به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس جعفری دولت آبادی دادستان سابق تهران در مراسم تودیع و معارفه دادستان عمومی و انقلاب تهران که امروز (شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: دادستانی تهران ظرفیتهای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به تعقیب امر جزایی و پاسخ به جرائم، اجرای حکم، پیشگیری از جرائم، نظارت بر بازپرسها و محاکم و ضابطان و زندان و زندانیان، حمایت از تصمیمات دستگاهها مانند پلیس، مطالبه گری حقوق مردم، ورود به آسیبهای اجتماعی اشاره کرد که دادستانی تهران برای نخستین بار به مسئله اعتیاد و آسیبهای اجتماعی ورود پیدا کرد.
وی افزود: در دوره ریاست آیت الله آملی لاریجانی زیاد به مسئله پیشگیری توجه نشد.
جعفری دولت آبادی گفت: در گرانفروشیها شاهد بودیم که دادستانی حرف اول را میزد و دادستانی تهران به مسئله گرانی گوشت و مرغ وارد شد و بارها افراد به بنده گفتند که دادستانی خودش را کوچک کرده که به مسئله گوشت و مرغ ورود پیدا کرده است. کسانی که انتقاد میکردند، بدانند که حمایت از حقوق مردم مهمترین موضوع است.
دادستان سابق تهران تصریح کرد: حوادثی در کشور رخ داده است که اگر به موقع مطالبه گری میشد، میتوانستیم از آنها پیشگیری کنیم.
وی افزود: زمانی که بنده در شهریور ۸۸ دادستان تهران شدم، شهر در دود و آتش میسوخت و هر روز تجمع بود و هر روز از کف خیابان اغتشاشگران دستگیر میشدند و باید تعیین و تکلیف میکردیم و در کنار آن ماجرای آقای مرتضوی باعث شده بود که چهره دادستانی خراب شود و ۱۸ ماه ابتدای کار بنده در دادستانی تهران سختترین دوران بود.
دادستان سابق تهران گفت: سال ۹۰ با شروع تحریمها آغاز شد و پرونده امیر منصور آریا با ۲ هزار میلیارد تومان رد مال، یک سال و نیم به طول انجامید.
جعفری دولت آبادی تصریح کرد: دولت جدید که روی کار آمد، پرونده بابک زنجانی مطرح شد که بعد از ۶ سال هنوز زلزله این پرونده ادامه دارد و متهم فقط ۳۰ هزار صفحه برای دادستان نامه نوشته و تمام این نامهها خوانده شده است و دهها سفر خارجی برای این پرونده انجام شده است.
وی گفت: در دی ماه سال ۹۶ شاهد آشوبهای دراویش بودیم که تمام این حوادث با کمک نیروهای انتظامی تمام شد و دشمنان متوجه شدند که از این راه به جایی نمیرسند.
دادستان تهران تصریح کرد: در سال ۹۷ شاهد رسیدگی به پروندههای کلان اقتصادی بودیم و اگر در سال ۹۷ موفقیتی رخ داد، به دلیل کار شبانه روی قضات کم نام است و احکام ۱۶۰ نفر و صدهها کیفرخواست نیز صادر شد.
جعفری دولت آبادی بیان کرد: در ده سال دوره کار من با دود و آتش فتنه شروع و با دود تحریم و گرانی پایان پیدا کرد.
وی افزود: کارهایی که در دوره ۱۰ ساله انجام شد، تثبیت دادستانی بعد از قضیه کهریزک، استفاده از نیروهای دادسراها، تشکیل دادسراهای تخصصی از جمله دادسرای فرهنگ و رسانه و دادسرای پولی و بانکی که در این بخش با مخالفتهای زیادی مواجه بودیم، تشکیل دادسرا امنیتی و انفال، همکاری با دستگاههای دولتی و خصوصی، تشکیل جلسات با موضوعات اجتماعی بود.
دادستان سابق تهران گفت: بنده دو سال تلاش کردم که این موضوع را مطرح کنم که بانکها متولی ندارند و پروندهها از بانک و بورس و بیمه تشکیل میشود و سکه، پول و ارز قدرتهای بزرگ جامعه هستند ک پشت آن فساد است و سرانجام دادسرای پولی و بانکی تشکیل شد.
وی گفت: در دوره کار بنده پروندههای سنگینی از جمله پرونده محسن هاشمی، برادر رئیس جمهور و پروندههای مفاسد اقتصادی تشکیل و رسیدگی شد که هر کدام صدها صفحه داشت و نباید اجازه میدادیم در رسیدگی به آنها منحرف میشدیم.
جعفری دولت آبادی بیان کرد: در این اواخر دادستانی تهران در شرایط خوبی به سر میبرد و برای جلب اعتماد مردم لازم است مبازره با فساد ادامه پیدا کند.
دادستان سابق تهران گفت: افرادی که از ما گله دارند باید شرایط دوره کاری ما را هم میدیدند و مهم این است که دشمن نتواند با تشکیل پروندههای فساد مردم را بی اعتماد کند که دادستانی با شمشیر بران خود با تمام این مسائل مبارزه کرد.
وی افزود:در آشوبهای دراویش تمام متهمان در یک روز تعیین و تکلیف شدند.
جعفری دولت آبادی بیان کرد: همکاری تمام دستگاهها و دوستان باعث ادامه کار شد و امیدواریم مبارزه با فساد ادامه پیدا کند.
وی خطاب به القاصی مهر گفت: کار در دادستانی تهران سخت است و دشمن زیاد دارد و جز عمل به قانون کار دیگری انجام ندهید و افرادی که امروز به شما میگویند این کار را انجام دهید، فردا پشت شما را خالی خواهند کرد و در دوره کاری بنده اگر حمایتهای مستقیم دادستانی کل کشور نبود نمیتوانستیم کار را ادامه دهیم.
انتهای پیام/