به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، امامعلیپور در نشست خبری هفته سراهای دانشجویی که با شعار «سراهای دانشجویی، عرضه نوآوری، مهارت محوری و رونق تولیدات دانشجویی» در دانشگاه تبریز برگزار شد، با بیان اینکه صددرصد متقاضیان خوابگاه در دانشگاه تبریز، اسکان شده است افزود: وظیفه ما تامین خوابگاه ۶۰ درصد از دانشجویان روزانه است، اما در این دانشگاه، کل دانشجویان متقاضی روزانه و شبانه اسکان داده شدند.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز ساماندهی خوابگاههای دولتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: مجتمع خوابگاهی شهرک امام یکی از بزرگترین مجتمعهای خوابگاهی دانشجویان کشور است که با اصلاح و تعمیرات، به روزرسانی شدند و خدمات بهتری به دانشجویان داده شد.
وی در مورد ساماندهی خوابگاههای غیر دولتی هم تاکید کرد: صدور مجوز و ساماندهی خوابگاهها قبلا زیر نظر اتحادیه رستوران داران و کبابیها بود! ولی بعدها از طریق کمیسیون دانشجویی این امور به دانشگاه تبریز واگذار شد که در این مدت مجوز ۴۰ خوابگاه خودگردان صادر شد ضمن اینکه نظارت بر خوابگاههای دولتی و غیر دولتی با حساسیت بیشتری دنبال میشود.
امامعلیپور در ادامه، تغذیه دانشجویان را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: در صبحانه ۳ هزار تومان و در ناهار و شام ۶ هزار تومان یارانه و سوبسیت پرداخت میشود که بالاترین رقم یارانه در بین دانشگاههای کشور است. اکنون روزانه ۱۲ هزار پرس غذا در صبحانه، نهار و شام برای دانشجویان تهیه و توزیع میشود که ۵۵ درصد از سرو غذا در رستورانهای آزاد دانشگاه است.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز از اجرای طرح تاک «تنوع، انتخاب و کیفیت» در دانشگاه تبریز خبر داد و گفت: در کشور در این زمینه رتبه اول را داریم و تنوع غذایی را از دو نوع به ۴۰ نوع رسانده ایم. استفاده از سیستم بخار و فر کامل در رستورانهای دانشجویی به زودی آغاز میشود که این اقدام برای حفظ ارزش غذایی بسیار موثر است چراکه از پخت مستقیم و مصرف حجم بالای روغن خودداری شده و ۹۵ درصد صرفه جویی دارد که از تابستان وارد چرخه مصرف میشود. برای این سیستم ۳.۵ میلیارد در سلف دولتی هزینه شده است و فقط سلف آزاد مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه برای خوابگاه، وام و تغذیه دانشجویان نیاز به حضور فیزیکی ندارد، ابراز داشت: با راه اندازی سامانه «سما»، دانشجو پس از آغاز ترم و یا پذیرش در دانشگاه، میتواند از منزل خود و از طریق اینترنت خوابگاه و تغذیه را انتخاب کند.
امامعلی پور از راه اندازی اداره دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه تبریز خبر داد و گفت: اکنون بیش از ۲۰۰ نفر دانشجوی غیر ایرانی از عراق، سوریه، ترکیه، یمن، آذربایجان، قزاقستان و... داریم که برنامه ما رسیدن به ۱۰۰۰ دانشجوی خارجی است. با مشارکت جامعه المصطفی که طلاب خارجی در حال تحصیل هستند، مسابقات ورزشی دانشجویان غیر ایرانی راه اندازی شد و دستاوردهای خوبی دراین زمینه داشتیم.
وی با اشاره به ضرورت راه اندازی امور کنسولی دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه تبریز، گفت: امور کنسولی به زودی راه اندازی میشود ضمن اینکه مرکز آموزش زبان فارسی هم برای این دانشجویان خارجی به زودی راه اندازی شده و نواقص موجود در این حوزه برطرف میشود.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز در مورد تعداد اساتید و دانشجویان مبادله شده با برخی کشورها، گفت: دانشگاه تبریز با قبرس، فرانسه، آلمان و ترکیه وجود دارد که معاونت آموزش میتواند آمار دقیقی از این حوزه ارائه دهد.
امامعلی پور با اشاره به اینکه بیش از ۲۴ هزار دانشجو در مقاطع مختلف در دانشگاه تبریز در حال تحصیل هستند، اظهار داشت: بیش از ۵۱۰۰ تخت، ظرفیت خوابگاههای دولتی دانشگاه تبریز است که تمام دانشجویان متقاضی روزانه و شبانه اسکان داده شدند.
انتهای پیام/ش