مسئولان و رؤسای اتحادیه‌ها درباره طرح ضیافت در ماه رمضان به شرح جزئیاتی پرداختند.

جزئیات طرح ضیافت/ کالاهای پرتقاضا در ماه رمضان با قیمت مصوب عرضه خواهند شدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ماه مبارک رمضان در پیش است و این ماه از ایام بالا رفتن تقاضا در برخی کالا‌ها و اقلام است. به همین منظور هر سال طرح‌های ویژه‌ای برای تأمین کالا در این ماه اجرا می‌شود تا تقاضای مورد نیاز در بازار بدون پاسخ نباشد. برگزاری نمایشگاه‌ها، عرضه مستقیم کالا، تشدید نظارت‌ها و اجرای برنامه‌های منطقه‌ای و استانی از جمله طرح‌هایی هستند که در قالب آن‌ها سیاستگذاران تلاش دارند کالا‌های پرمصرف در این ماه به‌خاطر افزایش تقاضا با بالا رفتن قیمت همراه نباشد. طرح ضیافت چند سالی است به‌همین منظور در سراسر کشور به اجرا گذاشته می‌شود.

به گفته مسئولان تنظیم بازار امسال هم طرح ضیافت در ماه رمضان برقرار است. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و سیاست‌های جدید تأمین و واردات کالا‌های اساسی با ارز دولتی یا ارز‌های دیگر، اما مسئولان ستاد تنظیم بازار تأکید می‌کنند «با تصمیماتی که در این ستاد گرفته شده هیچ نگرانی از بابت افزایش قیمت‌ها وجود ندارد و عرضه کالا‌های پرتقاضا با قیمت مصوب به همه استان‌ها ابلاغ شده است.»

عرضه مستقیم کالا به جای نمایشگاه

علی عوض‌پور، دبیرکل اتاق اصناف در خصوص برنامه‌های طرح ضیافت در ماه رمضان گفت: تا این لحظه تصمیمی برای برگزاری نمایشگاه اتخاذ نشده، اما افزایش فروش فوق‌العاده و عرضه مستقیم کالا‌های پرتقاضا در این ماه در ستاد تنظیم بازار به تصویب رسیده و به استان‌ها ابلاغ شده است. تشدید بازرسی‌ها و نرخ‌گذاری اقلام پرمصرف از دیگر مصوبات ستاد تنظیم بازار است که عوض‌پور به آن‌ها اشاره کرد. برنامه دیگری که برای جلوگیری از افزایش قیمت اجرا می‌شود تأمین مواد اولیه کالا‌های اساسی و پرتقاضا در این ماه است که به گفته دبیرکل اتاق اصناف با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شده است.

دبیرکل اتاق اصناف افزود: شکر، آرد و روغن در اولویت تأمین قرار دارند و برای آن‌ها «سهمیه خاص» در تمام استان‌ها در نظرگرفته شده و این سهمیه در حال عرضه است. دبیرکل اتاق اصناف تأکید کرد: کالا‌های اساسی همچنان با نرخ مصوب عرضه می‌شود و کالا‌هایی مانند روغن، آرد، شیرینی جات، زولبیا و بامیه و... با قیمت مصوب و با نظارت بیشتر در بازار عرضه می‌شود.

افزایش قیمت نداریم

عوض‌پور گفت: برای عرضه کالای مرغوب با نرخ مصوب تشکل‌های مختلف در حالت آماده باش قرار دارند و با مصوبه ستاد تنظیم بازار افزایش قیمتی در هیچ کالایی نداریم و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی کالا‌ها تأمین و در تمام استان‌ها در حال عرضه است.

قیمت‌های مصوب و تخفیفی

مجید حسنی مقدم، معاون دفتر تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی نیز در خصوص تصمیمات ستاد تنظیم بازار برای تأمین و عرضه کالا در ماه رمضان گفت: براساس این تصمیمات برخی کالا‌ها با قیمت مصوب و برخی کالا‌ها با تخفیف قیمتی در استان‌ها عرضه می‌شود. حسنی مقدم افزود: طرح ضیافت مانند سال گذشته در حال اجراست که در این طرح شکر، روغن، گوشت قرمز، مرغ و برنج با قیمت مصوب دولتی به فروش خواهد رسید وکالا‌ها در فروشگاه‌های زنجیره ای، تعاونی‌ها، اتحادیه‌ها، فروشگاه‌های سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها به‌صورت مستقیم عرضه می‌شود.

به گفته حسنی مقدم؛ برای برخی کالا‌های دیگر که در ماه رمضان تقاضای مصرفی بالاتری دارد تخفیف قیمت در نظر گرفته شده است؛ به‌طور مثال برای جلوگیری از افزایش قیمت خرما، با تمهیداتی تولیدکنندگان را به‌صورت مستقیم به عرضه‌کنندگان خرما در استان‌های دیگر متصل می‌کنیم و، چون خرما جزو کالا‌های استراتژیک نیست ما آن را ذخیره نمی‌کنیم، اما عرضه مستقیم خرما در میادین میوه و تره بار در ماه رمضان انجام می‌گیرد.

صادرات علت افزایش قیمت خرما

محسن رشید فرخی، رئیس انجمن تولید خرما با اشاره به اینکه تقاضا برای خرما در ماه رمضان با ماه‌های دیگر متفاوت است به «ایران» گفت: همیشه بازارتابع عرضه و تقاضا است، با افزایش قیمت ارز صادرات خرما نیزمانند بسیاری محصولات دیگر بیشتر شد به همین دلیل تعادل بازار دستخوش تغییر شد و محصول خرما در بازارکمبود داشت و افزایش قیمت را شاهد بودیم.

اما هرسال ۱۵ روز قبل از آغاز ماه رمضان و افزایش تقاضای داخلی، صادرات کم می‌شود در حال حاضر نیزکمبودی برای تقاضای ماه رمضان نداریم و کمبود در بازار نسبت به سال قبل حدود ۱۰ درصد است. فرخی با اشاره به تولید خرما در ۶ استان کشورگفت: سیل خوزستان قطعاً در کاهش تولید مؤثر است، اما بیشترین خرما در استان‌های کرمان و سیستان وبلوچستان تولید می‌شود و به همین دلیل نگرانی ازکمبود شدید نداریم. به گفته رشید فرخی در حال حاضر قیمت هرکیلو خرمای مضافتی مرغوب که بیشترین متقاضی را دارد در بم حدود ۲۵ هزار تومان است که هزینه‌های تولید حمل و نقل وبسته‌بندی به آن اضافه و در بازار عرضه می‌شود.

کمبودی در بازار نداریم

قاسم علی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران در خصوص وضعیت بازار در آستانه ماه رمضان گفت: هیچ کمبودی در عرضه کالا نداریم و کالا‌های مورد نیاز در این ماه به وفور در بازار وجود دارد. او گفت: هیچ گونه مجوز افزایش قیمتی در ماه رمضان داده نشده و با توجه به اینکه مواد اولیه مورد نیاز ازچند ماه قبل تهیه شده افزایش قیمت‌ها به بهانه افزایش حقوق یا احتمالاً افزایش قیمت دلار غیرقانونی است.

عرضه مرغ با قیمت مصوب

محمد علی کمالی، رئیس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از آماگی تولیدکنندگان برای تأمین مرغ ماه رمضان خبرداد و گفت: باتوجه به ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام و جوجه‌ریزی مناسب در واحد‌های مرغداری عرضه مرغ هیچ مشکلی ندارد. کمالی، نگرانی تولید‌کنندگان را وضعیت پیچیده تأمین نهاده‌ها عنوان کرد که به گفته او بالاترازقیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست آن‌ها می‌رسد. او با اشاره به افزایش هزینه‌های تولید قیمت ۱۱ هزارو ۵۰۰ تومان مصوب برای هرکیلو مرغ را برای تولیدکنندگان مناسب ندانست، اما تأکید کرد در ماه رمضان افزایش قیمت مرغ نداریم.

تقاضا برای افزایش قیمت حلیم و زولبیا

حلیم، آش رشته و زولبیا و بامیه در ماه رمضان افزایش تقاضای بالایی دارند. رؤسای اتحادیه‌های شیرینی و حلیم و غذا‌های سنتی از ارائه درخواست خود به دفتراصناف برای افزایش قیمت تا ۲۰ درصدی این کالا‌ها خبر دادند. حسین محمدی رئیس اتحادیه حلیم، کباب و غذا‌های سنتی در این خصوص به «ایران» گفت:، چون حلیم با گوشت گرم طبخ می‌شود و با توجه به افزایش قیمت گوشت ما نیز درخواست افزایش قیمت در ماه رمضان را به اتاق اصناف ارائه کرده‌ایم. با توجه به تصمیم ستاد تنظیم بازار برای تأمین و عرضه آرد، شکر و روغن با قیمت مصوب و کمتراز قیمت بازار، به نظر می‌رسد درخواست افزایش قیمت برای زولبیا درخواستی منطقی نیست.

منبع:ایران

انتهای پیام/

عرضه کالاهای پرتقاضا در ماه رمضان با قیمت مصوب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار