نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: گردشگری مهم‌ترین عامل شکوفایی تمدن اسلامی است.

گردشگری مهم‌ترین عامل شکوفایی تمدن اسلامی است‌به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،حجت الاسلام آل هاشم نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی در نخستین همایش بین المللی فقه گردشگری با بیان این‌که همایش فقه گردشگری همایشی نو و ابتکاری کم نظیر است، گفت: کشور‌های اسلامی نیز باید از ظرفیت‌های گردشگری استفاده کنند، لازم است متولیان سازمان گردشگری براساس تحقیقات از ظرفیت‌های موجود و دستاورد‌های علمی این همایش برای برنامه ریزی و اجرایی کردن سیاست‌های درآمدزا در زمینه‌ی گردشگری حلال بهره ببرند.

وی با اشاره به اهمیت پرداخت مراکز علمی حوزوی، دانشگاهی و نخبگان به مسئله‌ی تخصصی فقه مضاعف به ویژه موضوع گردشگری، اظهار کرد: سیر و سفر یکی از مهم‌ترین عوامل شکوفایی تمدن اسلامی بود که در گذشته به دلیل فراگیری علم و دانش انجام می‌شد، در قدیم حتی مسافرت به کشور‌های غیرمسلمان نیز مطرح بود به طوری‌که پیامبر اعظم اسلام (ص) در این رابطه فرمودند؛ علم را جستجو کنید حتی اگر در چین باشد.

وی افزود: زمانی که اروپا در قرون وسطا یعنی از قرن پنجم تا ۱۵ میلادی گرفتار جنون علمی و عقلی شده بود، مسلمانان به سوی ترویج علم و پژوهش و نهضت ترجمه گام نهاده و خلا علمی جهان را پر کردند و تمدن درخشان اسلامی را بنا کرده و به جهان عرضه کردند، برخلاف بسیاری از کشور‌ها که با احداث دیوار و دروازه مانع سفر ملل می‌شدند.

نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: اسلام مسلمانان را به گردش و سفر دعوت و به تفکر و عبرت از سرنوشت فرمانروایان طغیان گر در تاریخ تشویق کرده است.

وی با اشاره به بهره گیری از سیره‌ی علمی و عملی معصومین که علاوه بر سلوک معنوی، حاوی غنی‌ترین مسائل و راه حل‌های راهبردی در جهت بهبود معیشت مسلمین است، گفت: مولای متقیان علی (ع) می‌فرمایند؛ از شهری به شهری از کشوری به کشوری دیگر نمی‌روم مگر برای سه چیز که آن ساماندهی امور معیشت، گام نهادن در اصلاح آخرت و برخورداری از لذت تفریح حلال است.

وی با اشاره به پیشینه‌ی تاریخی مسلمانان در جذب گردشگر، ادامه داد: روش شناخت تاریخ بر محور توحید در قرآن کریم بر روی دو پایه استوار است که یکی از آن‌ها مشاهدات عینی است، اگر ملت‌ها و دولت‌های اسلامی از ظرفیت‌های تاریخی گردشگری استفاده نکنند، همین ظرفیت‌ها هم به مرور زمان از دست خواهد رفت.

وی با تاکید بر اهمیت نگهداری و حفط آثار تاریخی، افزود: حفظ کتاب‌ها و آثار علمی از اهمیت زیادی برخوردار است، معتقدم می‌توان این آثار را با استفاده از رسانه به ملت‌های جهان معرفی کرد و با ایجاد زیرساخت‌های حقوقی و سیاسی و اجتماعی برای جذب گردشگران گام موثری در این مسیر برداشت.

حجت الاسلام آل هاشم با بیان این‌که در حوزه فرهنگی و هنری اسلامی، حج، بزرگ‌ترین انگیزه‌ی جهانگردی و سفر در دنیای اسلام است، افزود: در هیچ دین دیگری، سفری مانند سفر حج وجود ندارد، حج یکی از واجبات اسلام بوده که بر محور سیر و گردشگری نهاده شده است.

وی ادامه داد: حج مجمع منحصر بفرد مسلمانان عالم است، زمانی که هزاران مسلمان از نژاد‌های مختلف، هم کیشان خود را در آن همایش بزرگ دینی ملاقات می‌کنند بیشتر با دنیای بزرگ اسلام آشنا می‌شوند و فرصت‌های فراوانی برای تبادل نظر و نقل تجربه‌ها و انتشار فرهنگ اسلامی در اختیار آن‌ها قرار می‎گیرد.

وی با بیان این‌که گردشگری سومین صنعت درآمدزای جهان پس از نفت و خودرو سازی است، گفت: کشور‌های غیرمسلمان مانند تایلند و ژاپن فعالیت چشم‌گیری در حوزه گردشگری و گردشگری حلال دارند و از این طریق درآمد بالایی کسب می‌کنند.

نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: امروز شاهد مشارکت فعال اساتید و دانشجویان جامعه المصطفی در این همایش هستیم، امیدوارم از نتایج و برکات آن بهره‌ی کافی را در ارتباط با گردشگری ببریم.

 

انتهای پیام/ش

برگزاری همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار