فریبرز عسگری سرمربی تیم ملی تکواندو در گفتگو با خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بیشتر بازیکنان تیم ملی، برای اولین بار در مسابقات جهانی شرکت میکنند.
او ادامه داد: اردوی آماده سازی مان برای مسابقات جهانی را از ۲۹ دی ماه سال گذشته شروع کردیم و اسفندماه در ۳ تورنمنت بین المللی کیش شرکت کردیم که این مسابقات یک محک جدی برای تکواندوکاران حاضر در این رقابتها بود. ۳ تورنمنت کیش بخشی از مسیر انتخابی تیم ملی بود و پس از چند مرحله مسابقات انتخابی که برگزار شد، ۸ نفر را برای اعزام به مسابقات جهانی منچستر انتخاب کردیم که ۵ نفر از آنان برای اولین بار در مسابقات جهانی حاضر خواهند شد. تیم اعزامی به منچستر متشکل از بازیکنانی است که در مراحل انتخابی تمامی حریفانشان را شکست دادند و با شایستگی توانستند به تیم ملی راه پیدا کنند.
عسگری گفت: این دوره مسابقات جهانی نسبت به ادوار قبلی تفاوتهایی دارد. در ادوار قبلی مسابقات نحوه امتیازدهی به گونهای بود که یک برد هم در رده بندی و نتیجه تیمی تاثیر گذار بود، اما با تغییراتی که در سیستم امتیازدهی اعمال شده و امتیاز بالایی که فدراسیون جهانی برای مدال طلا در نظر گرفته است، تیمها برای قهرمانی یا حتی ایستادن روی سکو، باید مدال طلا بگیرند. این تغییرات کار تیمهای قدرتمند را سخت میکند و به نفع تیمهایی است که در یک یا دو وزن تک ستاره دارند. با این وجود تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا در مسابقات جهانی از اعتبار تکواندوی ایران دفاع کنیم.
او خاطرنشان کرد: تغییرات در رنکینگ از سال ۲۰۱۴ شروع شده و تکواندوکارانی که اکنون در ردههای بالای رنکینگ فدراسیون جهانی قرار دارند از سال ۲۰۱۴ به بعد شروع کردند و نتایج خوبی گرفتند. ما در این مدت بازیکنان جوانی را به تیم اضافه کردیم که اگر بتوانند در منچستر عملکرد خوبی داشته باشند، در رنکینگ صعود چشمگیری خواهند داشت و میتوانند خودشان را به ردههای بالا برسانند. به همین دلیل مسابقات جهانی، میدان خیلی حساس و معتبری برای کسب سهمیه المپیک است. اگر بتوانیم ۳ سهمیه المپیک کسب کنیم، نتیجه مطلوبی گرفتیم البته مهمتر از تعداد سهمیه، مدالهایی است که در المپیک میگیریم.
عسگری افزود: در ۱۸ سال گذشته همواره روی سکوی مسابقات جهانی بودیم. ۲ عنوان قهرمانی، ۶ نایب قهرمانی و ۱ عنوان سومی حاصل کار ما در این سالها بوده است. اما این دوره کار ما خیلی سختتر شده است. مثلا دور قبل ما با دو نقره و یک برنز سوم شدیم، در حالی که ۴_۵ تیمی که در رده بندی پایینتر از ما قرار گرفتند یک مدال طلا داشتند. اگر در منچستر طلا نگیریم قطعا روی سکو نخواهیم رفت. با در نظر گرفتن شرایط سنی تیم، سومی مسابقات و رفتن روی سکو، برایمان نتیجه خوبی است. هرچند هدف ما در این مسابقات، سوم شدن نیست و تلاش میکنیم تا به ردههای بالاتر برسیم.
او ادامه داد: ملاکی که برای انتخاب بازیکنان در نظر گرفته بودیم شرایطی بود که در همان زمان داشتند، کسانی بودند که سابقه خیلی خوبی داشتند و از تکواندوکاران صاحب نام بودند، اما وقتی در انتخابی، نتیجه را به یک نوجوان و جوانی که تازه به رده بزرگسالان رسیده واگذار میکند، دلیلی ندارد که بخواهیم به خاطر یک اسم، بقیه مسائل فنی را نادیده بگیریم. از طرفی تمام بزرگان که به سکوهای قهرمانی رسیدند، از یک جایی شروع کردند و یک مربی به آنها اعتماد کرده است. من نیز با عملکردی که از این بازیکنان دیدم، تصمیم گرفتم به آنها اعتماد کنم و مطمئن هستم که جواب اعتمادم را در مسابقات جهانی خواهم گرفت.
عسگری گفت: یک روانشناس را به تیم ملی اضافه کردیم تا با تمرینات روانی که برای بازیکنان در نظر خواهد گرفت، شبیه سازیهایی انجام شود که مسابقات منچستر برای بازیکنان تازگی نداشته باشد و این تصویر سازی ذهنی برای آنها صورت بگیرد که احساس کنند قبلا فضای مسابقات جهانی را تجربه کردند و با این فضا بیگانه نیستند.
او اظهار کرد: هر کدام از بازیکنان در تمرینات یک سطح عملکردی دارند که اگر بتوانند همان عملکرد را در روز مسابقات تکرار کنند، به نظر من برنده اند. ما نمیخواهیم خیلی ایده آل فکر کنیم، زیرا ممکن است بازیکنی که در عالیترین سطح خودش ظاهر شده، روز مسابقه برابر حریفی قرار بگیرد که از خودش بهتر باشد. این که بخواهیم فکر کنیم بازیکنانمان به صرف این که قهرمان ایران هستند باید همه حریفانشان را شکست دهند، انتظار نا معقولی است. بازیکنانم را فقط با خودشان مقایسه میکنم و همین که آنها در روز مسابقات، بهترین خودشان باشند برایم کافی است. حالا نتیجه هر چه میخواهد باشد.
انتهای پیام/