حسن عابدینی با انتشار پستی در صفحه شخصی اینستاگرام خود مسائل سیاسی کشور ژاپن پس از کناره‌گیری امپراتور این کشور را تحلیل کرد.

تحلیل عابدینی از دوران پسا هیتو در ژاپنبه گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن عابدینی تحلیلگر مسائل سیاسی، همزمان با کناره‌گیری امپراتور ژاپن از قدرت، همراه با انتشار  تصویری قدیمی از خود در این کشور چشم‌انداز پیش روی تغییر و تحولات ژاپن را در حساب کاربری اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت:

«امپراتور ژاپن به صورت رسمی از قدرت کناره‌گیری کرد.‌ اکی هیتو را ۲۳ سال پیش از نزدیک دیدم. او در ایام جشن ساکورا که همان شکوفه‌های گیلاس و با سیزده بدر تقریبا همزمان است همراه ملکه در طبقه دوم اقامتگاهش، بارعام می‌دهد. کاخ در باغ بزرگی قرار دارد که همه خیابان‌های توکیو به آنجا می‌رسد. او ۳۰ سال پیش جانشین پدرش هیروهیتو شد.

اکی هیتو ۸۵ ساله، سه سال پیش خواسته بود که به سبب کهولت سن به عنوان صد و بیست‌ و پنجمین امپراتور ژاپن از مقامش کناره‌گیری کند. ناروهیتو ولیعهد ۵۹ ساله جانشین او شد. این نخستین بار طی دو قرن گذشته است که امپراتور پیش از مرگ قدرت را واگذار می‌کند.

امپراتور بر اساس قانون اساسی که ژنرال داگلاس مک آرتور آمریکایی پس از جنگ جهانی نوشته است، مقامی تشریفاتی و فاقد قدرت سیاسی و اجرایی است. اکی هیتو فردی آرام و علاقمند به ماهی شناسی است. دیدارش با رهبران جهان تشریفاتی است. او طبق مذهب شینتو نماینده خداوند است. ناروهیتو اما دو سالی را در آکسفورد انگلستان تحصیل کرده است. او سال‌های زیادی از عمرش را صرف تحقیق و پژوهش در امور زیست‌محیطی و تامین آب کرده است.

هیأت دولت در نخستین روز کار به دیدار او می‌روند. زمانی که برای انتخابات زودرس مجلس بایستی منحل شود، امپراتور با درخواست نخست وزیر موافقت می‌کند. امپراتور در جلسه شروع مجلس‌های نمایندگان و سنا جدید هم به صورت تشریفاتی حضور می‌یابد. دوران امپراتوری اکی هیتو "هی سی" را صلح سراسری و عصر ناروهیتو را "ری وا" یا تناسب زیبا نامگذاری کرده‌اند. تاریخ رسمی در ژاپن با روی کارآمدن هر امپراتور به سال یک برمی‌گردد .

آمریکا در ماه‌های پایانی جنگ جهانی دوم با پرتاب دو بمب اتمی روی هیروشیما و ناکاساکی عملا ژاپن را تحت سیطره خود درآورد. ۴۷ هزار جنگجوی آمریکایی هم اکنون در ژاپن مستقرند. گذر زمان نشان خواهد داد که دوران امپراتوری ناروهیتو, مهری بر پایان حضور جنگجویان امریکایی در ژاپن خواهد زد یا نه ؟ گرچه امپراتور در این زمینه کاره‌ای نیست.»

‌گفتنی است، عابدینی نزدیک به پنج سال در حوزه خبر و خبرنگاری رئیس دفتر خبرگزاری ایرنا در کشور ژاپن بوده است.

تحلیل عابدینی از دوران پسا هیتو در ژاپن


بیشتر بخوانید: در کتاب همسر سرلشکر رحیم صفوی چه نوشته شده است؟ +عکس


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار