در این مطلب نکاتی درباره استفاده صحیح از زودپز و آرام پز ارائه شده است.

نکات مفید برای استفاده از زودپز و آرام پزبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خانم‌های خانه دارزیادی را می‌شناسم که از زودپز وآرام پز استفاده می‌کنند، اما همیشه نگران این هستند که مبادا اتفاقی برای این وسیله بیفتدو به عبارتی روش صحیح استفاده از آن را نمی‌دانند. امروز می‌خواهیم نکاتی را درباره استفاه صحیح از این دو وسیله به شما ارائه دهیم.

زودپز
زود پز را درمحلی قرار دهید تا بخار آن باعث صدمه به اطراف نشود. برای پیشگیری ازآسیب به دست و صورت، از برداشتن یکباره سرپوش خودداری کنید. برای پختن گوشت‌های یخ زده، تکه‌های آن را از هم جدا کنید و زمان پخت را پس از ذوب شدن درنظر بگیرید. سرعت پخت با بخاررا می‌توان با استفاده ازبخار تحت فشار زیاد کرد و این موضوع اساس پختن تحت فشار با دیگ زودپز را تشکیل می‌دهد، چون افزایش فشار، نقطه جوش آب را بالا می‌برد و درجه حرارت از ۱۰۰ درجه سانتی گراد بالاتر می‌رود؛ بنابراین کاربرد دیگ زود پز در حفظ ویتامین C در میوه‌ها و سبزی‌ها و نیز کاهش زمان پخت مناسب است. در این روش، میزان قابل ملاحظه‌ای از مواد محلول وارد آب غذا می‌شود. در پخت ماهی به این روش یک سوم مواد معدنی و ویتامین‌های محلول در آب از دست می‌رود وطعم ماهی و ارزش تغذیه‌ای آن نیز از ماهی خام کمتر می‌شود، اما با مصرف آب آن مواد مغذی بازگردانده می‌شود.

آرام پز
در این روش، مواد غذایی با حجم زیادی آب به مدت چند ساعت به آرامی حرارت داده می‌شود. دمای مورد استفاده بین ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد (کمتر از نقطه جوش آب) است. در ظرف باید طوری باشد که بخار از آن خارج نشود و دمای پخت، ثابت باقی بماند. این روش برای جا افتادن انواع خورش به کار می‌رود و یکی از مزایای آن، این است که به علت استفاده از درجه حرارت پایین، پروتئین فقط اندکی منعقد شده، آب کمتری از دست داده و بنابراین قابل هضم‌ترین شکل خود را داراست. مزیت دیگر آرام پختن اثر تردکنندگی غذا‌های پروتئینی مانند گوشت است؛ زیرا کلاژن محلول می‌شود؛ بنابراین روش پخت مناسبی برای گوشت‌های سفت است. همچنین به علت حرارت مستقیم، زمان طولانی پخت و بسته بودن در ظرف، میکروب‌ها از بین می‌رود.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی ها ، تغذیه ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.