به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما اغلب اوقات مقدار زیادی غذا برای چند روز میپزیم و مجبور میشویم دوباره آنها را گرم کنیم، در نتیجه این کار، بعضی از مواد غذایی ترکیب داخلی خود را از دست میدهند و حتی گاهی سمی میشوند و ممکن است عامل ایجاد سرطان در بدن شوند.
از نظر تغذیهای بهترین شیوه طبخ غذا شیوهای است که به اندازه مصرف یکبار تهیه شده تا باقیمانده نداشته باشد. بهتر است از گرم کردن دوباره و چند باره غذاها خودداری شود و اگر هم قرار است غذاها را در دو یا چندبار مصرف کرد آنها را در بستههای کوچک قرار داده و از چندباره گرم کردن آن خودداری شود. گرم کردن مواد غذایی در دفعات مختلف احتمال افزایش بار میکروبی آن را بالا میبرد و این مسئله باعث کم شدن ارزش غذایی غذاها نیز میشود. برخی از مواد مغذی و ویتامینهای موجود در غذاها در اثر گرم کردن دوباره از بین میروند.
نتایج یک تحقیق پزشکی نشان میدهد هفت نوع مواد غذایی اگر مجدد گرم شوند سمی، زیان آور و حتی سرطان زا میشوند. این مواد غذایی عبارتند از:
قارچ
قارچ از آن دسته از غذاهایی است که بهتر است بلافاصله پس از پخت مصرف شود واگر اضافه آمد آنرا سرد مصرف کنید. این در مورد سوپها و"ریزوتو" (نوعی برنج ایتالیایی) که در تهیه آن از قارچ استفاده میشود نیز صدق میکند. با گرم کردن قارچ تغییراتی در ترکیب پروتئین وحتی مزه این غذا ایجاد میشود که بسیاری از مشکلات گوارشی را سبب شده وخاصیت خودرااز دست میدهد.
مرغ
دوباره گرم کردن مرغ نیز مانند قارچ باعث تغییر ترکیب پروتئین درآن میشود؛ بنابراین توصیه میشود که بادرجه حرارت پایین آن را گرم کنید. خصوصاً" اینکه مرغ نسبت به گوشت قرمز پروتئین بیشتری دارد. اگر میخواهید آن را گرم کنید با درجه حرارت پایین وبه مدت طولانی این کاررا انجام دهید.
سیب زمینی
سیب زمینی از آن دسته مواد غذایی است که ارزش غذایی زیادی دارد و با گرم کردن مجدد خواص غذایی آن از بین میرود ویا حتی سمی میشود. بلافاصله پس از پخت آن را مصرف کنید ویا اینکه آن را سرد سرو کنید. سیب زمینی سرشار از نشاسته است. این ماده مغذی ه مدت طولانی شمارا سیر نگه میدارد. اگر میخواهید برای چند روز تاس کباب درست کنید، سیب زمینی آن را در همان روز که مصرف میکنید اضافه کنید.
اسفناج
اسفناج حاوی درصدبسیار بالایی نیترات است که گرم کردن مجدد این غذا نیترات موجود آن را به نیتریت تبدیل میکند که مادهای سرطان زا است، بنابراین اسفناج را تازه تازه و بلافاصله پس از پخت مصرف کنید.
چغندر
چغندر هم مانند اسفناج حاوی نیترات است که با گرم کردن دوباره تبدیل به مادهای خطرناک میشود، البته به این معنا نیست که شما نمیتوانید دوباره آن را مصرف کنید فقط میگوییم دوباره آن را گرم نکنید.
کرفس
از کرفس اغلب در تهیه سوپ استفاده میشود باید این سبزی را تازه تازه مصرف کنید، کرفس هم حاوی نیترات است، اگر میخواهید سوپ را دوباره گرم کنید بعد از پختن، کرفس وهویج آن را جدا کنید.
تخم مرغ
تخم مرغ یکی از پر خطرترین مواد غذایی است که اگرآن را بادرجه حرارت زیاد گرم کنید سمی میشود، این در مورد مواد غذایی مثل سس که در آن تخم مرغ به کار رفته صدق نمیکند و شامل غذاهایی میشود که تخم مرغ پخته و یا سرخ شده در آن به کار رفته است.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/