به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی، گفت : برای تأمین نقدینگی و گردش مالی بانکهای استان مقرر شده بود حساب معادن استان به بانکهای استانی منتقل شود که با پیگیریهای انجام شده، بخشی از حسابهای معدن مس سونگون انتقال یافت.
وی با اشاره به اینکه بانکهای دولتی و خصوصی نیز باید با اعطای تسهیلات از واحدهای تولیدی و صنعتی استان حمایت کنند، گفت: بانکهای دولتی حدود ۸۳ درصد منابع خود را در سطح استان هزینه میکنند، در حالی که این رقم برای بانکهای خصوصی تنها سه درصد است.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه از اختصاص ۱۹ هزار تن سهمیه شکر استان در فروردین ماه امسال خبر داد و گفت: این سهمیه از سوی انجمن صنایع غذایی استان توزیع میشود.
پورمحمدی افزود: این میزان شکر براساس شیوهنامه در بین واحدهای متقاضی توزیع میشود و قرار است ۵۰ هزار تن شکر نیز در اردیبهشت به استان تخصیص یابد.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مشکلات صنعت فرش دستباف در استان، اظهار داشت: با ایجاد زنجیره صنعت فرش از تأمین مواد اولیه تا صادرات، میتوان بخشی از نیازهای مردم مانند گوشت را نیز تأمین کرد.
پورمحمدی با تاکید بر اصلاح ژنتیکی دامهای استان برای تأمین مواد اولیه مرغوب و مطابق با استانداردهای جهانی، گفت: بیش از ۳۰ درصد تولید و صادرات فرش دستباف ایران توسط استان آذربایجان شرقی انجام میشود و حدود ۲۱۵ هزار نفر نیز در این صنعت فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: در کوتاهمدت باید به فکر تأمین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت به ویژه پشم بود و در میان مدت نیز اقدامهای اساسی برای ایجاد واحدهای بزرگ تولید فرش صادراتی انجام داد.
پورمحمدی یادآوری کرد: سرمایهگذاران در صنعت فرش میتوانند با ۲۰ درصد آورده شخصی، از ۸۰ درصد تسهیلات کمبهره برخوردار شوند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر اجرای قانون بیمه قالیبافان در استان تاکید کرد و گفت: اتحادیه فرش باید مسئولیت تأمین بیمه قالیبافانی را که بیمه آنها قطع شده بر عهده بگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه ۵۶۰ واحد تولیدی در بخش صنایع غذایی استان فعالیت دارند، گفت: واحدهای صنایع غذایی استان ماهانه نیاز به ۵۰ هزار تن شکر و ۳۵ هزار تن آرد دارند.
یونس ژائله، با اشاره به مشکلات صنعت فرش دستباف استان، اظهار داشت: پشم تولیدی استان برای تولید فرش با کیفیت مطابق استاندارد جهانی غیرقابل مصرف بوده و کیفیت لازم را ندارد.
وی با بیان اینکه باید هنرصنعت فرش دستباف تبریز به ثبت جهانی برسد تا از کپی شدن آن در بازارهای جهانی جلوگیری کرد، گفت: اتاق بازرگانی از این اقدام و بازاریابی اینترنتی و فروش بینالمللی فرش حمایت میکند.
در این جلسه مشکلات صنعت داروسازی استان مطرح و مقرر شد در جلسهای تخصصی به این مشکلات رسیدگی شود.
تصویب تقویم زمانی برگزاری جلسات شورای گفتگو در سال ۱۳۹۸، ایجاد پنجره واحد تائید خدمات بیمهای در راستای تحقق دولت الکترونیک و بررسی پیشنهاد اصلاح آییننامه اجرایی ماده ۱۰ قانون برنامه ششم توسعه در خصوص پرداخت خسارات تأخیر دیه دیون دولت به پیمانکاران از دیگر مباحث مطرح در این جلسه بود.
انتهای پیام / ا