به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت ایجاد ۵۰ هزار فرصت شغلی، تاکید کرد: ایجاد هر فرصت شغلی نیاز به حدود یک میلیارد سرمایهگذاری دارد که البته صنعت گردشگری جزو صنعتهای زودبازدهی است که به سرمایهگذاری با مبالغ بالایی نیاز ندارد.
پور محمدی استاندار آذربایجان شرقی در مراسم تجلیل از خادمان سفر آذربایجان شرقی با بیان این که ایران جزو پنج کشورهای مطرح دنیا از نظر منابع غنی فرهنگی، آثار باستانی و گردشگری است، گفت: این کشور پتانسیل زیادی در جهت توسعه گردشگری و کسب درآمد از آن دارد و هم چنین امکان توسعه انواع گردشگری از قبیل گردشگری فرهنگی، تجاری، تاریخی، ورزشی، طبیعت گردی و ... در ایران و از جمله استان آذربایجان شرقی میتواند نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد.
وی به آمارهای جهانی گردشگری اشاره کرد و توضیح داد: کشور فرانسه سالانه حدود ۸۰ میلیون گردشگر و دیگر کشورهای اروپایی حداقل ۲۰ میلیون گردشگر را پذیرا هستند. در ایران نیز بیشترین تعداد گردشگران خارجی مربوط به سال ۹۵ است که حدود ۴ میلیون نفر بوده است و اینها نشان میدهد که باید در جهت معرفی داشتههای فرهنگی و تاریخی کشورمان بیشتر تلاش کنیم.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۰۰ حدود ۶۵۷ میلیون گردشگر و در سال ۲۰۱۲ حدود یک میلیارد گردشگر در سراسر جهان سفر کرده اند و بر اساس پیش بینی در سال ۲۰۲۰ حدود ۱/۶ میلیارد نفر با دو میلیارد گردش مالی خواهد بود. حال با این حجم زیاد گردشگران، سهم ایران کجاست؟
پور محمدی تاکید کرد: اگر به دنبال اقتصاد بدون نفت هستیم، گردشگری بهترین گزینه است که در کنار آورده اقتصادی خود، در عرضه داشتههای فرهنگی و حتی حفظ زیست بوم نقش مهمی دارد. گردشگران برای دیدن لونا پارک به ایران سفر نمیکنند بلکه آنان برای دیدن ارگ، سلطانیه و دیگر بناهای ارزشمند تاریخی راهی سرزمین ما میشوند.
وی با بیان این که استان آذربایجان شرقی هزار و ٨٠٠ اثر ثبت ملی را در خود جای داده است، گفت: این استان ظرفیتها و پتانسیلهای بسیاری دارد که باید از آن بهره برد. گاهی تصاویری از حافظیه و سعدیه در شبکههای مجازی دیده میشود که پر از جمعیت است و متاسفانه در تبریز، محوطه مقبره الشعرا همانند زندان هارون الرشید به نظر میرسد. البته قبول دارم که عملیات عمرانی این مسائل را هم دارد، ولی باید برنامه ریزی و فاز بندی درستی شود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت استفاده از فرصتها و ظرفیتهای گردشگری استان، بیان کرد: در رویداد تبریز ۲۰۱۸ تلاش شد که داشتههای تبریز به خوبی به نمایش گذاشته شود و مسیر توسعه گردشگری باز شود که البته با وضعیت مطلوب فاصله قابل توجهی داشتیم.
محمد اسماعیل سعیدی ادامه داد: از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس کمیسیون اصل ۹۰ مقرر شده بود که سفری به ده استان گردشگری برای شناسایی ظرفیت ها، مشکلات و موانع آنها داشته باشیم تا بتوان با رفع این موارد گامی مهم در جهت توسعه صنعت گردشگری این مناطق برداشت.
وی با اشاره به برخی اظهار نظرها در خصوص این که محدودیتهایی در کشور در راستای توسعه گردشگری وجود دارد، گفت: گردشگران خارجی اگر به دنبال محدودیتها بودند، کشورهای دیگری را برای سفر انتخاب میکردند در حالیکه آنان در ایران به دنبال کشف زیباییها و آشنایی با فرهنگ غنی این سرزمین هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان این که ستاد سفرهای نوروزی از اول دی ماه سال گذشته تشکیل شده است و فعالیت آن تا پایان تعطیلات نوروزی هم چنان ادامه داشت، گفت: در سال جاری شاهد رشد هفت درصدی میزان اقامت در مراکز اقامتی استان بودیم و تعداد بازدید از اماکن گردشگری به حدود ۲۴۴ هزار نفر رسیده است.
مرتضی آبدار در خصوص برنامههای مختلف برای گردشگران در نوروز ۹۸، بیان کرد: حدود ۹۸ برنامه آیینی و ۳۷ نمایشگاه صنایع دستی در تمام شهرستانهای استان برگزار شده است و همهی اینها مقدمهای برای ارائه خدمات گردشگری و آمادگی در تابستان است.
وی تاکید کرد: این استان جزو پنج استان برتر کشور معرفی شده است که باید به معرفی هر چه بیشتر پتانسیلهای آن توجه ویژه کرد.
در پایان این مراسم از فعالان بخش دولتی و خصوصی، راهنمایان گردشگری و اهالی رسانه تجلیل شد.
انتهای پیام/ش