وقف چی گفت: عرضه گسترده گندم در بورس کالا یکی از اقداماتی است که اگر با حمایت همه دستگاه‌ها صورت بگیرد بدون شک علاوه بر تمدید خودکفایی گندم، انگیزه مضاعفی به کشاورزان به منظور تولید بیشتر و با کیفیت‌تر می‌دهد.

علی وقف‌چی، عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی  در گفت‌وگو با خبرنگار   بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به اینکه باید ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا را تسهیل کنیم به. گفت: بورس کالا بهترین بستر برای عرضه محصولات کشاورزی است به طوری که اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های بورس کالا و رفع برخی موانع و مشکلات، عمده محصولات کشاورزی را در این بازار عرضه کنیم به طور یقین شاهد شفافیت در معاملات و حذف واسطه‌ها از این بازار خواهیم بود.


بیشتر بخوانید: لزوم افزایش عرضه کالا‌های اساسی و کشاورزی در بورس کالا 


وی ادامه داد: عرضه گسترده گندم در بورس کالا یکی از اقداماتی است که اگر با حمایت همه دستگاه‌ها صورت بگیرد بدون شک علاوه بر تمدید خودکفایی گندم، انگیزه مضاعفی به کشاورزان به منظور تولید بیشتر و با کیفیت‌تر می‌دهد از این رو رشد عرضه محصولات کشاورزی به خصوص گندم در بورس کالا به اصلاح ساختاری این بخش کمک شایانی می‌کند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل گستره جمعیتی، تولید و همچنین حجم بالای مبادلات، دیگر روش‌های سنتی قابل استفاده نیست باید برای بهبود معاملات و رسیدن سود اصلی به تولیدکننده زمینه عرضه محصولات در بورس را فراهم کنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ادامه داد: سیاست دولت مبنی بر عرضه محصولات در بورس کالا طی چند سال اخیر، با وجود نو بودن این اقدام، ثمرات زیادی را برای کشاورزان و اصلاح ساختاری بخش کشاورزی به همراه داشته و این روند باید تسریع شود؛ در این بین نکته حائز اهمیت، لزوم اطلاع‌رسانی و آموزش درباره مزایای بورس به کشاورزان است.

وقف چی بیان کرد: عرضه گندم در بورس کالا نیز یکی از اقداماتی است که اگر با حمایت همه دستگاه‌ها صورت بگیرد بدون شک علاوه بر تمدید خودکفایی گندم، انگیزه مضاعفی به کشاورزان به منظور تولید بیشتر و با کیفیت‌تر می‌دهد از این رو رشد عرضه محصولات کشاورزی به خصوص گندم در بورس کالا به اصلاح ساختاری این بخش کمک شایانی می‌کند.

وی با بیان اینکه شفافیت آماری در بورس کالا وجود دارد، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در معاملات سنتی محصولات کشاورزی وجود دارد، نداشتن برآوردی از نیاز سالانه محصولات و برنامه‌ریزی برای تولید بوده است که با ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا، این مشکل با توجه به شفافیت آماری موجود در این بورس تا حدود زیادی حل می‌شود.

وقف چی تصریح کرد: از سوی دیگر در بورس کالا به‌دلیل امکان رصد معاملات، نوسانات قیمتی به‌صورت منطقی، به دور از واسطه‌گری و با قابلیت پیش‌بینی رخ می‌دهد که این امر به نفع خریدار، کشاورز و سیاست گذاران اقتصادی در تنظیم بازار خواهد بود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تاکید کرد: به هر میزان که بتوانیم محدودیت‌ها را چه در تقاضا و چه در عرضه حذف کنیم یکی از بهترین و کوتاه‌ترین مسیر‌هایی که می‌توانیم به شکل شفاف محصولات را معامله کنیم، بورس کالا است.

انتهای پیام/

شفافیت آماری در بورس کالا وجود دارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار