به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا و آمریکا برای متقاضیان این کار، سال به سال دشوارتر و راه دستیبابی، پر هزینه و خطرناک میشود. افرادی که از این ترفند، تنها برای دریافت آسان ویزای اروپا و آمریکا و اخذ اقامت دائم (PR) استفاده میکنند، باید نسبت به حجم بالای رد درخواست پروندهها و مشکلات ایجاد شده برای بسیاری از هموطنان در کمپهای پناهندگی سوئد و لهستان و صربستان و دیگر مکان ها، مطلع باشند.
شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا مثل: سوئد، آلمان، فرانسه، ایتالیا در اروپا و شرایط پناهندگی در سنگاپور و ژاپن در آسیا و شرایط و قوانین پناهندگی در آمریکای شمالی: کانادا و آمریکا در آمریکای شمالی، سال به سال از نظر فرم و محتوا سختتر میشود و تقریبا با دو سوم درخواستها حتی با کیسهای ظاهر قانع کننده، مخالفت میشود که جز سرخوردگی و خسارتهای مالی و روحی، ارمغانی ندارد.
پناهندگی و آوارگی، بخشی از معضلاتی است که کشورهای مهاجر پذیر و مهاجرت فرست جهان را در نیم قرن اخیر، تهدید کرده است. ایران، بزرگترین پناهنده پذیر جهان است و هموطنان افغان که از رنج جنگ و خشونت قومی به کشورمان در چهل سال اخیر پناه آورده اند، بخشی از این واقعیت دردناک در قرن بیست و یکم هستند.
در دومین دهه قرن بیست و یکم، به دلیل جنگ و خشونتهای فرقهای و نژادی در سراسر جهان که مصداق آن، جنایتهای گروه تروریستی داعش در مرزهای غربی ایران بود، میلیونها نفر از عراق و سوریه، به کشورهای اروپایی پناهنده شده و این رویه همچنان ادامه دارد.
برخورد تاسف آور برخی از کشورهای اروپایی دربرابر موج آوارگان و پناهندگان در چند سال اخیر، به قدری دردآور بود که بازتاب جهانی پیدا کرد و صدای منتقدان مدعیان حقوق بشر را درآورد. در ۱۰ سال اخیر، هزاران زن و کودک پناهنده و اواره از کشورهای مختلف، جان خود را در مسیر پر فراز و نشیب آوراگی و پناهندگی از دست دادند و این ها، محصول جهالت نوین انسان در عصر جدید است.
پناهندگی به جای فرار از تحصیل و اشتغال قانونی
وضعیت پناهندگان و آوارگان، فقط مخصوص کشورهای جنگ زده و درگیر خشونت های قومی و قبیله ای نیست. در برخی از کشورها که اوضاع اقتصادی قشرهای مختلف مردم،تحت تاثیر رکود و تورم و بیکاری قرار میگیرد، مهاجرت از کشور به مقصد های دیگر، با استدلال یافتن جایی بهتر، در دستور کار عده ای قرار می گیرد و فرار را به قرار ترجیح می دهند. پناهندگی در حقوق بین الملل، حقوق و آدابی دارد که معمولا، متقاضیان پناهندگی به آن اشراف اطلاعاتی ندارند.
در سال های اخیر مشاهده می شود که برخی از هموطنان که بعضا از وضعیت مالی و تحصیلاتی مطلوبی در داخل برخوردارند، به دلیل عدم امکان دریافت ویزا شنگن توریستی، تحصیلی، تجاری یا عدم امکان دریافت ویزا گردشگری یا تحصیلی اقیانوسیه و کانادا، با پرداخت هزینه های هنگفت به دلالان انتقال پناهنده به اروپا واقیانوسیه، جان و مال خود و خویشاوندان را در این مسیر پر ریسک بد آتیه، به خطر انداخته تا به دنبال رویاهایی طلایی در آن سوی آب ها باشند.
رویاهایی که بعضا، در این مسیر پر خطر و پر فراز و نشیب در راه رفتن به کشور مقصد یا در کشور مقصد، نقش بر آب شده و متقاضی، خسارت های جانی و مالی و روحی بسیاری را متحمل می شود. بحث خسارت های مالی متقاضی پناهندگی در یک کشور، از یک سو، وقت طلایی که وی برای بدست آوردن این حق اقامت به عنوان پناهنده یا آواره از دست داده است، از جنبه دیگر، اهمیت دارد.
درصد قابل توجهی از درخواست های پناهندگی در آسیا، اروپا و آمریکای شمالی، به دلیل عدم آگاهی متقاضیان پناهندگی با حقوق بین الملل، حقوق کشور مقصد و هم چنین ناتوانی در ارائه مدارک مستند و مستدل برای اثبات نیاز فوری و مبرم آن ها به اقامت دائم در کشور مورد تقاضا، مردود می شود. این قضیه در کشورهایی مثل نروژ و سوئد که مقصدهای جذابی برای پناهندگی شرقی ها به خصوص ایرانی ها هستند، بیش از گذشته مشاهده می شود.
آمار پناهندگی در اتحادیه اروپا
طبق آمار اتحادیه اروپا، در سال ۲۰۱۸ میلادی، از میلیون ها درخواست پناهندگی در کشورهای عضو این اتحادیه، تنها به ۳۳۳ هزار و ۴۰۰ نفر، خق پناهندگی و اقامت، اعطا شده است و با درخواست بقیه، مخالفت گردید. شمار پرونده ای متقاضیان پناهندگی در اتحادیه اروپا که موفق به دریافت اجازه اقامت از این اتحادیه در سال ۲۰۱۸ شده اند، ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش یافته است.
یعنی سال به سال، شرایط پناهندگی در این اتحادیه، سخت تر می شود. پناهندگان سوری، با بیش از ۹۶ هزار پرونده موافقت شده برای پناهندگی، در صدر متقاضیان پناهندگی به اتحادیه اروپا هستند. شهروندان افغانستان با ۴۲ هزار و پانصد درخواست پناهندگی موافقت شده، دومین گروه پناهندگان قاره سبز را تشکیل می دهد. پس از افغان ها، عراقی ها هستند که با درخواست ۲۴ هزار و ششصد عراقی در سال ۲۰۱۸ موافقت شده است.
۳ درصد از ۳۳۳ هزار پناهنده ای که موفق به دریافت حق اقامت در اروپا شده اند، ایرانی هستند. یعنی در سال ۲۰۱۸ میلادی از ده ها هزار متقاضی ایرانی، تنها ده هزار نفر اجازه اقامت از طریق کیس های پناهندگی، دریافت کرده اند.
در سال ۲۰۱۸ میلادی، آلمان، اقتصاد اول اروپا، با اعطای بیش از ۱۳۹ هزار حق پناهندگی، دست و دل باز ترین کشور جهان برای پذیرش پناهندگان بود. این در حالی است که برخی ها، آلمان را مصداق نژاد پرست ترین کشور مهاجر گریز دنیا قلمداد می کنند!
حجم ریجکتی پروندههای متقاضی پناهندگی سیاسی و مذهبی در اروپا افزایش یافه است
ایتالیا و فرانسه نیز در سال ۲۰۱۸ میلادی، دومین و سومین کشور اروپا در اعطای حق پناهندگی به متقاضیان بودند که به نظر نمیرسد با توجه به وضعیت اقتصادی این دو کشور در سال ۲۰۱۹، شرایط و قوانین پناهندگی فرانسه و شرایط و قوانین پناهندگی ایتالیا در سال ۲۰۲۰، آسانتر از قبل باشد.
شرایط و قوانین پناهندگی ایرانیان در سوئد و آلمان
سوئد، همیشه مقصد تحصیلی و کاری مهمی برای ایرانیان بوده و تا سال ۲۰۱۱ میلادی که تحصیل مجانی در این کشور برای شهروندان خارج اتحادیه اروپا رایگان بود، دهها هزار هموطن، از دانشگاههای این کشور دانش آموخته شدند. اما مدتی است که بر حجم متقاضیان ایرانی پناهندگی در سوئد، افزوده شده است.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره مهاجرت سوئد از تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۱۹ تا ۳۱ مارچ ۲۰۱۹، قریب به ۳۰۰ درخواست پناهندگی، تسلیم این اداره شده است. بررسیها نشان میدهد که در سوئد، مقصد پناهندگی جذاب برای برخی هموطنان، کمتر از ۲۶ درصد متقاضیان، قادر به دریافت حق پناهندگی هستند و بیش از ۷۰ درصد ایرانیان، موفق به دریافت این امتیاز نمیشوند و باید خاک سوئد را ترک کنند. شرایط وقوانین پناهندگی در اروپا به خصوص در سوئد، سخت گیرانه است.
دفتر پناهندگی اتحادیه اروپا دراکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرده بود که بیش از ۳۱۰۰ شهروند ایرانی از این کشورها، درخواست پناهندگی کرده که ۲ برابر سال ۲۰۱۷ است. میانگین رسیدگی به پرونده متقاضیان پناهندگی، ۲۱ ماه است و تا ۳۶ ماه هم ادامه دارد. حقوق ماهانه ۲ هزار تا ۳ هزار کرون سوئد به هر فرد، به سختی کفاف هزینهها میکند و او باید تا دریافت نخستین وقت مصاحبه با MIGRATIONSVERKET، منتظر بماند.
سایت اداره مهاجرت آلمان برای متقاضیان اخذ اقامت دائم آلمان
شرایط و قوانین پناهندگی در سوئد را در سایت اداره مهاجرت ببینید که اکثریت را نسبت به انجام این کار، منع میکند. شرایط و قوانین پناهندگی در آلمان ۲۰۱۹ را در BAMF مشاهده کنید.
