داود قاسملو معاون بهره وری اقتصادی اداره کل
اوقاف و امور خیریه استان زنجان، درگفتگو با خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،گفت:اجرای پروژه Gis تمامی بقاع متبرکه امامزادگان استان زنجان از برنامههای معاونت بهره وری اداره اوقاف و امور خیریه این استان، برای اولین بار است که اجرا میشود.
وی افزود:جهت اجرای پروژه Gis بقاع متبرکه در بازدید میدانی رقبات و کنترل موردی نقاط برداشت شده و نقشههای تهیه شده توسط تیم نقشه برداری شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه با تلاشها و پیگیریهای مدیریت اوقاف و امورخیریه استان پروژه Gis امامزادگان اجرایی شد افزود: عملیات نقشه برداری رقبات نیز در حال پیگیری است.
گفتنی است، در استان زنجان به استناد اطلاعات سامانه جامع، تعداد ۱۳۲ بقعه متبرکه وجود داشته که ۱۳۲ امامزاده در آنها مدفون هستند و آستان مقدس امامزادگان همواره پذیرای زائران و عاشقان خاندان امامت و ولایت است.
قاسملو خاطر نشان کرد: سازمان اوقاف در زمینه احیاء و بهره وری از موقوفات و تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، از سیستم نوین مدیریت اطلاعات بهره برده است که بازدهی مفید و موثری را در پی داشته است.
وی توضیح داد: به همین منظور پیاده سازی جی آی اس به عنوان یکی از سامانههای پیشرفته مدیریت سیستمهای اطلاعات مکانی و جغرافیایی در اولویت اصلی سازمان قرار گرفته است و در این راستا با توجه به مکان محور بودن داراییهای سازمان، وجود اطلاعات مکانی و توصیفی دقیق از وضعیت رقبات کشور در یک پایگاه داده جامع در دستور کار قرار دارد.
مهندس قاسملو با اشاره به مدیریت سازمان اوقاف بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار رقبه در کشور تأکید کرد: با استفاده از جی آی اس میتوان میزان مساحت واگذار شده از رقبات که توسط سایر سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی تصرف شده است را به طور دقیق مشخص کرد.
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه در پایان، اجتناب از هزینههای اضافی و احقاق حقوق موقوفات را از مزیتهای مهم جی آی اس بشمار آورد و متذکر شد: با استفاده از تحلیل دادههای این سیستم مانند مکان یا بی اماکن و عوارض مختلف، شناسایی رقبات، تسهیل و نشان دادن آنها بر روی نقشههای موجود میتوان از تحمیل هزینههای اضافی بر دوش سازمان اوقاف و امور خیریه جلوگیری کرد.
انتهای پیام/ن
تعداد ۱۳۲ بقعه متبرکه در استان زنجان وجود دارد