استاندار سمنان گفت: امسال سال انتخابات است و شوراهای اسلامی شهر و روستا نیاز است تا کمک نمایند با حضور پر شور و حماسی و مشارکت فعال مردم در پای صندوق ها حماسه ای دیگر رخ دهد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ،علیرضا آشناگر استاندار سمنان در همایش روز ملی شوراها گفت: شورا، امور شورا و مشورت در آموزه ها دینی ما جایگاه بسیار ویژه ای دارد و در واقع مشورت سیره زندگی پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) بوده است و بایا به طو جدی به این مهم توجه داشته باشیم.
وی افزود: ۹ اصل از اصول قانون اساسی متعلق به امور شورایی است و می توان گفت شوراها در نظام جمهوری اسلامی، دارای جایگاه ویژه قانونی هستند.
استاندار سمنان تصریح کرد: امروز سیر تکاملی بسیار خوبی را در چرخه تصمیم گیری شوراهای اسلامی شهر و روستا شاهد هستیم که می توان گفت به طور محسوسی از میزان خطاها در تصمیم گیری و مصوبات کاسته شده است.
آشناگر ادامه داد: بر اساس گزارش ارائه شده، از تعداد شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان، حدود ۳۹ نفر را بانوان تشکیل می دهند که نیاز است تا این میزان در دوره های آتی افزایش پیدا کند.
وی افزود: ۴۰ درصد از شوراهای اسلامی شهر و روستای استان دارای تحصیلات عالی هستند که می توان گفت ظرفیت و فرصت بسیار خوبی برای نظام تصمیم گیری و مدیریت شهری و روستایی است.
استاندار سمنان به انتخابات پیش روی مجلس در سال جاری هم اشاره کرد و گفت: امسال سال انتخابات است و شوراهای اسلامی شهر و روستا نیاز است تا کمک نمایند با حضور پر شور و حماسی و مشارکت فعال مردم در پای صندوق های رای، شاهد اقتدار بیش از پیش نظام جمهوری اسلامی در عرصه های بین المللی باشیم.
وی ادامه داد: ساختار و قوانینی که مرتبط و متعلق به شوراهای اسلامی هستند، نیاز به بازنگری داشته و باید آسیب ها و آفت هایی که این شوراها را تهدید می کنند، شناسایی شده و برای بهبود این نظام تصمیم گیری، تلاش کنیم. اولین آسیب و آفتی که در نظام شورایی و مدیریت شهری وجود دارد، مقاومت و عدم تمایل دستگاه های اجرایی در واگذاری اختیارات به شوراها است و باید تلاش کنیم تا امور را به مردم واگذار کنیم.
اشناگر تاکید کرد: سیاست زدگی و اختلافاتی که در برخی از شوراها وجود دارد، از دیگر آفت های این نظام تصمیم گیری است، نگاه سیاسی و ورود گروه های سیاسی برای تاثیر گذاری بر روند سیاسی کشور حتما نیاز است، ولی شوراها نباید محلی برای مجادلات سیاسی باشد. تمایلات اعضای شوراها برای ورود به امور اجرایی، یکی دیگر از آفت های این حوزه است و اعضای شوراها باید تلاش کنند تا بهترین عملکرد را در حوزه نظارت بر امور اجرایی و تصمیم گیری داشته باشند.
وی تصریح کرد: تمایل به قانون گریزی، نیز از آفت ها و آسیب های مهم نظام تصمیمگیری است و باید تلاش کنیم تا با ملزمکردن خود به عمل به قانون، در راستای موفقیت و توسعه گام برداریم.
استاندار سمنان ابراز داشت: امیدواریم دستگاه های نظارتی با عملکردی که اخیرا در بررسی و جلوگیری از بروز تخلفات داشتند، بر امور و اقدامات شوراها به دور از مُچ گیری و با هدف شناخت تنگناها و مشکلات و هموار نمودن مسیر برای توسعه و پیشرفت، نظارت داشته باشند.
آشناگر گفت: در خیلی از شهر های کشور، به دلیل نگاه های نادرست اعضای شوراهای اسلامی، تعداد کارکنان شهرداری ها به طور بسیار چشمگیری افزایش یافت که این مهم خوشبختانه در استان سمنان وجود ندارد.
وی در پایان ابراز داشت: شهرداران سعی داشته باشند تا از اعتبارات ارزش افزوده، برای امور و اقدامات عمرانی استفاده کنند، چرا که اینمبالغ برای توسعه و عمران شهری در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام / گ