به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد، سید راشد جزایری رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به مناسبت
هفته سلامت، با بیان اینکه ایران جزء ۱۰ کشور نخست حادثه خیز در دنیاست گفت: ۹۷ درصد کشور در معرض تهدید حدود ۲۶ نوع مخاطره طبیعی قرار دارد.
وی افزود: طی سال گذشته حدود ۱۵ هزار و ۲۷۰ مخاطره در کشور رخ داد که ۲۴۰ مورد آن در چهارمحال و بختیاری بود.
جزایری اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری با وسعت ۱۶ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع و جمعیت ۹۴۸ هزار نفر، به دلیل شرایط اقلیمی خاص، از پرمخاطرهترین استانها و در رتبه ۲۱ کشور قرار دارد.
وی اضافه کرد: تصادفات جادهای از مهمترین مخاطرات سلامتی و عوامل مرگ و میر در کشور و چهارمحال و بختیاری است که سال گذشته ۲۱۱ مورد تلفات در این استان بر جای گذاشت.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در سال ۹۷ همچنین ۵۷۸ نفر در چهارمحال و بختیاری بر اثر تنفس گاز مونوکسید کربن راهی بیمارستانها شدند که هفت نفر آنان فوت کردند.
جزایری، آموزش و توسعه خدمات سلامت را از مؤثرترین راهکارهای کاهش مخاطرات بیان کرد و افزود: در همین راستا طرح تشکیل پرونده الکترونیک سلامت تا پایان بهار امسال، به صورت کامل در استان اجرا میشود.
وی با بیان استمرار طرح پزشک خانواده در چهارمحال و بختیاری، اضافه کرد: هم اکنون تمامی مراکز خدمات جامع سلامت در استان تحت پوشش این برنامه هستند.
جزایری یادآور شد: همزمان با هفته سلامت امسال، سه مرکز خدمات جامع سلامت و یک خانه بهداشت در لردگان، سه مرکز خدمات جامع سلامت در بروجن، یک مرکز خدمات جامع سلامت در شهرکرد و تعدادی خانه بهداشت در دیگر نقاط استان افتتاح خواهد شد.
به گفته وی؛ کمپین شهروند سالم نیز برای آموزش خود مراقبتی در حاشیه شهرها و پارکها در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد راه اندازی شده است تا افراد، اطلاعات لازم برای حفظ و ارتقای سلامت را از مراکز خدمات بهداشتی و درمانی دریافت کنند.
اول تا هفتم اردیبهشت به عنوان «هفته سلامت» نامگذاری شده است و برنامههای امسال این هفته، با شعار «مراقبتهای اولیه بهداشتی راهی به سوی پوشش همگانی سلامت» اجرا میشود.
انتهای پیام/ز
تمامی مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش پزشک خانواده