به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سفر به فضا با مشکلات و موانعی متعدد برای فضانوردان همراه خواهد بود؛ تغییر در خواب و خوراک و نوع پوشش تنها بخشی از اختلالاتی است که پیش روی یک فضانورد خواهد بود، در واقع فضانوردان هرگز نمیتوانند آنطور که روی زمین زندگی میکردهاند، در فضا زندگی کنند.
در این خبر بخشی از زندگی فضانوردان در فضا و سختیهایی که آنها تحمل میشود را برایتان خواهیم گفت:
به دلیل عدم وجود جاذبه در فضا، خواب فضانوردان به درستی صورت نمیگیرد؛ در واقع شاید به صورت میانگین یک فضانورد بتواند به سختی خواب ۳۰ تا ۶۰ دقیقهای در فضا داشته باشد.
آب در فضا معلق میماند؛ اختلالی که در اثر فقدان جاذبه رخ میدهد و باعث میشود تا فضانوردان نتوانند به راحتی دوش بگیرند،از این رو فضانوردان مجبور هستند یک حوله را خیس کرده و به بدن خود بمالند تا تمیز شوند، البته گاهی اوقات با پر کردن یک بسته پلاستیکی و فرو رفتن داخل آن حمام میکنند.
یکی از مشکلاتی که فضانوردان با آن مواجه هستند خراب شدن لباسهاست؛ لباس فضانوردان هر روز دچار تغییر میشود و برای روز بعد قابل استفاده نخواهد بود، به همین دلیل است که برای فضانوردان لباسهایی مخصوص طراحی میشود. این لباس باید با انعطافپذیری بالا برای قرار دادن فرد در جو منظومه شمسی مناسب باشد، همچنین بدن را در برابر جو زمین و فشارهایی که ممکن است وارد شود در امان نگه دارد.
جالب است بدانید برای پوشیدن لباس فضانوردی باید ۲۵ مرحله را گذراند تا در نهایت لباس ۱۳ لایهای و ۱۲۷ کیلوگرمی را به تن کرد.
هر یک از فضانوردان باید پنج ماه قبل از آن که سفر خود را آغاز کنند غذای سفر خود را آماده کرده و همراه خود به فضا ببرند. آنها باید روزانه سه وعده غذایی را به همراه ۲ وعده غذای ضروری را در بستهبندیهایی کاملاً مخصوص قرار داده و با خود با فضا ببرند.
سفر به فضا سبب ضعیف شدن ماهیچههای بدن فضانوردان و از بین رفتن استخوانهای آنان میشود و بر همین اساس فضانوردانی که میخواهند سلامت بدنشان را حفظ کنند باید روزانه ۲ و نیم ساعت از وسایل ورزشی داخل فضاپیما استفاده کنند؛ تردمیل، دوچرخه ثابت و سایر وسایل ورزشی از جمله دستگاههایی هستند که برای کمک به فضانوردان در فضاپیما قرار گرفتهاند.
اما شاید برای همه سئوال باشد که فضانوردان چگونه به سرویس بهداشتی میروند، باید بدانید که در فضاپیماها محلی برای سرویس بهداشتی قرار گرفته است، در این محفظه به جای آن که سیفون آبی وجود داشته باشد سیفونی بادی قرار گرفته است.
در پایان خوب است بدانید که فضانوردان برای گذراندن اوقات فراغت خود نمیتوانند به پارک یا سینما بروند و تنها کاری که از دستشان بر میآید دیدن تلویزیون، کار کردن با رایانه و خواندن کتاب است.
انتهای پیام/
نمیرود بلکه بخاطر شرایطی که در فضا داشته نمی تواند به خوبی راه برود
و آمادگی بدنی لازم را ندارند به همین دلیل یک مدت که به قدرت بدنی
خود فرد مربوط است ورزش های لازمه را انجام میدهند تا دوباره بتوانند
راه بروند .
باتشکر
تفریحاتم از اینا کمتره و فقط به فکر کردن و تنهایی در اتاقم محدود میشه
وقتی به جا سخن نگویی مضحک می شود. این جا جایش نیست.