به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سالمندی، دوره ای از زندگی برخی افراد است که شاید آن ها را تبدیل کند به یک کودک معصوم و بی دفاع که شدیدا به محبت و رسیدگی نیاز دارند و در صورتی که به این مسائل کم توجهی و یا بی توجهی شود، به شدت شکننده خواهد بود. اما به راستی چطور می توان حق فرزندی را نسبت به والدین سالمند خود ادا کنیم؟
در ادامه باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا راهکارهایی را برای حفظ سلامت پدران و مادران سالمند بیان کند.
سلامت افراد در دوران سالمندی به شدت به مراقبتهای دوران جوانی و میانسالی آنها بستگی دارد و اینگونه بگوییم؛ اگر بخواهیم سلامت سالمندان را تضمین کنیم، باید هم به فکر سلامت جسم آنها باشیم و هم به فکر سلامت روان آنها!
سلامت سالمندان از نظر جسمی را می توان شامل مواردی همچون؛ چکاپهای دورهای برای تشخیص و درمان زودرس بیماریهای احتمالی و مراقبت از آنها در برابر بیماریهایی که به آنها مبتلا هستند، دانست.
این مطلب را از دست ندهید: قابل توجه سالمندان؛ با رفتن به مسافرت چربی خون خود را کنترل کنید
سلامت سالمندان از نظر جسمانی هم به شدت به نوع خودمراقبتی آنها و مراقبتهای اطرافیان از آنها بستگی دارد.
یعنی اگر سلامت سالمندان بخواهد در اولویت بسته سلامتی خانواده قرار بگیرد، باید تمام آیتمهای سلامتی او مانند فشارخون، قند خون و چربی خون به صورت دورهای چک شود.
وقتی از سلامت سالمندان حرف میزنیم، باید وضعیت آنها از نظر بیماریهای شناختی مانند آلزایمر یا زوال عقل را هم در نظر بگیریم.
سلامت سالمندان از نظر وضعیت شناختی، زمانی تأمین میشود که فرد پیش از رسیدن به دوره سالمندی، فعالیتهای مغزی کافی مانند مطالعه، بازی فکری یا یادگیری مداوم را داشته باشد تا مغز او با رسیدن به سنین بالا، تواناییهای بالقوه خود را از دست ندهد.
زمانی که بحث از سلامت سالمندان به میان میآید، بیشتر ما یاد بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی، دیابت یا فشار خون میافتیم، اما بخش بزرگی از سلامت سالمندان به سلامت روان آنها برمیگردد.
حفظ سلامت سالمندان از منظر سلامت روان آنها، گاهی بسیار ساده و تنها وابسته به حفظ روابط عاطفی اطرافیان فرد سالمند با او است.
این مطلب را از دست ندهید: تأمین سلامت سالمندان یکی از مهمترین چالشهای بهداشتی درمانی
اگر فرزندان یا نوهها بخواهند سلامت سالمندان خود را از نظر روانی در منزل تأمین کنند، کافی است که کمی بیشتر به آنها توجه داشته باشند؛ حواسشان به آزمایشهای دورهای آنها باشد؛ حداقل روزی یک بار به آنها سر بزنند؛ با اجازه خودشان و طوریکه حس ترحم به آنها دست ندهد گاهی برایشان غذا درست کنند؛ با آنها به پارک و خرید بروند و خلاصه با همه این کارهای کوچک و ساده، قدم بزرگی در بهبود وضعیت سلامت سالمندان از نظر روانی و البته جسمانی بردارند.
بیشتر بخوانید؛ علائم افسردگی در سالمندان+ اینفوگرافیک
بیشتر بخوانید؛ آرامش روان سالمندان با ورزش
انتهای پیام/