محمدتقی منوچهری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، افزود:ملخ جز آفات عمومی است و در قانون مبارزه با آن بر عهده دولت است.
وی بیان کرد:اما این بدان معنا نیست که مردم مشارکت نمیکنند. بلکه به معنای آن است که هزینههای آن را دولت تامین خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: در دنیا ۶۰ کشور درگیر ملخ صحرایی هستند و ۲۹ میلیون کیلومتر مربع از وسعت جهان تحت تاثیر حالت طغیانی ملخ قرار دارند و از این آفت خسارت میپذیرند.
منوچهری عنوان کرد:به عنوان مثال در یک پهنه یک کیلومتر مربعای در حالت ظغیانی ۵۰ میلیون ملخ میتواتند جای بگیرد و توان آن را دارد روزانه ۱۰۰ تن محصول را از بین ببرد، این ۱۰۰ تن غذای ۴ هزار گاو در روز است.
وی ادامه داد:تا کنون ۷ هزار لیتر سم برای استان بوشهر تامین شده است و این روند تا پایان دوره مبارزه ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: اصلیترین موضوع اکنون هجوم ملخها به استانهای همجوار است؛ خط حرکت ملخ از بوشکان به استان فارس، شبانکاره و آبپخش به استان کهکیلویه و بویر احمد و استان فارس و خط حمله جنوب شرقی گناوه به استان کهکیلویه و بویر احد.
منوچهری تاکید کرد:دوره رویش محصولات زراعی در استان بوشهر به پایان رسیده است و تا شروع فصل زراعی آینده یعنی مهرماه نگرانی وجود ندارد.
وی یادآور شد:اما اکنون باید تمام تلاش هادر جهت از بین بردن کانون این آفات انجامئ گیرد تا استانهای همجوار دچار خسارت نشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: نگرانی برای هجوم احتمالی ملخهای بالغ وجود دارد که نیازمند ردیابی بیشتر برای کنترل آنها احساس میشود.
منوچهری گفت: تعداد زیادی از ملخها سال آینده در استان خواهند ماند و سعی میکنند بومی شوند با توجه به پیش بینیها ملخها ۳ تا ۵ سال آینده در کشور خواهند ماند و ما باید برای این مدت برنامه ریزی کنیم.
انتهای پیام/م