به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، روح الله سرگزی معاون دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در محل اتصال رودخانه نیاتک به پل نیاتک در مسیر زابل - هیرمند دایک این رودخانه در ضلع غربی از ۲۹ فروردین ماه در اثر سیلاب تخریب شد.
وی افزود: این مشکل سبب آبگرفتگی ۱۲ روستا شده بود که همچنان ۹ روستا درگیر سیلاب هستند.
معاون دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: با تلاش شبانه روزی همه مردم و مسوولان بعد از چهار روز این دایک ترمیم و آب به مسیر تالاب بین المللی هامون هدایت شد.
وی با بیان اینکه اکنون ۹ روستای هیرمند درگیر آبگرفتگی است، گفت: با توجه به احتمال تخریب برخی از منازل روستاییان برآورد خسارتها در دستور کارشناسان بنیاد مسکن قرار دارد.
سرگزی افزود: تمام سیل زدگان روستاهای درگیر سیلاب هیرمند در جای امن پناه داده شدند.
وی اظهار کرد: همچنان پنج مسیر هیرمند مسدود است و تلاش راهداران برای بازگشایی آنها به طور شبانه روزی ادامه دارد.
وی گفت: از روز گذشته تاکنون علاوه بر بارندگی شاهد توفان شدید گرد و خاک در سیستان هستیم به طوری که میزان ذرات معلق هوای زابل به ۲ هزار و ۹۵۷ میکروگرم بر متر معکب معادل ۲۱ برابر حد مجاز رسید.
معاون مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از روز گذشته شاهد کاهش ورودی آب سیلاب کشور افغانستان به منطقه سیستان هستیم.
سیلابهای غیر قابل کنترل افغانستان از اواخر اسفند سال گذشته در منطقه سیستان جاری شده است.
این سیلابها پس از بارندگیهای هفته گذشته در حوضه آبریز رودخانه هیرمند و آب شدن برفهای کوههای هندوکش در بالا دست این رودخانه از جمعه شب سیلاب شدت بیشتری گرفته است.
منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده و با ولایت نیمروز افغانستان هم مرز است.
انتهای پیام /پ