در دسامبر ۲۰۱۸ میلادی، شانس قبولی متقاضیان پناهندگی، کمتر از ۳۰ درصد بوده و با درصد زیادی از کیسهای پناهندگی، موافقت نمیشود. متقاضیانی که به دلایل مختلف، عازم سوئد شد و درخواست پناهندگی را تسلیم میکنند، تا ۲ سال اول، حقوق ماهانه دریافت میکنند که تنها کفاف پیش پا افتادهترین هزینههای زندگی بوده و باید تحت نظارت اداره مهاجرت باشند. البته هزینههای بهداشتی این افراد تا اعلام نظر کمیسیون مهاجرت رایگان است.
پیشنهادهایی برای متقاضیان پناهندگی در اتحادیه اروپا
اسکاندیناوی، مقصد خوبی برای اعطای درخواست پناهندگیهای مرسوم برخی از هموطنان نیست و ضریب رد درخواست ایرانیان، سال به سال افزایش مییابد.
بسیاری از کیسهای پناهندگی افراد، به دلیل ماهیت دروغی و صوری و غیر واقعی، به راحتی توسط کارشناسان اداره مهاجرت کشورها، بررسی و راستی آزمایی شده و با درخواست متقاضی، مخالفت میشود.
فردی که با ویزای رسمی و مشخصات کامل و دلایل موجه برای دریافت روادید، به صورت قانونی وارد مرزهای eu میشود، شانس کمی برای دریافت اجازه اقامت بر اساس حقوق پناهندگی و آوارگان دارد.
توصیه میکنیم به جای تلاش گسترده مادی و معنوی جهت خروج از کشور به منظور پناهندگی در مقصدی نامعلوم و آینده نامشخص در کوتاه مدت و میان مدت، از فرصت عالی ارتقای دانش فنی و تجربی خود در کشور استفاده کرده و مدارک صلاحیت حرفهای و زبان خارجی کسب کنید و برای اشتغال و تحصیل، عازم مقصدهای مختلف جهان شوید.
سامانه کاریابی رسمی معاونت کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اکنون، نسبت به پذیرش متقاضیان اشتغال تخصصی و هم چنین اخذ اقامت دائم اتحادیه اروپا از طریق آلمان و کراواسی اقدام میکند.
هیچ گاه به واسطه این که فلان دوست و آشنا و خویشاوند شما، با قایق و موتور و اتوبوس و فلان وسیله و تحت نظر فلان فرد یا گروه به فلان کشور جهان رفته و با درخواستش موافقت شده است، پول و مال و جان و وقت خود را تحت بالاترین ریسک ممکن قرار ندهید.
هیچ سفارتخانهای در ایران، مشاور یا نماینده حقوقی یا حقوقی برای مشاوره کیسهای سیاسی و مذهبی و قومی پناهندگی ندارد و گول شیادان را نخورید.
هیچ سفارتخانه کشورهای شنگن در ایران، مشاور کیسهای پناهندگی نبوده و در این زمینه خدماتی ارائه نمیکنند. اگر در سایتها و کانال ها، با مجرمان ساییر و کلاهبرداران اینترنتی مبلغ پناهندگی تضمینی و ویزا تضمینی و... مواجه شدید، مراتب را به مراجع قانونی اطلاع دهید.
دریافت اقامت دائم اروپا از طریق ویزا تحصیلی و تبدیل به ویزا کار قانونی (عمومی تا تخصصی)، روشی قانونی و موثر برای مهاجرت به این اتحادیه بوده و عمر و مال و جان شما را نیز تهدید نمیکند.
اگر به هر دلیلی، متقاضی پناهندگی به سوئد، پناهندگی به آلمان، پناهندگی به آمریکا، پناهندگی به کانادا، پناهندگی به کشورهای عربی یا هر جای دیگر هستید، واقعیت گرایی را تحت الشعاع احساس گرایی قرار ندهید.
برای دریافت پناهندگی کشورهای مختلف دنیا، گول ترفندهای شیک وکلای صوری و مجرمان اینترنتی را نخورده و تنها مرجع شد، اطلاعات سایتهای اداره مهاجرت کشورها باشد.
شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا را از سایتهای مرجع بدست آورده و گول شیادان اینستاگرامی و تلگرامی را نخورید.
اگر با استیکر جعلی ویزای شنگن، درخواست ویزای گردشگری یا دیداری نیوزلند، استرالیا و کاانادا بدهید، شانس دریافت ویزای شما به مدت طولانی، از بین میرود. شرایط و قوانین پناهندگی در اروپا با نمونههای مشابه در اقیانوسیه و آمریکای شمالی، تقریبا برابر است.
این گفتار، هیچ توصیه به مهاجرت از ایران و راهنمای درخواست پناهندگی هموطنان به کشورهای مختلف جهان نیست و به مخاطبان این مقال، نسبت به راه دشوار، خطرناک، پرهزینه و مجهول و مبهم پیش رو، هشدار میدهد.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/