حسین پور گفت: با توجه به آنکه بخشی از جمعیت کشور در نقاط سیل خیز هستند، از این رو به منظور پیشگیری از خسارت سیل برنامه کنترل سیلاب را دنبال میکنیم.
ابوالقاسم حسین پور، مدیرکل دفتر سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگلها در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اجرای فعالیتهای آبخیزداری و آبخوان داری در حوزههای بالادست اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر اقدامات پیشگیرانه وقوع سیل با اجرای مباحث آبخیزداری و آبخوان داری، حفظ جنگل داری و احیای پوشش گیاهی جلسات مختلفی با مسئولان مدیریت بحران و وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد که در نهایت در بحث تدوین طرح در قالب برنامههای آبخیزداری و آبخوان داری در حوزههای آبخیز کشور و در راستای مدیریت ریسک سیل و همچنین تغذیه آبخوانهای زیر زمینی کشور که از ظرفیت سیلاب استفاده میکند، اقدام کردیم.
وی افزود: با توجه به وضعیت آبخوانهای کشور، برنامهای برای ۱۱.۲ میلیون هکتار اراضی مستعد پخش سیلاب با اولویت آبخوانهای ممنوعه و بحرانی تدوین شد که به این ترتیب سالانه بیش از ۱۱ میلیارد متر مکعب از آبخوانهای کشور تغذیه میکند و همواره در بحث تامین رطوبت، حفظ خاک و احیای پوشش گیاهی این سطح از کشور موثر است.
حسین پور کنترل سیل حوزههای آبخیز مشرف به شهرهای کشور را از دیگر طرحهای در دست اجرا دانست و گفت: با توجه به آنکه بخشی از جمعیت کشور در نقاط سیل خیز هستند، از این رو طرحی را پیش بینی کردیم که بتوانیم برای همه شهرهای در معرض خطر سیل و به منظور پیشگیری از خسارت سیل در بالا دست، برنامه کنترل سیلاب را دنبال کنیم.
بیشتر بخوانید: ضرورت اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوان داری در کشور/ مخالف سدسازی در کشور نیستم
این مقام مسئول ادامه داد: در سه حوزه آبخیز کرخه، کارون و سفید رود طرحهای آبخیزداری را تعریف کردیم تا مباحث مربوط به کنترل سیل را دنبال کنیم، ضمن آنکه در استان گلستان که طرح آبخیزداری و کنترل سیل با کمبود منابع اعتباری روبروست، از این رو در راستای تقویت منابع اعتباری در حال اقدام هستیم.
وی احیای پوشش گیاهی و عرصههای مرتعی را امری مهم در بحث تقویت نفوذ آب و کاهش حجم سیلاب دانست و گفت: در بیش از ۸۴ میلیون هکتار از عرصههای مرتعی کشور طرح مدیریت روان آب در زمره توسعه پوشش گیاهی در این مناطق را مورد توجه قرار دادیم چرا که مجموعه برنامه تحت عنوان آبخیزداری و آبخوان داری در پیشگیری و مدیریت بحران سیل در سطح حوزههای آبخیز تاثیر بسزایی دارد.
حسین پور با اشاره به اینکه اجرای طرحهای آبخوان داری و آبخیزداری یکی از اولویتهای اصلی سازمان جنگل ها در بحث سیل به شمار میرود، بیان کرد: با توجه به شرایط تغییر اقلیم، مدیریت رسیک و کاهش آسیب پذیری در سطح حوزههای بالادست در قالب طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری تاثیر بسزایی در کاهش خسارت و تلفات ناشی از سیلاب دارد که به همین خاطر در سالهای باقی مانده برنامه ششم توسعه با جدیت بیشتر این موضوع دنبال میشود.
مدیر کل دفتر سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگلها در ادامه افزود: با توجه به آنکه مدیریت حوزه آبخیز به عنوان یکی از اقدامات تلفیقی در کنترل سیلاب مطرح است؛ بنابراین بهره گیری از روشهای بیولوژیکی و مکانیکی نقش موثری در تغییر رفتار سیلاب در پایین دست و مناطق خطر پذیر دارد.
به گفته وی، اقدامات سازمان جنگلها در سال گذشته و برنامه پیش رو در سال ۹۸ بیش از پیش در استفاده از ظرفیت سیلاب برای مدیریت خشکسالی تاثیر گذار است.
مدیر کل دفتر کنترل سیلاب سازمان جنگلها ادامه داد: با توجه به آنکه وقوع سیل در کشور ما به عنوان یکی از کشورهایی که در مناطق سیل خیز دنیا قرار دارد، امری اجتناب ناپذیر است، از این رو توسعه زیرساختهای آبخیزداری و آبخوان داری و حفاظت از جنگلها برای کاهش خسارت سیل یک ضرورت به شمار میرود.
وی افزود: با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در سطح حوزههای بالادست میتوان تهدید سیلاب را به یک فرصت برای مقابله با کم آبی و خشکسالی در کشور تبدیل کرد.
حسین پور در پایان اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری را یکی از عوامل مهم در راستای مدیریت ریسک سیل اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه وقوع سیل در کشور ما به عنوان یکی از کشورهایی که در مناطق سیل خیز دنیا قرار دارد، امری اجتناب ناپذیر است، از این رو توسعه زیرساختهای آبخیزداری و آبخوان داری و حفاظت از جنگلها برای کاهش خسارت سیل یک ضرورت به شمار میرود.
انتهای پیام/