حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهاندازی دانشگاه D۸ ، اظهار کرد: دانشگاه D۸ بر اساس همکاری اقتصادی ۸ کشور بزرگ دنیا شکل گرفته است؛ این کشورها شامل ایران، ترکیه، مصر، نیجریه، بنگلادش، مالزی، پاکستان و اندونزی هستند که بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون جمعیت و ۴۰۰ میلیون نیروی کار دارند و یک ظرفیت بزرگ اقتصادی و علمی در دنیا به شمار میرود.
معاون بینالملل وزارت علوم با اشاره به هدف راهاندازی دانشگاه D۸ ، گفت: هدف از راهاندازی این دانشگاه کمک به روند توسعه علمی در این کشورها است که حدود ۴۰۰ هزار دانشجو به خارج اعزام میکنند؛ این دانشگاه برای ایجاد جریان علمی و انتقال دانشجو راهاندازی شده است، کشورهای عضو این دانشگاه از ۸ کشور در حال توسعه جهان اسلام هستند که همکاریهای علمی و فرهنگی در کنار همکاریهای اقتصادی این کشورها شروع خواهد شد.
وی ادامه داد: تأسیس این دانشگاه از بهمن ماه سال ۹۷ با تأیید ۸ کشور مسلمان دنیا مطرح و در شورای معاونان این ۸ کشور تأیید شده است، در حال حاضر این دانشگاه به صورت رسمی در سطح بینالملل فعالیت میکند و از اول مهر ماه سال ۹۸ جذب خواهد داشت؛ ضمن اینکه تلاش داریم طرحهای تحقیقاتی مشترک برای اثرگذاری اقتصادی در بین کشورهای عضو D ۸ تعریف کنیم.
سالارآملی با اشاره به جذب دانشجو در دانشگاه D۸ ، افزود: دانشگاه D۸ در ابتدا حدود ۱۵۰ دانشجو جذب خواهد داشت که قبل از شروع سال تحصیلی ثبت نامها آغاز میشود.
معاون بینالملل وزارت علوم ادامه داد: این دانشگاه برای اولین بار در شهر همدان افتتاح شده است و باعث بهبود شرایط اقتصاد کشور میشود چراکه دانشجوها باید شهریه بپردازند که برخی از این شهریهها توسط کشورهای D۸ پرداخت میشود.
سالارآملی یادآوری کرد: تعدادی از دانشجویان را خودمان بورسیه میکنیم و تعدادی از آنها را کشورهای D۸ بورسیه میکنند و این موضوع از نظر اقتصادی برای کشور منفعتهای زیادی خواهد داشت؛ پذیرش دانشجو در این دانشگاه از همه کشورهای دنیا و به خصوص با تاکید بر کشورهای گروه D ۸ صورت خواهد گرفت که میتواند به صورت بورسیه از کشورهای دیگر و یا با هزینه شخصی اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/