیام/ح