نخستین بار در استان بوشهر، زادآوری گونه شاه بوف مشاهده و ثبت شد.

شاه بوف در استان بوشهر دیده شدبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: همیاران محلی یک بال جوجه شاه بوف را در حومه باغ‌های منطقه شکار ممنوع شاهزاده ابراهیم- تنگ باهوش دیدند و موضوع را به پاسگاه محیط‌بانی شهید محمدی کلمه اطلاع دادند. بر همین اساس ماموران این پاسگاه در محل حاضر شدند و پس از هشت ساعت انتظار و بررسی این جوجه به علت حضور نیافتن والدین و ضعف جسمانی، برای درمان به نقاهتگاه اداره کل حفاظت محیط زیست منتقل شد.

فرهاد قلی نژاد افزود: جوجه شاه بوف اکنون با رژیم غذایی مناسب در این اداره کل نگهداری می‌شود تا شرایط رهاسازی را به دست آورد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر نیز با اشاره به تجهیز شدن نقاهتگاه این اداره کل گفت: بنابر مقتضیات این اداره کل و آسیب‌هایی که در گونه‌های حیات وحش مشاهده می‌شود، تجهیز و تکمیل این نقاهتگاه درمانی در دستور کار قرار گرفت و این مرکز اولیه در حال تجهیز تکمیل است.

خسرو درویشی افزود: در ۴۰ روز گذشته ۸۲ درصد گونه‌های ارجاع داده شده در این نقاهتگاه نگهداری و درمان شده‌اند.

کارشناس بانک ژن محیط زیست بوشهر نیز در خصوص گونه شاه بوف گفت: شاه بوف با نام علمی: Bubo bubo و نام انگلیسی: Eurasian Eagle-Owl، بزرگترین جغد مقیم ایران، ولی کمیاب است که در گستره وسیعی از کشور پراکنش دارد، اما از آمار و پراکندگی این پرنده ایرانی اطلاع دقیق و درستی در دست نیست.

محمد پاپری زارعی با اشاره به اینکه شاه بوف از گونه‌های حمایت شده است، افزود: این پرنده بدنی حجیم و گوشپر‌هایی بلند دارد. نر و ماده هم شکل و بدون تغییرات فصلی هستند. رنگ پروبال این پرنده در عرض‌های جغرافیایی مختلف از قهوه‌ای تیره تا نخودی روشن تغییر می‌کند. پرنده بالغ با سر و تنه قهوه‌ای تیره با زمینه خرمایی همراه با خط و خال‌های سیاه فراوان قابل تشخیص است. زیرتنه قهوه‌ای نخودی با رگه‌های سیاه ضخیم در سینه دیده می‌شود که در شکم و پهلو‌ها کمتر و نازکتر می‌شود.

وی ادامه داد: زاد آوری این گونه معمولا در فروردین است و دو تا سه و به ندرت یک تا شش تخم بیضی تا نیمه بیضی شکل سفید رنگ و صیقلی می‌گذارد.

این کارشناس محیط زیست بیان کرد: ۳۴ تا ۳۶ روز طول می‌کشد تا جوجه‌ها سر از تخم درآورند. آن‌ها در ۴۲ تا ۷۰ روزگی لانه را ترک کرده، در ۱۰۰ روزگی پرواز می‌کنند و حداکثر در ۱۸۰ روزگی مستقل می‌شوند.

انتهای پیام/ک

گونه شاه بوف در بوشهر دیده شد

 

 

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.