به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،خانه انصاری این شهر از قدیمیترین خانههایی است که در کوچهای به همین نام در میدان "گول اوستو" از بدرالملوک انصاری، همسر سیفالله خان انصاری به یادگار مانده است و بنای آن مربوط به دوره قاجار و متعلق به بابک جعفری است که بعدها به دختر وی رسید و با توجه به کتیبههایی که در کاشیهای تزئینی خانه وجود دارد و مصالحی که در این بنا بهکاررفته شده، خانه بین ۱۳۳۰ و ۱۳۳۴ هجری شمسی، اواخر دوران قاجار ساختهشده است.
این خانه در خیابان مدنی دو واقعشده است و مصالح بهکار رفته خانه انصاری نیز از سنگ و آجر، خشت و چینه، سقف پوشش چوبی و اندود گچ و تخته پوش است و پشتبام با اندود کاه و گل، عایقکاری شده و نمای بیرونی این ساختمان با با قاببندی و آجرهای لعابدار فیروزهای و کاشیهای هفت رنگ تزئین شده و جذابیت چشمگیری را به آن بخشیده است.
این خانه هم اینک در تملک و اختیار اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی است.
مدیرکل آموزشوپرورش آذربایجان غربی با اشاره به آخرین وضعیت ساختمان تاریخی خانه انصاری این شهر، بیان میکند: بخش پیشین خانه انصاری شامل زیرزمین و سالن و اتاقهای همجوار و محوطه است و این بخش با هزینه کرد اساسی در جریان همکاری آموزشوپرورش و اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی تعمیر و تجهیز شده و مشکلی ندارد.
ابراهیم محمدی تصریح میکند: تلاش بر این است که برای محوطه پشتی نیز با همکاری نهادهای آموزش و پرورش، شهرداری ارومیه و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در سال ۹۸ یک باغ ایرانی طراحی کنیم.
وی درباره وضعیت کنونی این ساختمان افزود: در حال حاضر این مکان کانون فرهنگی_تربیتی است و جوانان و نوجوانان در این مکان فعالیت فرهنگی دارند.
محمدی با اشاره به اینکه این ساختمان وقف اختصاصی آموزشوپرورش است تاکید میکند: مدارس تاریخی نیاز به توجه بیشتری دارد و باید اعتبار خوبی به آن تخصیص داده شود و برای مرمت این خانه از طریق اعتبارات ملی و استانی تاکنون ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به مرمت و بازسازی خانه تاریخی انصاری ارومیه میافزاید: ورودی بنا از جبهه شمالی به حیاط چهارگوش است و در دو طبقه رو به شمال ساختهشده است، فرم پنجرههای چوبی اشکوب اول چهار گوش و در طبقه دوم قوس رومی بوده و این خانه تاریخی در سال ۸۳ بازسازیشده است.
جلیل جباری میافزاید: از مدتها پیش از آموزشوپرورش درخواست شده است تا این ملک را در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی بگذارد تا ظرفیتهای گردشگرپذیری آن احیا شده و استفاده مطلوبتری از آن به عمل آید، اما این درخواست تا کنون به سرانجامی نرسیده است.
منبع تسنیم
انتهای پیام / ا