به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، آیین افتتاح دبیرخانه سازمانهای مردم نهاد جوانان عشایر کشور ظهر امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی در یاسوج برگزار شد.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد در این آیین با بیان اینکه دبیرخانه سازمانهای مردمنهاد جوانان عشایر کشور از امروز در یاسوج آغاز به کار میکند، اظهار داشت: هدف اصلی از راهاندازی این دبیرخانه شبکهسازی در حوزه سازمانهای مردم نهاد عشایر کشور است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد هم در این آیین با بیان اینکه جامعه عشایری سومین ساختار اجتماعی ایران و از جوامع ارزشمند کشور است، اظهار داشت: ۱.۲ درصد جمعیت کشور ما را عشایر تشکیل میدهد که این جمعیت سهم بسزایی در اقتصاد کشور دارند.
مجید علیپور با اشاره به اینکه عشایر علاوه بر میراث فرهنگی که برای ما بر جای گذاشتهاند در بعد امنیتی نیز حافظان عرصههای سرزمین ما هستند، افزود: توسعه اکوتوریسم و صنایع دستی عشایر از برنامههای مورد توجه دولت است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: عشایر با دارا بودن ۲۴ میلیون رأس دام کشور، سالیانه بیش از ۲۵ درصد گوشت و شیر کشور را تامین کرده و نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی دارند.
علیپور با بیان اینکه در چند سال گذشته شاهد تحولات عظیمی در حوزه ساختاری عشایر بودیم، عنوان کرد: برای اولین بار عشایر کشور در بیش از ۱۷ ماده و بند قانونی در برنامه ششم توسعه و سایر برنامههای سنواتی دیده شدند که اقدامی تحولگرا در این حوزه بود.
وی بیان کرد: در بخشهای زیرساختی خدمات زیادی به جامعه عشایری ارائه شده، اما در بخشهایی از جمله پوششدهی توسط سازمانهای مردمنهاد ضعف داشتیم که در این زمینه تفاهمنامهای بین وزارت ورزش و جوانان و امور عشایر ایجاد شد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: از سمنها انتظار داریم ورزشها، آداب و فرهنگ و رسوم عشایری که در گذر زمان به فراموشی سپرده شده را احیاء کنند.
علیپور با بیان اینکه این ورزشها و آداب و رسوم را میتوان در سطح ملی و بینالمللی مطرح کرد، ابراز کرد: اگر در زمینه ورزش عشایر کار میشد به دلیل چالاکی و چابکی فرزندان عشایر، قهرمانان زیادی از دل این قشر بیرون میآمد.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی هم در این آیین فرهنگ را زیربنای توسعه دانست و گفت: اگر یک کشور از فرهنگ غنی برخوردار باشد در حوزههای دیگر هم میتواند حرف برای گفتن داشته باشد.
غلاممحمد زارعی افزود: جامعه عشایری زیباترین، پراحساسترین و پرشورترین ساختار اجتماعی و فرهنگی کشور ما محسوب میشود که در طول تاریخ مشحون از رشادت، شجاعت، مهماننوازی و تاریخسازی بوده است.
وی با اشاره به اینکه جوانان در این فرهنگ نقش مهم و ارزندهای داشته و بسیار مستعد و سختکوش هستند، عنوان کرد: جوانان عشایر در دوران جنگ تحمیلی و صحنههای مختلف انقلاب اسلامی فداکاری کردند و امروز هم درحوزه علمی کشور حرف برای گفتن دارند.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جوانان عشایر باید در حوزههای مختلف با بهرهگیری از این فرهنگ نقشآفرینی کنند، گفت: حفظ ساختار عشایری از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی امنیتی لازم و ضروری است.
زارعی با اشاره به اینکه لایحه انتزاع حوزه جوانان از وزارت ورزش و جوانان در دستور کار مجلس قرار گرفته است، ابراز کرد: سازمان جوانان باید به صورت مستقل و با کارکرد منفک از سایر وزارتخانهها به طور مستقیم برای حوزه جوانان برنامهریزی کند.
وی بیان کرد: ترکیب سازمان جوانان با وزارت ورزش سالهاست که برنامهریزی برای حوزه جوانان را مختل کرده است و برای جلوگیری از ادامه اختلال در حوزه برنامهریزی برای جوانان باید تفکیک این حوزه هر چه سریعتر صورت گیرد و من و همکارانم در مجلس شورای اسلامی پای این موضوع خواهیم ایستاد.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی به وضعیت ورزش در کهگیلویه و بویراحمد اشاره داشت و عنوان کرد: در گذشته شرایط حاکم بر فضاهای ورزشی استان بسیار نامناسب بود که از روشهای مختلف برای تحقق این ضرورت تلاش کردیم و امروز سرانه ورزشی استان قابل قبول و مطلوب است.
زارعی ابراز کرد: اگر این تغییر سرانه و احداث فضاهای ورزشی محقق نمیشد امروز جوانان ورزشکار ما در حوزه ملی این همه حرف برای گفتن نداشتند.
وی بیان کرد: به خدمت گرفتن امکانات برای پیشرفت جوانان نه یک ضرورت، بلکه یک واجب است و اگر میخواهیم آینده کشور بهتر شود باید بر روی حوزه جوانان متمرکز شویم.
انتهای پیام/غ